foto

Roberto Citran

  • nar. 26.1.1955 (65 let)
    Padova, Itálie

Biografie

Narodil se v Padově roku 1955, je jedním z nejuznávanějších benátských herců ve filmové produkci, televizi a divadle. Během své kariéry spolupracoval již s řadou význačných italských režisérů, jakými jsou např. Francesca Archibugi, Francesco Rosi a Carlo Mazzacurati, který ho režíroval, mimo jiné, ve snímku Il toro (1995), za který získal cenu Volpiho pohár na MFF v Benátkách pro Nejlepšího herce ve vedlejší roli. V zahraničí spolupracoval např. s Robem Marshallem nebo Peterem Greenawayem.

Film Europe

Herecká filmografie

Filmy

2020 Letto N.6
Odio l'estate
2019 Il grande passo
2018 1991
Così in terra
Notti magiche
2017 Finchè c'è Prosecco c'è Speranza
L’ordine delle cose
Noi eravamo
2016 Alex a spol: Jak dospět navzdory rodičům
La macchinazione
Una Nobile Causa
2014 Fuori Mira
Non è mai troppo tardi (TV film)
Patria
2013 Aspirante vedovo
La prima neve
La sedia della felicità
Zoran, můj synovec idiot
2012 Marie z Nazaretu (TV film)
2011 C'è chi dice no
Il giorno in più
Passannante
Shun Li a Básník
2010 Preferisco il paradiso (TV film)
Scontro di civiltà per un ascensore a Piazza Vittorio
2009 Generazione mille euro
Le ombre rosse
2008 Detesto l'elettronica stop
2007 7/8
Dvojka z autobusu
Lezioni di volo
2006 4-4-2 - Il gioco più bello del mondo
Odtržené děti (TV film)
2004 Chi ci ferma più
L'amore ritrovato
Maigret: L'ombra cinese (TV film)
2003 Dobrý papež (TV film)
The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story
Uprchlík
2002 A cavallo della tigre
Due amici
Ohnivá linie: Bitva u El Alameinu
Paz!
2001 Mandolína kapitána Corelliho
2000 Nora
Tobia al caffè
1999 Torniamo a casa (TV film)
1998 Avere o leggere?
Rose
1997 Acrobate, Le
Don Milani - Il priore di Barbiana (TV film)
Giorno fortunato, Un (TV film)
La classe non è acqua
Příměří
Terza luna, La
1996 Cervellini fritti impanati
Il cielo è sempre più blu
Italiani
Vesna va veloce
1995 Caramelle
Marciando nel buio
1994 Agosto
Anime fiammeggianti
Il Toro
Poliziotti
1992 Ambrogio
Divertimenti della vita privata, I
Per non dimenticare
Quattro figli unici
1991 Chiedi la luna
Condominio
1989 Corsa di primavera
Io, Peter Pan
Piccoli equivoci
Prete bello, Il
1987 Notte italiana
1986 Parole e baci

TV seriály

2020 Lovec (TV seriál)
Un Tesoro (S02E08)
L'anno del dragone (S02E07)
Diciannove e cinquanta (S02E06)
další epizody (8)
2018 Carlo & Malik (TV seriál)
Píseň pro tebe (E07)
Noc bez hvězd (E04)
Jednou to úplně stačilo (E03)
další epizody (5)
Lovec (TV seriál)
Ano, beru (S01E12)
Zrůdy (S01E11)
Terč (S01E10)
další epizody (8)
2015 Alex & spol. (TV seriál)
2011 Fuoriclasse (TV seriál)
2009 L'ispettore Coliandro (TV seriál)
Sesso e segreti (S02E02)
2007 Medicina generale (TV seriál)
2004 Amiche (TV seriál)
2002 Distretto di polizia 3 (TV seriál)
2001 Best of Both Worlds (TV seriál)
Distretto di polizia 2 (TV seriál)
1999 Baldini e Simoni (TV seriál)

Dokumentární

2010 Ma che storia... - vyp.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky