foto

Jon Gries

  • nar. 17.6.1957 (59 let)
    Glendale, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec celým jménem Jonathan Francis Gries se narodil 17. června 1957 v Glendale v Kalifornii. Už od dětství mu bylo souzeno stát se hercem. Jeho matka byla americká herečka  Mary Eleanor Munday. Jeho otec byl spisovatel, producent a režisér Thomas Stephen Gries. Má bratra Caryho Griese, který je také herec. 

Hrál v mnoha seriálech, ale asi jeho nejznámější rolí je Broots v seriálu Chameleón. Tuto roli ztvárnil celkem ve 82. epizodách a pár epizod dokonce on sám režíroval. Shawna McDermotta si zahrál v 52. epizodách a to v seriálu Martin. V seriálu Ztraceni hrál celkem v šesti epizodách. Strýčka Ricka daboval v animovaném seriálu Napoleon Dynamite celkem v šesti epizodách v roce 2012. Jeho práce v televizi každým roce nabývá. Svědčí o tom, že si zahrál mnoha dalších seriálech např. Síla rodu, Jake a Tlusťoch, Právo v Los Angeles,  Četa v akci, Akta X, Pohotovost, Las Vegas Kasino aj. 

Jeho prvním filmem byl western Will Penny v roce 1968. Už tenkrát mu bylo pouhých 11 let a zahrál si po boku Charltona Hestona. Jeho dalšími filmy jsou: Skutečný Genius (1985), Švindlíři (1990), Muži v černém (1997), Vítejte v Džungli (2003) a Pětinásobný šampion (2011). Za zmínku taky stojí film Chameleón: Souboj vyvolených z roku 2001 a byl hotový konec stejnojmenného seriálu. 

Co se týče jeho režisérské práce tak kromě seriálu Chameleón, režíroval film Pickin' & Grinnin z roku 2010.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Knife Thrower
2017 Thicker
2016 Durant's Never Closes
Falsely Accused
Mucho Dinero
Villisca
2015 Americons
Endgame
Pass the Light
2014 Eternity: The Movie
Faults
Locker 13
Well, The
96 hodin: Zúčtování
2013 Musíme odsud vypadnout
Skinwalker Ranch
True Story. Based on Things That Never Actually Happened. ...And Some That Did., A
2012 Deep in the Heart
Noobz
Unicorn City
96 hodin: Odplata
2011 Pětinásobný šampion
Přirozený výběr
Redemption
2010 Good Intentions
Not Quite College
2009 Elsewhere
Smell of Success, The
2008 Around June
Bar Starz
So Long Jimmy
South of Heaven
96 hodin
2007 Americká kratochvíle
Bacha na balóny
Bicentennial Curious
Krvavý úsvit
Náš přítel Frank
2006 Astronaut
Car Babes
Honba za lesním mužem
Rebelka
2005 Confessions of an Action Star
Kontaminace
Poslední dobrá vyhlídka
2004 Napoleon Dynamit
2003 Big Empty, The
Northfork
Ve stínu lovce
Vítejte v džungli
2001 Chameleon a strašidelný ostrov (TV film)
Chameleon: Souboj vyvolených (TV film)
Jackpot
2000 BeatNickové
1999 Twin Falls Idaho
1997 Maze, The
Mitzi & Joe
Muži v černém
Oběti
1996 Závod s časem: Hledá se Sarah (TV film)
1995 Chyťte ho!
1993 Dobrou chuť, mami
1992 Čtyři oči (TV film)
1991 Horečka (TV film)
1990 Duhová cesta (TV film)
Pucker Up and Bark Like a Dog
Švindlíři
1989 Zabij mě opět
1988 Hrůzná noc 2
1987 Číslo jedna s kulkou
Záhrobní komando
1986 Se strachem v zádech
TerrorVision
1985 Skutečný genius
1983 Joysticks
September Gun (TV film)
Střední škola po americku (TV film)
1979 More American Graffiti
Sunnyside
Swap Meet
1977 Alexander: The Other Side of Dawn (TV film)
Chicken Chronicles, The
1976 Born of Water
Helter Skelter (TV film)
1968 Will Penny

TV seriály

2016 Dice (TV seriál)
2014 The Bridge (TV seriál)
Eye of the Deep (S02E05)
The Acorn (S02E04)
Sorrowsworn (S02E03)
další epizody (4)
2013 The Bridge (TV seriál)
All About Eva (S01E12)
The Beetle (S01E09)
Maria of the Desert (S01E04)
2012 Dr. Fubalous (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Citizen Fang (S08E09)
Napoleon Dynamite (TV seriál)
2010 BlackBoxTV (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Sam, Interrupted (S05E11)
Nikita (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
A co teď? (S03E01)
Ztraceni (TV seriál)
Dr. Linus (S06E07)
2009 Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 1 (S05E16)
Někdo to rád ledové (S05E13)
Co se stalo, stalo se (S05E11)
další epizody (4)
2007 Ztraceni (TV seriál)
Muž za oponou (S03E20)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Carnivale (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
2002 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S02E04)
1996 Chameleon (TV seriál)
1995 Podivné náhody (TV seriál)
1994 Akta X (TV seriál)
Nespavost (S02E04)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
1993 Bakersfield P.D. (TV seriál)
1992 Martin (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
1988 Paradise (TV seriál)
Tattingers (TV seriál)
1987 Četa v akci (TV seriál)
Jake a Tlusťoch (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1982 The Powers of Matthew Star (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Síla rodu (TV seriál)
1979 240-Robert (TV seriál)
1978 The White Shadow (TV seriál)
1977 Mulligan's Stew (TV seriál)
1975 The Jeffersons (TV seriál)

Dokumentární

2004 Make the Movie Live the Movie (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2010 Pickin' & Grinnin'

TV seriály

1996 Chameleon (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace