foto

Benoît Jacquot

  • nar. 5.2.1947 (74 let)
    Paříž, Francie

Biografie

Začínal jako asistent Bernarda Borderieho na jednom z dílů o Angelice. V 70. letech pracoval pro televizi, kde mimo jiné natočil pozoruhodný dokument o Jacquesi Lacanovi. Pracoval s Margeurite Durasovou na filmech Nathalie Granger (1972) a India Song (1975). Jeho první samostatnou prací byl snímek L´assassin musicien (1974). Pro práci s herci se nechal inspirovat Robertem Bressonem. Z dalších filmů jmenujme například Les ailes de la colombe (1980) s Isabelle Huppertovou nebo La fille seule (1995) s Virginií Ledoyenovou.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Dernier amour
2018 Eva
2015 Deník komorné
2014 Tři srdce
2012 Sbohem, královno
2010 Hypnóza
2009 Villa Amalia
2006 L'Intouchable
2002 Adolphe
1997 V sedmém nebi

TV pořady

1964 Un certain regard (TV pořad)

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2002 Hyper show (TV pořad)
1997 Le cercle du cinéma (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky