foto

Amber Benson

  • nar. 8.1.1977 (41 let)
    Birmingham, Alabama, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Amber Nicole Benson se narodila 8. ledna 1977 v Birmighanu v Alabamě. Jako mladá dívka studovala zpěv, tanec a herectví. V roce 1992 se rodina přestěhovala do Los Angeles a její herecká kariéra mohla začít.

Její první film byl King of the Hill, kde hrála epileptického teenagera. Další role byly v Imaginary Crimes a v Bye Bye Love. Natočila také několik nezávislých filmů jako třeba Take it Easy, Deadtime nebo Hollywood, Pennsylvania, ale její nejznámější rolí je Tara, stydlivá čarodějka zamilovaná do Willow, v seriálu Buffy, přemožitelka upírů.

Také svůj talent uplatnila v psaní a režírování. V roce 2001 režírovala film Chance, kde si též zahrála po boku Jamese Marsterse, s kterým už hrála již ve zmíněném seriálu Buffy. Též pracuje na komiksu s názvem Ghosts of Albion: Legacy.

Žije s matkou, se svým psem a kočkou v Los Angeles. Je vegetarián a její sestra Danielle je umělecká fotografka. Nazpívala dvě písně s Athonym Stewartem Headem, s kterým hrála v Buffy, a vydala CD s názvem Music for Elevators.

Klára "Trenz" Holubovská

Herecká filmografie

Filmy

2018 Glossary of Broken Dreams
House of Demons
The Griddle House
The Nightmare Gallery
2016 Selling Isobel
The Crooked Man (TV film)
2015 Desire Will Set You Free
2014 Tom Holland's Twisted Tales
2013 Do You Have a Cat?
2012 Dust Up
2011 T is for Trick
2010 Podzimní úplněk
Ve smrtelné pasti
2009 Act Your Age
Tripping Forward
2008 7 Things to Do Before I'm 30 (TV film)
Blue Tooth Virgin, The
Jen na sex
Long Island Confidential (TV film)
One-Eyed Monster
2007 Blahodárný venkov
Girltrash!
Gryfon (TV film)
Polibte nevěstu
2006 Holiday Wishes (TV film)
Lovers, Liars and Lunatics
2005 Duch podzemí
Race You to the Bottom
2003 Latter Days
2002 Chance
Kletba
2001 Don's Plum Bar
Hollywood, Pennsylvania
2000 Super kšeft
1999 Deadtime
Take It Easy
1998 Poslední mejdan
1995 Jack Reed 4: Jeden z našich (TV film)
Sbohem, lásko
1994 Do háje, no a co
Fiktivní zločiny
Jack Reed 3: Na dosah spravedlnosti (TV film)
1993 Jack Reed: Odznak cti (TV film)
King of the Hill
Osudný omyl

TV seriály

2014 Morganville: The Series (TV seriál)
2011 Husbands (TV seriál)
Nebezpečná identita (TV seriál)
To máš za to, že jsi mě chtěl zabít (E10)
Shelf Life (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Mommy Dearest (S06E19)
2010 Futurestates (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Já se snažím (S07E07)
2009 Private Practice (TV seriál)
Finishing (S02E18)
2006 Lovci duchů (TV seriál)
Bloodlust (S02E03)
2005 Inside, The (TV seriál)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Dobrovolníci (S01E16)
2002 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Zlosynové (S06E19)
Krvavý pohled (S06E18)
Entropie (S06E17)
další epizody (7)
2001 Enforcers, The (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Na dně (S06E09)
Sjetá (S06E08)
Tabula rasa (S06E07)
další epizody (21)
2000 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Naslouchat strachu (S05E09)
Stín (S05E08)
Rodina (S05E06)
další epizody (17)
1999 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Ticho (S04E10)

Dokumentární

2010 Grant Morrison: Talking with Gods
2004 The 100 Scariest Movie Moments (TV seriál)
2003 Totally Gay! (TV film)
2000 Rocky Horror 25: Anniversary Special (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Shevenge
2010 Drones
2006 Lovers, Liars and Lunatics
2003 Ghosts of Albion (TV film)
2002 Chance

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Oscar Pistorius: Blade Runner Killer (TV film)
2002 Chance

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace