foto

Kaye Ballard

  • nar. 20.11.1925
    Cleveland, Ohio, USA
  • zem. 21.1.2019 (93 let)
    Rancho Mirage, California, USA

Biografie

Kaye Ballard, americká muzikálová a televizní herečka, zpěvačka a komička, se narodila pod jménem Catherine Gloria Ballotta jako jedno ze čtyř dětí italským imigrantům Leně a Vincentovi Jamesovým. 

Kaye se začala prosazovat ve čtyřicátých letech jako muzikálová komička a vystupovala v televizi tzv. stand-up. Jejím televizním debutem bylo v roce 1951 účinkování v televizní show Henry Morgan's Great Talent Hunt. V roce 1954 jako první nahrála píseň „In Other Words“, později známou jako „Fly Me to the Moon“.

Roku 1957 byla obsazena do živě vysílaného televizního filmu Cinderella s Julii Andrews v hlavní roli, kde si zahrála Popelčinu nevlastní sestru. V její kariéře následovalo pár dalších filmů, spíše se ale věnovala televizní tvorbě pro NBC. Za zmínku určitě stojí The Patty Duke Show, hostování v The Muppet Show a seriál Daddy Dearest.

Ballard si též zahrála i na Broadway, a to například jako Helen v muzikálu „The Golden Apple“, Rosalie v muzikálu „Carnival!“ nebo Ruth v opeře „The Pirates of Penzance“.

Roku 2015 oznámila odchod do důchodu v úctyhodných 89 letech.

AduskaV

Herecká filmografie

Filmy

2000 Honba za výhrou
Little Insects
1999 Malí géniové
1998 Ava's Magical Adventure
Nová dobrodružství Toma Sawyera
1991 Joey Takes a Cab
1990 Fate
Moderní láska
Věčnost
1988 Hříšný tygr
1986 Perils of P.K., The
1982 Pandemonium
1980 A zase zamilovaná
The Dream Merchants (TV film)
1976 Hotel Ritz
Podivný pátek
1974 Sonic Boom
1970 Which Way to the Front?
1964 A House Is Not a Home
1958 The Girl Most Likely
1957 Cinderella (TV film)

TV seriály

1994 Směr jih (TV seriál)
1993 Daddy Dearest (TV seriál)
1990 What a Dummy (TV seriál)
1989 Super Mario Bros. Super Show!, The (TV seriál)
1988 Příšery (TV seriál)
The Munsters Today (TV seriál)
1987 The Law and Harry McGraw (TV seriál)
1984 Young People's Specials (TV seriál)
1980 Here's Boomer (TV seriál)
1979 Trapper John, M.D. (TV seriál)
1978 Flying High (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1976 Alice (TV seriál)
The Muppet Show (TV seriál)
1975 Montefuscos, The (TV seriál)
1973 Kriminální oddělení (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
1968 Here's Lucy (TV seriál)
The Doris Day Show (TV seriál)
1967 The Mothers-In-Law (TV seriál)
1963 The Patty Duke Show (TV seriál)
1959 Play of the Week (TV seriál)
1956 The NBC Comedy Hour (TV seriál)
1947 Kraft Television Theatre (TV seriál)

Dokumentární

2019 Kaye Ballard - the Show Goes On!
2015 Twenty-Five Palms
2014 Outrageous Sophie Tucker, The
2013 Moms Mabley: I Got Somethin' to Tell You
2011 Troupers
1977 The Hollywood Greats (TV seriál)

Host

TV pořady

1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1985 Doris Day's Best Friends (TV pořad)
1974 Celebrity Sweepstakes (TV pořad)
Dinah! (TV pořad)
1973 Match Game 73 (TV pořad)
1971 Great Performances (TV pořad)
1969 Della (TV pořad)
It's Your Bet (TV pořad)
Jimmy Durante Presents the Lennon Sisters (TV pořad)
The David Frost Show (TV pořad)
The Engelbert Humperdinck Show (TV pořad)
The Leslie Uggams Show (TV pořad)
1968 It Takes Two (TV pořad)
1967 Jerry Lewis Show, The (TV pořad)
Laugh-In (TV pořad)
The Carol Burnett Show (TV pořad)
The Kraft Music Hall (TV pořad)
The Steve Allen Comedy Hour (TV pořad)
1965 The Hollywood Squares (TV pořad)
1964 The Hollywood Palace (TV pořad)
1963 Art Linkletter Show, The (TV pořad)
1962 Girl Talk (TV pořad)
The Merv Griffin Show (TV pořad)
The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
1961 The Mike Douglas Show (TV pořad)
1960 Be Our Guest (TV pořad)
1958 The Chevy Showroom Starring Andy Williams (TV pořad)
The Garry Moore Show (TV pořad)
1957 Tonight Starring Jack Paar (TV pořad)
1956 The Patrice Munsel Show (TV pořad)
1952 I've Got a Secret (TV pořad)
The Bob Hope Show (TV pořad)
Today (TV pořad)
1951 Henry Morgan's Great Talent Hunt (TV pořad)
The Mel Tormé Show (TV pořad)
The Red Skelton Show (TV pořad)
1950 The Colgate Comedy Hour (TV pořad)
1948 The Perry Como Show (TV pořad)
Toast of the Town (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace