foto

Tom Ellis

  • nar. 17.11.1978 (40 let)
    Cardiff, Wales, Velká Británie

Biografie

Tento welšský herec se narodil v Cardiffu Marilyn Jean Hooperové a Christopheru Johnu Ellisovi. Jeho sestra, otec i strýc jsou baptističtí kazatelé. Vystudoval High Storrs School v Sheffieldu, v té době se připojuje k City of Sheffield Youth Orchestra, kde hraje na francouzský roh.
 
Z osobního života. Od roku 2006 do roku 2014, byl ženatý s herečkou Tamzin Outhwaite. V roce 2008 se jim narodila jejich první dcera Florence Elsie, která však není Ellisova první dcera, tu má z předchozího vztahu s Estelle Morgan. Třetí dcera se mu narodila v roce 2012 v srpnu, o rok později oznamuje tento pár rozchod. O měsíc později následuje rozvod, který podle jejich mluvčí způsobila Ellisova nevěra.
 
Teď něco k jeho filmové kariéře. Poprvé se objevil v anglické soap opeře EastEnders posléze si zahrál detektiva seržanta Sama Speeda v seriálu Life on Mars. Pro americké publikum se stal známý díky seriálům Rush a v poslední době především seriálem podle komiksové předlohy se stejným názvem Lucifer, kde si zahrál samotného vládce pekel.

Jaroslav "Jardismo" Lepšík

Herecká filmografie

Filmy

2019 Isn't It Romantic
2014 Under Milk Wood (TV film)
2013 Gothica (TV film)
2009 Masterwork (TV film)
2008 Zbouchni mě!
2004 Mesiáš 3: Slib (TV film)
2003 Jsem s tebou
Pollyanna (TV film)
2001 Nice Guy Eddie (TV film)
Passing Stones
The Life and Adventures of Nicholas Nickleby (TV film)
Ukradni, co můžeš!
Zloději a vyděrači

TV seriály

2019 Lucifer (TV seriál)
Who's da New King of Hell? (S04E10)
Save Lucifer (S04E09)
Super Bad Boyfriend (S04E08)
další epizody (10)
2018 Queen America (TV seriál)
Texas (E04)
Social Awareness (E03)
Lucifer (TV seriál)
Once Upon a Time (S03E26)
Boo Normal (S03E25)
A Devil of My World (S03E24)
další epizody (16)
Griffinovi (TV seriál)
V is for Mystery (S16E13)
2017 Lucifer (TV seriál)
The Sin Bin (S03E10)
The Sinnerman (S03E09)
Chloe Does Lucifer (S03E08)
další epizody (18)
2016 Lucifer (TV seriál)
Quid Pro Ho (S02E10)
Homewrecker (S02E09)
Trip to Stabby Town (S02E08)
další epizody (23)
2015 Agresivní virus (TV seriál)
Identita (S02E06)
2014 Rush (TV seriál)
Bitter Sweet Symphony (E10)
Dirty Work (E09)
Get Lucky (E08)
další epizody (10)
Miranda (TV seriál)
Opona padá (S04E02)
Říkám ano, ale komu? (S04E01)
2013 Bylo, nebylo (TV seriál)
Lacey (S02E19)
Miranda (TV seriál)
Pouto nejsilnější (S03E06)
Tři kouzelná slůvka (S03E05)
Je Regret Ničevó (S03E04)
další epizody (5)
Hercule Poirot (TV seriál)
Hra na vraždu (S13E03)
2012 Gates (TV seriál)
Playhouse uvádí (TV seriál)
The Other Woman (S01E10)
Secret of Crickley Hall, The (TV seriál)
Miranda (TV seriál)
Švenk, nic víc (S03E01)
2011 Sugartown (TV seriál)
The Fades (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2010 Accused (TV seriál)
Liam's Story (S01E04)
Dappers (TV seriál)
Miranda (TV seriál)
Dokonalé Vánoce (S02E06)
Chovej se normálně (S02E05)
Klesám níž (S02E04)
další epizody (6)
Merlin (TV seriál)
Artušův nástup: část 1. (S03E12)
Fyrienův hrad (S03E07)
Slzy Uthera Pendragona (část 2.) (S03E02)
další epizody (4)
2009 Miranda (TV seriál)
Pes (S01E06)
Výmluva (S01E05)
Dovolená (S01E04)
další epizody (6)
Monday Monday (TV seriál)
2008 Harley Street (TV seriál)
Umučení (TV seriál)
2007 Pán času (TV seriál)
Poslední z pánů času (S03E13)
2005 ShakespeaRe-Told (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Rapsodie z Midsomeru (S08E08)
2002 Nice Guy Eddie (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2012 Sunday Brunch (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(91)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace