foto

Charlie Clouser

  • nar. 28.6.1963 (54 let)
    Hanover, New Hampshire, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Charlie, celým menom Charles Alexander Clouser, je americký klavirista, skladateľ, producent a remixer. Medzi jeho obľúbené aktivity patrí hranie na klávesoch, synťáku, bubnoch, bassovej gitare či theremine (drevená skriňa ovládaná pohybom ruky, dlane či prstami: pravá ruka ovláda výšku tónu - frekvenciu a ľavá ruka jeho silu, teda amplitúdu). V hudobnom inžinierstve je doma ako ryba vo vode, hlavne pre svoje bohaté skúsenosti s hudobnými programami.

V rokoch 1994 až 2000 bol členom populárnej americkej rock-industrial kapely NINE INCH NAILS (ďalej len NIN), predtým ako bol členom NIN, hrával v alternatívnej kapele BURNING RETNA spolu s gitaristom Mick Cripps (L.A. Guns) a Sean Beavan (Nothing Records). V roku 1990 vydal album so skupinou 9 WAYS TO SUNDAY.

Charlie remixoval skladby od umelcov ako je NIN, MARILYN MANSON, RAMMSTEIN a MEAT BEAT MANIFESTO. V roku 2004 produkoval album "Size Matters" skupine HELMET (Page Hamilton), a nedokončený Hamiltonov projekt s názvom "Gandhi". Prvý release z projektu "Throwing Punches" sa objavil na soundtracku vo filme UNDERWORLD (skladba pripísaná pod Page Hamiltona) v roku 2003.

V neskorých 90. rokoch sa postaral o sériu diskov pre FirstCom Music, ktorá od roku 1985 vydáva hudobné knižnice a uvádza ich pre rozhlasový trh. Práve jeho tvorba, ktorá sa nachádzala na diskoch, sa predávala s licenciou na komerčné použitie.

So skladbami "I’m Your Boggieman" (pre White Zombie) a "Hands of Death (Burn Baby Burn) (pre Rob Zombie & Alice Cooper) bol Clouser nominovaný na Grammy Awards v roku 1997.

Pracoval s Trentom Reznorom na soundtracku NATURAL BORN KILLERS, pomáhal s nahrávaním a produkovaním novej verzie "Something I Can Never Have", ktorá sa objavila na albume "Pretty Hate Machine" od NIN. Remix "Dragula" (oficiálny názov remixu Hot Rod Herman) a "Reload" (pôvodne obidva od Roba Zombieho) môžeme nájsť na soundtrackoch k filmom THE MATRIX a MATRIX RELOADED

V roku 2001 sa zúčastnil turné Alice Empirea, s názvom "Intelligence and Sacrifice", kde predviedol hru na synťáku.

Charlie mal možnosť účinkovať v dokumente MOOG. Dr. Robert Arthur Moog bol americký priekopník elektronickej hudby a najlepšie známy ako vynálezca syntetizátora Moog. O dokument sa postaral režisér Hans Fjellestad. Charlie je jeden z hudobníkov, ktorí zložili skladbu "I Am a Spaceman" pre soundtrack k dokumentu MOOG.

Jeho tvorbu je možné započuť vo filmoch ako Death Sentence (2007), Resident Evil: Extinction (2007), Dead Silence (2007), Deepwater (2005), v sérii filmov Saw, či v seriáloch Las Vegas (NBC) a Numb3rs (CBS).

Andrej "RatBoj" Amerstein

Skladatelská filmografie

Filmy

2017 Jigsaw
2016 The Neighbor
2012 The Collection
2010 Saw 3D
2009 Otčím
Saw 6
2008 Saw 5
2007 Resident Evil: Zánik
Rozsudek smrti
Saw 4
Zlověstné ticho
2006 Saw 3
2005 Saw 2
Temné vody
2004 Saw: Hra o přežití

TV seriály

2016 Good Behavior (TV seriál)
So You're Not an English Teacher (S01E01)
Městečko Pines (TV seriál)
Bedtime Story (S02E10)
Walcott Prep (S02E09)
Pass Judgment (S02E08)
další epizody (8)
2015 Městečko Pines (TV seriál)
Cycle (S01E10)
One of Our Senior Realtors Has Chosen to Retire (S01E04)
Do Not Discuss Your Life Before (S01E02)
další epizody (4)
2010 Vražedná čísla (TV seriál)
Příčina a následek (S06E16)
Dospívání (S06E15)
A vítězem se stává... (S06E14)
další epizody (6)
2009 Vražedná čísla (TV seriál)
Veteráni (S06E10)
Podvod (S06E09)
Ultimátum (S06E08)
další epizody (23)
2008 Vražedná čísla (TV seriál)
Kamarádi naoko (S05E10)
Konspirační teorie (S05E09)
Třicet šest hodin (S05E08)
další epizody (17)
2007 Vražedná čísla (TV seriál)
Čínská krabička (S04E10)
Komiks (S04E09)
Zákaz (S04E08)
další epizody (22)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Vražedný chat (S03E11)
Projekt Brutus (S03E10)
Ochrana přírody (S03E09)
další epizody (18)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Spáleniště (S02E11)
Spor o kosti (S02E10)
První pohled klame (S02E08)
další epizody (22)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
2002 Fastlane (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2013 I Dream of Wires
2004 Moog
2002 Nine Inch Nails Live: And All That Could Have Been (koncert)
1997 Closure

Hudební videoklipy

1997 Nine Inch Nails - The Perfect Drug (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(256)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace