foto

Nimród Antal

  • nar. 30.11.1973 (46 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Režisér, scénárista a příležitostný herec NIMRÓD ANTAL se narodil 30. listopadu roku 1973 v Los Angeles v Californii. V roce 1991 odjel do Maďarska, kde začal pracovat a tak se zde na trvalo usadil. Jeho první krátkometrážní film, který natočil v roce 1994 se jmenoval BOHÓCLÖVÉSZET a o 4 roky později vznikl další krátkometrážní dílo pod názvem BIZTOSÍTÁS se Zoltánem Mucsim v hlavní roli.

Do podvědomí diváků a celkově filmového světa se dostal díky celovečernímu debutu REVIZOŘI (Kontroll), který napsal a natočil v roce 2003 a sklidil za něj vřelou kritiku a značný ohlas ve Velké Británii, Francii, Itálii, Polsku, Německu, USA, Kanadě a v roce 2005 také u nás a film mu vynesl celkem 10 nominací za nejlepší film a nejlepšího režiséra na filmových festivalech a 8 nominací mu vyneslo vítězství.

V roce 2005 se mu narodil jeho první syn a odstěhoval se zpět do Ameriky do Santa Monicy. V roce 2007 už v Americe s rozpočtem 19 milionů dolarů natočil hororový thriller MOTEL SMRTI s Lukem Wilsonem a Kate Beckinsale v hlavní roli, který zapadl mezi průměrné filmy svého žánru. Svůj zatím nejnovější počin chystá na rok 2009, kdy by se v kinech měl objevit dramatický thriller ARMORED, kde se v hlavních rolích představí taková esa jako Jean Reno (Leon), Laurence Fishburne (Matrix) nebo Matt Dillon (Crash), takže se máme na co těšit.

Anticque

Režijní filmografie

Filmy

2017 Whiskey zloděj
2013 Metallica: Through the Never
2010 Predátoři
2009 Ozbrojení a nebezpeční
2007 Motel smrti
2003 Revizoři
1998 Biztosítás
1994 Bohóclövészet

TV seriály

2019 Servant (TV seriál)
Cricket (S01E05)
Bear (S01E04)
2015 Městečko Pines (TV seriál)
A Reckoning (S01E09)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Host

TV pořady

2003 Magánszám: Üljön le Hajós Andrással! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce