foto

Alžbeta Stanková

  • nar. 31.3.1979 (38 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenská herečka Alžběta Stanková se narodila ve znamení berana v roce 1979 v hlavním městě Bratislava. Ve stejném městě pak vystudovala německé gymnázium. V roce 1998 úspěšně absolvovala v oboru hudebně-dramatický státní konzervatoř a nakonec i Ekonomickou univerzitu.

Později získává angažmá v bratislavském Radošínském naivním divadle a od roku 1999 působí v muzikálu Pomáda v režii Jána Ďurovčíka, kde hraje v rolích Frenchy, Patty a Cha-Chy. Za zmínku stojí ještě filmové role ve snímcích Zlodějka (1996), Brouk v hlavě (2002) a pohádková role v Peklu s princeznou (2008).

Do paměti filmových diváků se zapsala v roce 2001 postavou Bugyna v muzikálu Rebelové, který je držitelem dvou Českých lvů a to za nejlepší zvuk a kostýmy. Mezi její koníčky se řadí hra na klavír a balet, kterým se věnuje od malička.

Klára "Zafarnice" Šafaříková

Herecká filmografie

Filmy

2012 Filmoviedky: Evina krížová cesta - náhradná matka (TV film)
2010 Doktor od jezera hrochů
Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2009 Peklo s princeznou
2002 Brouk v hlavě (TV film)
Estrella, La
2001 Druhý plán (studentský film)
Rebelové
1996 Zlodejka (TV film)

TV seriály

2017 Svět pod hlavou (TV seriál)
Orchidej na smetišti (E04)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Ne každému štěstí přeje (S04E22)
Předzásnubní diamant! (S04E20)
Ucho jedna, ucho dvě! (S04E19)
další epizody (25)
Přístav (TV seriál)
Pečené kuře (S04E24)
Alfons je Pepa (S04E22)
Milenka s.r.o. (S04E18)
další epizody (18)
2016 Přístav (TV seriál)
Utopenec (S03E16)
Rybolap (S03E15)
Špičkové ženy (S03E14)
další epizody (26)
2014 Doktori (TV seriál)
2013 Vyprávěj (TV seriál)
Něco končí, jiné začíná (S05E22)
Dobrý skutek (S05E21)
Tsunami (S05E20)
další epizody (23)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Civilka (S04E15)
The Rolling Stones (S04E14)
Sbohem, babičko (S04E13)
další epizody (27)
2011 Vyprávěj (TV seriál)
Chmelová brigáda (S03E14)
Osmdesátiny (S03E13)
Burza (S03E12)
další epizody (14)
2010 Vyprávěj (TV seriál)
Šok! (S02E16)
Charta 77 (S02E15)
Vánoce (S02E14)
další epizody (24)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Přešlapy (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Bonboniéra (S01E18)
Silvestr (S01E17)
Vánoce (S01E16)
další epizody (18)
2008 Panelák (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)

Dokumentární

2009 Film o seriálu: Vyprávěj (TV film)

TV pořady

2016 Cirkus Cirkus Festival (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Fakta Barbory Tachecí (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
1990 Deti hudobníci (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace