foto

Ady Hajdu

  • nar. 5.8.1963 (56 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Vladimír Hajdu, přezdívaný Ady Hajdu, se narodil 5. srpna 1963 v Bratislavě. V roce 1987 absolvoval herectví na VŠMU v Bratislavě. Zapsal do povědomí diváků ještě jako posluchač VŠMU. Spolu s hercem Romanem Luknárem absolvoval půlroční stáž v Madridu na Královské akademii dramatických umění. Byl jedním z trojice absolventů (Hajdu, Luknár, Krempaský), jejichž inscenace přešly díky suverénním hereckým výkonům spontánně na profesionální scény (Confortésův Maraton a Beckettovo Čekání na Godota).

Obě představení se včlenila v roce 1990 do repertoáru Korza ´90, ale čerství absolventi herectví se stali členy hereckého souboru nově vytvořeného Korza až o něco později. Vladimír Hajdu na sebe upozornil hravou spontánností a nespoutaným nápaditým smyslem pro humor. V letech 1987–1990 byl hercem Divadla pro děti a mládež v Trnavě a od roku 1990 je členem divadla Astorka – Korzo ´90.

Vladimír Hajdu potvrdil svoje herecké postavení a etabloval se v hereckém souboru jako mnohotvárný herec s výrazným smyslem pro absurditu, groteskní smích a sarkastické ozvláštnění všednosti. Je hercem výrazné individuality, ale i promyšlené souhry.

Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2020 Bourák
2019 Amnestie
Cirkus Metropol
Čarovný kamínek (TV film)
2018 Důvěrný nepřítel
Pani Dokonalá (TV film)
Toman
2017 Marie Terezie (TV film)
Spievankovo a kráľovná Harmónia
Únos
2016 Masaryk
2014 Jak jsme hráli čáru
Krok do tmy
Verný zákazník (studentský film)
2012 Konfident
2011 Love
2009 Tango s komármi
2008 Nestyda
2007 Muzika
Poločas rozpadu
2004 Nepohřbený muž
O dve slabiky pozadu
2003 Dlhá krátka noc (TV film)
Nevěrné hry
2002 Kruté radosti
Útěk do Budína
2001 Vadí nevadí
2000 Chaos (TV film)
Když děda miloval Ritu Hayworthovou
Slečna Dušehojivá (TV film)
Zámok na juhu (TV film)
1999 O ľuďoch a čarodejníkoch (TV film)
Rozprávanie neznámeho človeka (TV film)
Škovránok (TV film)
1998 Amine emlékezete (TV film)
Rivers of Babylon
1996 Prášky na spanie (TV film)
1995 Samota lásky (TV film)
1994 Diagnóza: vajíčko (TV film)
Duchovo nájomné (TV film)
Hra o láske a smrti (TV film)
Na krásnom modrom Dunaji
O Jankovi kľúčiarovi (TV film)
Vášnivé známosti
Vášnivé známosti 2 (TV film)
1993 Slepý Geronimo a jeho brat (TV film)
Zlý žart (TV film)
1992 Pavilón číslo 6 (TV film)
Romulus Veľký (TV film)
1991 Havran (TV film)
Lorenzaccio (TV film)
Výpravca holubov (TV film)
Škvrny na slnku (TV film)
1990 Jacobowski a plukovník (TV film)
Memento (TV film)
Piata pečať (TV film)
1989 Chodník cez Dunaj (TV film)
Profesor Raat (TV film)
Prstienky z kukučiny (TV film)
1988 Maratón (TV film)
Mercadet (TV film)
Mesto Anatol (TV film)
Vaša vec, pán komisár (TV film)
1987 Mahulena, zlatá panna
1986 Chlapec do náručia (TV film)
1985 Kára plná bolesti
Návrat (TV film)
Štvrtá hlava draka (TV film)
1984 Meter (TV film)

TV seriály

2020 Bola raz jedna škola (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
Poldové a nemluvně (TV seriál)
Vdovská metoda (E08)
2018 Jsem máma (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
Milenky (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Sestričky (TV seriál)
Episode 2 (S01E02)
2017 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (9)
2016 Dovidenia, stará mama! (TV seriál)
Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
2015 Kolabs (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
další epizody (12)
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2011 Druhý život (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Pojistka (S03E10)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
2001 Čarovala ryba, aby bola chyba... (TV seriál)
Anička (E01)
1996 Silvánovci (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)

Dokumentární

2014 Fetiše socializmu (TV seriál)
Film o filmu: Jak jsme hráli čáru
2010 Zdi jsou vysoké a tlusté (TV film)

Divadelní záznam

2018 Letmý sneh (divadelní záznam)
1997 Macocha (divadelní záznam)
1990 Zelený papagáj (divadelní záznam)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad)
2016 Zlaté časy (TV pořad)
2015 Od veci (TV pořad)
2014 Chart Show (TV pořad)
Čo ja viem (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
Partička (TV pořad)
Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
2008 Skvelý deň (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2005 Opposite Sex (TV pořad)
2003 Inkognito (TV pořad)

Fanoušci tvůrce