foto

John McEnroe

  • nar. 16.2.1959 (59 let)
    Wiesbaden, Hesensko, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John McEnroe se narodil 16. února 1959 ve Wiesbadenu v Západním Německu. Je bývalý profesionální tenista. V letech 1980 - 1985 byl často na pozici světové jedničky v žebříčku ATP. Za svou zářivou kariéru vyhrál 77 velkých turnajů ATP a z toho bylo 7 grandslamových. 3 x Wimbledon a 4 x US Open. Během kariéry si připsal na konto více než 12,5 milionů dolarů. Velkých úspěchů dosáhl i ve čtyřhře.

Kvůli své povaze byl McEnroe často v konfliktu s rozhodčími, nesouhlasil s nimi kvůli sporným situacím. Později byly pravidla ATP zpřísněna. Od té doby je podobné chování disciplinárně trestáno.

Objevil se v několika filmech, kde většinou hrál sám sebe. Např. KURS SEBEOVLÁDÁNÍ, WIMBLEDON a nebo ZOHAN: KRYCÍ JMÉNO KADEŘNÍK.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2015 Sedm dní v pekle (TV film)
2011 Jack a Jill
2008 Zohan: Krycí jméno Kadeřník
2004 Wimbledon
2003 Kurs sebeovládání
2002 Mr. Deeds - Náhodný milionář
1979 Players

TV seriály

2013 Suterén (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Game Over (S07E09)
2012 Studio 30 Rock (TV seriál)
Dance Like Nobody's Watching (S06E01)
2008 Studio 30 Rock (TV seriál)
Zaručená investice (S03E04)
2007 Studio 30 Rock (TV seriál)
Hlava a vlasy (S01E11)
Kriminálka New York (TV seriál)
Chodit okolo (S03E23)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Freak Book (S06E05)
1992 Breakfast at Wimbledon (TV seriál)

Dokumentární

2018 Strokes of Genius
Říše dokonalosti
2016 Serena
The Argentine Miracle of Tennis
Tony Bennett Celebrates 90: The Best Is Yet to Come (TV film)
2014 Roland Garros
2012 Signature Series: Rod Laver (TV film)
Venus and Serena
2011 125 Years of Wimbledon: You Cannot Be Serious (TV film)
McEnroe/Borg: Fire & Ice (TV film)
Renée
Signature Series: Vitas Gerulaitis (TV film)
2007 Agassi: Between the Lines (TV film)
Concert for Diana (koncert)
Unstrung
2005 Serving for Tsunami Relief (TV film)
2004 Making of 'Wimbledon: The Movie' (TV film)
2003 Penn & Teller: Bullshit! (TV seriál)
2002 Making and Meaning of 'We Are Family', The
2000 Wimbledon: A History of the Championships
1999 Legendy Wimbledonu: John McEnroe (TV film)
Saturday Night Live 25 (TV film)
1983 Musicourt
1982 Pavarotti & Friends (koncert)
The French

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2003 Night of Too Many Stars (TV pořad)
2002 Comedy Central Presents: The N.Y. Friars Club Roast of Chevy Chase (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2010 The Lonely Island - I Just Had Sex (feat. Akon) (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace