foto

Karel Janeček

  • nar. 26.7.1973 (45 let)
    Plzeň, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Nejdůležitější je si uvědomit, že nic není zadarmo. Aby někdo něčeho dosáhl, musí být ochoten podstoupit i nějakou oběť."

Český matematik a pedagog Mgr. Karel Janeček, MBA, Ph.D. se narodil 26. července 1973 Plzni. Ve svých třiadvaceti letech získal titul MBA na Bradleyho Univerzitě, za rok na to absolvoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Ve svých jednatřiceti získal titul Ph.D. na Univerzitě v Pittsburghu.

Poté působil jako vědeckovýzkumný pracovník na Rakouské akademii věd. Od roku 2007 přednášel na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze, je také členem vědecké rady Fakulty mezinárodních vztahů VŠE.

Je spolumajitelem a předsedou dozorčí rady společnosti RSJ, která obchoduje především s finančními deriváty. Janečkův majetek se v současné době odhaduje minimálně na jednu miliardu korun. Je zakladatelem a předsedou správní rady Nadačního fondu proti korupci. Založil také Nadační fond Neuron na podporu vědy a Nadační fond pomoci.

Janeček je vášnivý sportovec, nejraději má parašutismus. Je autorem herního programu Black Jack. V roce 2015 se Janeček podruhé oženil. Z dřívějšího vztahu má dvě dcery.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 Filantrop (TV seriál)
Karel Janeček (E04)
2014 Karel Janeček, svět podle algoritmu (TV film)

TV pořady

2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Rub a líc (TV pořad)
2012 Snídejte šampaňské (TV pořad)
2011 Dobré ráno s Jedničkou (TV pořad)
Tah dámou (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2006 Interview ČT24 (TV pořad)
2005 Víkend (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Otázky Václava Moravce (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace