foto

Charlie Watts

  • nar. 2.6.1941 (77 let)
    Bloomsbury, Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Charlie Watts je britský bubeník. Když mu bylo deset let, začal poslouchat jazz a blues. Nejvíc si oblíbil trumpetistu Milese Davise a saxofonistu Johna Coltrana. O pár let později začal Charlie dělat hudbu sám. Začal tím tak, že si z banja udělal samostatný buben a snažil se toho nejvíc pochytit od ostatních bubenících v různých jazzových klubech. V roce 1955 dostal od svých rodičů první opravdovou bubenickou soupravu.

Hudba byla pouze koníček. Vystudoval uměleckou školu, a poté pracoval jako návrhář reklam. Občas, když měl čas, tak hrál po různých hospodách a klubech. Například se skupinou Blues Incorporated. V jednom takovém klubu potkal členy skupiny The Rolling Stone (v té době se jmenovali pouze Rolling Stone), kteří z Charlieho byli nadšení a chtěli, aby s nimi začal hrát. Jenomže nebylo jednoduché Wattse jen tak přemluvit. Chtěl se radši věnovat čistému jazzu a hlavně práci. Ovšem na začátku roku 1963 Stounům nakonec kývnul.

S The Rolling Stones hraje už přes pět dekád. Je to nejstarší člen skupiny. Díky svým grafickým znalostem z vystudované školy navrhoval první alba kapely. Například desku „Between the Buttons“ zpracoval vzhledově celou sám.

Charlie Watts byl většinou vzadu v pozadí. Nebyl to ten typ, který se hnal za fanynkami, nebyl to žádný král rockových večírků, jako ostatní členové skupiny. Jenom v polovině osmdesátých let mu dělaly problémy drogy a alkohol, ale jenom pár let.

Rockový žánr nebyla Charlieho hlavní priorita. Vždycky byl přednější jazz a blues. V roce 1986 zafinancoval do vlastního orchestru, který pojmenoval „The Charlie Watts Orchestra“. Skládal se ze 32 hudebníků. Konkrétně: 7 trumpetistů, 4 pozounistů, 3 saxofonistů, 6 tenoristů (zpěváků), 1 barytonista, 1 klarinetista, 2 vibrafonisti, 1 klavírista, 2 basisti, 1 violoncellista, 3 bubeníci a samozřejmě 1 dirigent.   

Co se týče rozhovorů, jednou pro zajímavost řekl, že prezident Václav Havel byl jediný politik, který se mu líbil. Potkal se s ním totiž po koncertě The Rolling Stone v roce 1990. Sám osobně pan prezident Charlieho i s ostatními členy k sobě pozval.

Jan "HonzysKISS" Hebelka

Herecká filmografie

Filmy

1985 Willie and the Poor Boys
1983 Digital Dreams (TV film)
1969 Heads
1955 The Scarlet Coat

TV seriály

2007 Upp till kamp (TV seriál) - a.z.
1998 Šest v tom (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
1994 The Vicar of Dibley (TV seriál)

Dokumentární

2019 The Quiet One
2018 Amazing Grace
Rolling Stones - Hearts for Prague (TV film) - a.z.
Rolling Stones - Je to jen rock’n’roll? (TV film) - a.z.
2017 Free to Rock - a.z.
2016 No Expectations the Murder of Brian Jones
Rolling Stones: Havana Moon (koncert)
The Rolling Stones Olé Olé Olé!
2015 Back Beat (TV seriál) - a.z.
The Pretty Things (E06) - a.z.
Better Than the Original: The Joy of the Cover Version (TV film) - a.z.
Valokeilassa Atte Blom (TV film) - a.z.
2014 Život podle Václava Havla (TV film) - a.z.
2013 12-12-12
Americká 60. léta (TV seriál) - a.z.
Rolling Stones - Hyde Park 2013 (koncert)
2012 Beware of Mr. Baker
Crossfire Hurricane
2010 Rolling Stones: Exile On Main Street
2008 Rolling Stones (koncert)
2007 Občan Havel
2005 20 to 1 (TV seriál)
2003 Rolling Stones: Tip of the Tongue
The Work of Director Michel Gondry (video kompilace)
2002 Rolling Stones: Just for the Record, The - a.z.
2000 The Beatles Revolution (TV film) - a.z.
1996 Rolling Stones Rock and Roll Circus, The (koncert)
1995 Antologie Beatles (TV seriál) - a.z.
Rolling Stones: Stripped (koncert)
1994 Rolling Stones "Voodoo Lounge" Live (koncert)
1987 Biography (TV seriál)
1985 Ready Steady Go, Volume 2
1983 Ready Steady Go, Volume 1
1982 Rolling Stones: Let's Spend the Night Together (koncert)
1978 Rolling Stones - Some Girls: Live in Texas '78, The (koncert)
1973 Rolling Stones: Ladies and gentlemen (koncert)
Sound of the City: London 1964-73 - a.z.
1972 Cocksucker Blues
1970 Gimme Shelter
1969 Stones in the Park, The (koncert)
1968 Sympathy for the Devil
Voices
1966 Charlie je můj miláček
1964 The T.A.M.I. Show

Hudební videoklipy

2016 The Rolling Stones - Hate To See You Go (hudební videoklip)
1997 The Rolling Stones - Anybody Seen My Baby (hudební videoklip)
1995 The Rolling Stones - Like A Rolling Stone (hudební videoklip)
1994 The Rolling Stones - Love Is Strong (hudební videoklip)
1964 The Rolling Stones: I Just Want to Make Love to You (hudební videoklip)
The Rolling Stones: I Wanna Be Your Man (hudební videoklip)
The Rolling Stones: It's All Over Now (hudební videoklip)
The Rolling Stones: Not Fade Away (hudební videoklip)
The Rolling Stones: Tell Me (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Dateline NBC (TV pořad)
Later... With Jools Holland (TV pořad)
1981 13 heures le journal (TV pořad)
Entertainment Tonight (TV pořad)
1978 The South Bank Show (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1965 Beat-Club (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1963 Ready, Steady, Go! (TV pořad)
1961 Thank Your Lucky Stars (TV pořad)
1959 Juke Box Jury (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

1995 The Rolling Stones - Like A Rolling Stone (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace