foto

Jacob Tierney

  • nar. 26.9.1979 (39 let)
    Montréal, Quebec, Kanada

Biografie

Jacob Tierney se narodil 26. září 1979 v Montrealu (Quebec) jako syn producenta Kevina Tierneyho. Jeho sestrou je o šest let mladší herečka Brigid Tierney. Sám také hraje od dětství.

V mládí se seznámil s herečkou Emily Hampshire, se kterou později několikrát spolupracoval, například ve filmu BLOOD (2004), kde si zahráli sourozence. Také ji několikrát obsadil do filmů které sám režíroval, příkladem je TROTSKY (2009), který zfilmoval podle svojí vlastní knižní předlohy, nebo GOOD NEIGHBOURS (2010), ke kterému napsal scénář podle knihy Chrystine Brouillet "Chère voisine". Dále ještě sám napsal a zfilmoval TWIST (2003), příběh inspirovaný Charlesem Dickensem, zasazený do moderního Toronta, a krátkometrážní snímek DAD (2002), kde si sám zahrál opět po boku Emily.

Byl oceněn například na "Atlantic Film Festival", a také získal cenu "YTV Achievement award for Best Actor for CBC's Straight Up".

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Another Kind of Wedding
2016 Lovesick
2012 Kamion
2011 French Immersion
2009 The Trotsky
2007 Walk All Over Me
2005 Milionová vražda (TV film)
2004 Blood
2002 Dad
Pátá oběť (TV film)
2000 A Diva's Christmas Carol (TV film)
Poor White Trash
1999 The Life Before This
1998 Dead End
Motel
This Is My Father
You Can Thank Me Later
1997 Whiskers (TV film)
1996 Rainbow
1995 Báječná léta
1994 TekWar: TekJustice (TV film)
1993 Josh a S.A.M.
1990 Nathaël and the Seal Hunt
1989 Umývání mozků
1988 Horses in Winter
Zlověstná posedlost
1987 Hitting Home (TV film)

TV seriály

2016 Letterkenny (TV seriál)
2014 Working the Engels (TV seriál)
2007 St. Urbain's Horseman (TV seriál)
1997 Princezna Sissi (TV seriál)
1995 Příhody malé Lulu (TV seriál)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)
Dracula: The Series (TV seriál)
1988 Extra! Extra! (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 The Death and Life of John F. Donovan
2014 Preggoland
2010 Good Neighbours
2009 The Trotsky
2003 Twist

TV seriály

2016 Letterkenny (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Preggoland
2010 Good Neighbours
2009 The Trotsky
2003 Twist
2002 Dad

TV seriály

2016 Letterkenny (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace