foto

Margarita Breitkreiz

  • nar. 7.1.1980 (40 let)
    Omsk, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Německá herečka ruského původu Margarita Breitkreiz vystudovala prestižní Akademii dramatických umění Ernst Busch v Berlíně a už během studií se objevila v několika divadelních hrách. Svou hereckou kariéru oficiálně začala v roce 2006 v divadle Volksbühne Berlin, kde pravidelně vystupuje v představeních Franka Castorfa.

Hrála například v Bratrech Karamazových, Idiotovi nebo Berlin Alexanderplatz. K televizní produkci se dostala především skrze seriály a zahrála si i v několika filmech, jako je Absurdistán nebo Mensch Kotschie. Naposledy ji obsadil režisér Michael Koch do hlavní role svého dramatu Marija.

Febiofest

Herecká filmografie

Filmy

2020 Das freiwillige Jahr
2019 Kaviár
2018 Geisterschiff - Der Usedom-Krimi (TV film)
2016 Marija
2015 Polizeiruf 110 - Ikarus (TV film)
2012 Polizeiruf 110 - Fieber (TV film)
2011 Výměna
2009 Hand in Hand (TV film)
Mensch Kotschie
Místo činu: Stuttgart - Galina (TV film)
Polizeiruf 110 - Schweineleben (TV film)
2008 Místo činu - Neúplatný (TV film)
2005 Der Grenzer und das Mädchen (TV film)
Otjesd
2004 Gram
2001 99euro-films

TV seriály

2009 Flemming (TV seriál)
Kriminalista (TV seriál)
Sedmá velmoc (S04E04)
2008 Die Anwälte (TV seriál)
Die Stein (TV seriál)
2007 Bella Block (TV seriál)
Weiße Nächte (E23)
2006 Soko Vídeň (TV seriál)
Katyas Geheimnis (S02E08)
2005 Die Gerichtsmedizinerin (TV seriál)
2002 Poldové z Rosenheimu (TV seriál)
2001 40. okrsek (TV seriál)
1981 Případ pro dva (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)

Dokumentární

2005 Die Letzte Schlacht (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky