foto

Michael O'Hare

  • nar. 6.5.1952
    Chicago, Illinois, USA
  • zem. 28.9.2012 (60 let)
    USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvent slavné umělecké školy Juliard a Harvardovy univerzity dal o sobě poprvé vědět v úspěšném divadelním dramatu „A Few Good Men“. Během následujích let se naplno věnoval divadlu. Od roku 1976 dostává episodní role v mnoha amerických seriálech, z nichž nejvýznamější byla role Kap. Johna Sinclaira v kultovním sci-fi BABYLON 5 z roku 1994. Po skončení první série ze seriálu, po dohodě s M.J. Straczynskim odchází. Přesto jejich spolupráce pokračuje i v následujících letech. Výsledkem je účast ve dvou filmech s tématikou BABYLONU 5.

Jako první bílý herec byl nominován na cenu Audelco Award, kterou každoročně udílí černá divadelní komunita v New Yorku. Aktivní člen New Yorské divadelní skupiny byl štastně ženatý s Ruth O Hare, kterou si vzal v roce 1998. Dne 23. září 2012 dostal infarkt a upadl do kómatu, zemřel 28 září 2012.

Tvůrce Babylonu 5 J. Michael Straczynski uvedl, že O'Hare trpěl duševní poruchou a následkem toho bludy a paranoiou, což bylo skutečným důvodem jeho odchodu z Babylonu 5 po první sezóně a praktickým koncem jeho herecké kariéry.

Martin "Fancipal" Wróbel

Herecká filmografie

Filmy

1998 Babylon 5: Na počátku (TV film)
1993 Babylon 5: Velký sumit (TV film)
1990 Ambulance
By a Thread
1989 Poslední útěk do Brooklynu
1986 Případ neoprávněného zabití (TV film)
Rage of Angels: The Story Continues (TV film)
1985 Beze stopy (TV film)
1984 C.H.U.D.
1981 Fly Away Home (TV film)
Pronásledování D.B. Coopera
1979 Marciano (TV film)
Slib
1978 Agent Keefer (TV film)

TV seriály

2000 Právo a pořádek (TV seriál)
Black, White and Blue (S10E17)
1997 Právo a pořádek (TV seriál)
Burned (S08E09)
1996 Babylon 5 (TV seriál)
War Without End: Part Two (S03E17)
War Without End: Part One (S03E16)
1995 Babylon 5 (TV seriál)
Příchod Stínů (S02E09)
1994 Babylon 5 (TV seriál)
Zámotek (S01E23)
Milosrdenství (S01E22)
Babylon na druhou (S01E21)
další epizody (22)
1976 The Adams Chronicles (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace