foto

Jon Gries

  • nar. 17.6.1957 (61 let)
    Glendale, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec celým jménem Jonathan Francis Gries se narodil 17. června 1957 v Glendale v Kalifornii. Už od dětství mu bylo souzeno stát se hercem. Jeho matka byla americká herečka  Mary Eleanor Munday. Jeho otec byl spisovatel, producent a režisér Thomas Stephen Gries. Má bratra Caryho Griese, který je také herec. 

Hrál v mnoha seriálech, ale asi jeho nejznámější rolí je Broots v seriálu Chameleón. Tuto roli ztvárnil celkem ve 82. epizodách a pár epizod dokonce on sám režíroval. Shawna McDermotta si zahrál v 52. epizodách a to v seriálu Martin. V seriálu Ztraceni hrál celkem v šesti epizodách. Strýčka Ricka daboval v animovaném seriálu Napoleon Dynamite celkem v šesti epizodách v roce 2012. Jeho práce v televizi každým roce nabývá. Svědčí o tom, že si zahrál mnoha dalších seriálech např. Síla rodu, Jake a Tlusťoch, Právo v Los Angeles,  Četa v akci, Akta X, Pohotovost, Las Vegas Kasino aj. 

Jeho prvním filmem byl western Will Penny v roce 1968. Už tenkrát mu bylo pouhých 11 let a zahrál si po boku Charltona Hestona. Jeho dalšími filmy jsou: Skutečný Genius (1985), Švindlíři (1990), Muži v černém (1997), Vítejte v Džungli (2003) a Pětinásobný šampion (2011). Za zmínku taky stojí film Chameleón: Souboj vyvolených z roku 2001 a byl hotový konec stejnojmenného seriálu. 

Co se týče jeho režisérské práce tak kromě seriálu Chameleón, režíroval film Pickin' & Grinnin z roku 2010.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2019 Thicker
2018 Glass Jaw
The Knife Thrower
2017 Mucho Dinero
2016 Durant's Never Closes
Falsely Accused
Incheon sangryuk jakjeon
Villisca
2015 Americons
Endgame
Pass the Light
2014 96 hodin: Zúčtování
Eternity: The Movie
Faults
Locker 13
Well, The
2013 Musíme odsud vypadnout
Skinwalker Ranch
True Story. Based on Things That Never Actually Happened. ...And Some That Did., A
2012 96 hodin: Odplata
Deep in the Heart
Noobz
Unicorn City
2011 Pětinásobný šampion
Přirozený výběr
Redemption
2010 Good Intentions
Not Quite College
2009 Elsewhere
Smell of Success, The
2008 96 hodin
Around June
Bar Starz
So Long Jimmy
South of Heaven
2007 Americká kratochvíle
Bacha na balóny
Bicentennial Curious
Krvavý úsvit
Náš přítel Frank
2006 Astronaut
Car Babes
Honba za lesním mužem
Rebelka
2005 Confessions of an Action Star
Kontaminace
Poslední dobrá vyhlídka
2004 Napoleon Dynamit
2003 Northfork
The Big Empty
Ve stínu lovce
Vítejte v džungli
2001 Chameleon a strašidelný ostrov (TV film)
Chameleon: Souboj vyvolených (TV film)
Jackpot
2000 BeatNickové
1999 Twin Falls Idaho
1997 Mitzi & Joe
Muži v černém
Oběti
The Maze
1996 Závod s časem: Hledá se Sarah (TV film)
1995 Chyťte ho!
1993 Dobrou chuť, mami
1992 Čtyři oči (TV film)
1991 Horečka (TV film)
1990 Duhová cesta (TV film)
Pucker Up and Bark Like a Dog
Švindlíři
1989 Zabij mě opět
1988 Hrůzná noc 2
1987 Záhrobní komando
Číslo jedna s kulkou
1986 Se strachem v zádech
TerrorVision
1985 Skutečný genius
1983 Joysticks
September Gun (TV film)
Střední škola po americku (TV film)
1979 More American Graffiti
Sunnyside
Swap Meet
1977 Alexander: The Other Side of Dawn (TV film)
Chicken Chronicles, The
1976 Born of Water
Helter Skelter (TV film)
1968 Will Penny

TV seriály

2016 Dice (TV seriál)
Dream Corp LLC (TV seriál)
2014 The Bridge (TV seriál)
Eye of the Deep (S02E05)
The Acorn (S02E04)
Sorrowsworn (S02E03)
další epizody (4)
Myšlenky zločince (TV seriál)
The Road Home (S09E13)
2013 The Bridge (TV seriál)
All About Eva (S01E12)
The Beetle (S01E09)
Maria of the Desert (S01E04)
2012 Dr. Fubalous (TV seriál)
Napoleon Dynamite (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Citizen Fang (S08E09)
2011 Havaj 5-0 (TV seriál)
Smrtící léčba (S02E08)
2010 BlackBoxTV (TV seriál)
Nikita (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
A co teď? (S03E01)
Lovci duchů (TV seriál)
Sam, Interrupted (S05E11)
Ztraceni (TV seriál)
Dr. Linus (S06E07)
Odložené případy (TV seriál)
Kulka (S07E19)
Poslední autokino (S07E18)
2009 Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 1 (S05E16)
Někdo to rád ledové (S05E13)
Co se stalo, stalo se (S05E11)
další epizody (4)
2008 Kriminálka New York (TV seriál)
Schránka (S05E09)
2007 Ztraceni (TV seriál)
Muž za oponou (S03E20)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
2005 Carnivale (TV seriál)
Los Moscos (S02E01)
2004 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Synové a milenci (S01E19)
2003 Carnivale (TV seriál)
A toho dne... (S01E12)
2002 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S02E04)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Strach ze ztráty svobody (S07E20)
2000 Chameleon (TV seriál)
Projekt Mirage 2/2 (S04E20)
Projekt Mirage 1/2 (S04E19)
Kukuřičný panáček (S04E18)
další epizody (13)
1999 Chameleon (TV seriál)
Dítě divočiny (S04E07)
Extrém (S04E06)
Na cestě (S04E05)
další epizody (22)
1998 Chameleon (TV seriál)
Domov (S03E07)
V podmínce (S03E06)
Zrada (S03E05)
další epizody (23)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Bookstore (S09E17)
1997 Chameleon (TV seriál)
Špinavý obchod (S02E06)
Někdo se dívá (S02E05)
Odhalení (S02E04)
další epizody (20)
1996 Chameleon (TV seriál)
Ani myš (S01E08)
Řádí tu vir (S01E07)
Sloužit a chránit (S01E06)
další epizody (8)
1995 Podivné náhody (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Hello Goodbye (S02E01)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Beard (S06E15)
1994 Akta X (TV seriál)
Nespavost (S02E04)
1993 Bakersfield P.D. (TV seriál)
1992 Martin (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1988 Paradise (TV seriál)
Tattingers (TV seriál)
1987 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Četa v akci (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1982 The Powers of Matthew Star (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Síla rodu (TV seriál)
1979 240-Robert (TV seriál)
1978 The White Shadow (TV seriál)
1977 Mulligan's Stew (TV seriál)
1975 The Jeffersons (TV seriál)

Dokumentární

2016 You're So Cool, Brewster! The Story of Fright Night
2004 Make the Movie Live the Movie (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2010 Pickin' & Grinnin'

TV seriály

1996 Chameleon (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace