Reklama

Reklama

Edward Holcroft

Edward Holcroft

nar. 23.06.1987 (36 let)
Londýn, England, Velká Británie

Biografie

Edward Holcroft se narodil v červnu roku 1987 ve Velké Británii (přesnější údaje nejsou zatím známy). Podle The Daily Mail je synem lorda podplukovníka Patricka Holcrofta, zástupce kraje Worcestershire, a jeho manželky Annie, ředitelky časopisu Vanity Fair.

Je sportovně nadaný, věnoval se fotbalu, tenisu, squashi, běhu, plavání i lyžování. Má zkušenosti s modelingem, hovoří francouzsky a ovládá celkem 14 různých akcentů. Zpočátku chtěl být hudebníkem (zpívá, hraje na klavír a bicí), avšak poté, co byl obsazen do divadelní hry na Oxford Brookes University, své plány přehodnotil. Získal magisterský titul v oboru herectví na University of the Arts: London a v roce 2012 dokončil postgraduální studium herectví na Central Saint Martins' Drama Centre.

Mezi léty 2005 – 2011 se objevil v několika divadelních hrách a v roce 2014 byl zařazen mezi Stars of Tomorrow, mladé britské herce, kteří mají šanci „dobýt Hollywood". Herecký start má skutečně raketový; za dva roky se podílel již na šesti televizních či filmových projektech. Filmový debut si odbyl prostřednictvím VAMPIRE ACADEMY, teen fantasy na motivy šestidílné knižní série spisovatelky Richelle Mead. Vzhledem k nízkým tržbám však zůstalo pouze u jednoho dílu. Ve filmu KINGSMAN: TAJNÁ SLUŽBA si zahrál nejzarputilejšího rivala hlavního hrdiny, poté následoval TV film LADY CHATTERLY'S LOVER a britská minisérie WOLF HALL odehrávající se za vlády Jindřicha VIII. Ztvárnil zde George Boleyna, arogantního bratra Anny, který je později obviněn z incestu a odsouzen k smrti.

Asi nejpozitivnější ohlasy zaznamenal v souvislosti s (další) britskou minisérií LONDON SPY. Mlčenlivý samotář Alex v ní potkává požitkářského Dannyho (Ben Whishaw), který s ním naváže romantický milostný vztah. Ten je však již od počátku předurčen k zániku, neboť Alex pracuje pro MI6 jako špión... Hvězdně obsazený psychologický thriller o vztahu dvou zcela odlišných světů zaznamenal úspěch jak u diváků, tak u kritiků, druhá série však – i přes naléhání BBC - nejspíše nevznikne. Sám Holcroft se ke své roli vyjádřil následovně: „It has been hard but it's a learning experience, a really enjoyable one and I feel like I am pushing myself."

Naposledy byl k vidění v nejnovější divadelní inscenaci Nebezpečných známostí, kde si zahrál po boku Dominica Westa coby mladý Chevalier Danceny. V přímém přenosu měli hru možnost zhlédnout i čeští diváci, a to prostřednictvím National Theatre Live. Ještě během letošního roku by se měl Edward objevit v americkém dramatu THE SENCE OF AN ENDING, při jehož natáčení se již podruhé setkal se svými hereckými kolegy Jimem Broadbentem a Charlotte Rampling.

V loňském roce byl často zmiňován v bulváru, neboť randil s Cressidou Bonas – modelkou, tanečnicí, herečkou a především ex-přítelkyní britského prince Harryho. Jejich vztah však vydržel jen několik měsíců.

T. "Allien.9" K.

Herec

Ovládací panel

Reklama

Reklama