foto

Patrick Fugit

  • nar. 27.10.1982 (37 let)
    Salt Lake City, Utah, USA

Biografie

Celým jménem Patrick Raymond Fugit se narodil 27. října 1982 v Salt Lake City. S herectvím začal už v jedenácti letech díky divadelnímu programu pro mládež pořádeném Utahskou Universitou. Dále pokračoval v hraní i na vysoké škole a poté v oblastních divadlech.

Průlom v jeho kariéře nastal v roce 2000 kdy byl obsazen do film NA POKRAJI SLÁVY, ten mu vynesl několik nominací a pár cen pro nováčka/objev roku. Pak se objevil ve vedlejších rolích v dramatu BÍLÝ OLEANDR, dalším dramatu z drogového prostředí ŠŇUP, hororu HNĚV DUŠÍ, komedii ČERNÁ OVCE nebo v poslední době thrillru JEZDCI APOKALYPSY. Za zmínku ještě stojí fantasy ze světa pro mrtvé sebevrahy SEBEVRAZI – LOVE STORY Z ONOHO SVĚTA kde se zhostil hlavní role. U nás jsme si ho mohli ještě všimnout v seriálech z lékařského prostředí POHOTOVOST a DR. HOUSE.

V posledních letech hraje spíše v nízkorozpočtových filmech nebo ve vedlejších rolích. Má rád cyklistiku a jízdu na motorkách, které také se svým otcem sbírá. Dále hraje na kytaru a občas zpívá v kapele Mushman. Žije se svými rodiči a dvěma sourozenci v Salt Lake City.

Lukáš "CliffLee" Holý

Herecká filmografie

Filmy

2020 My Heart Can't Beat Unless You Tell It To
2019 A Name Without a Place
Robert the Bruce
2018 První člověk
2017 Alex & The List
2015 Královna Země
Rita Mahtoubian Is Not A Terrorist
The Strongest Man
2014 Zmizelá
2013 Reckless (TV film)
2012 Díky za ty dary
2011 Cinema verite (TV film)
Koupili jsme ZOO
2009 Jezdci Apokalypsy
Upírův pomocník
2007 The Good Life
2006 Sebevrazi - Love story z onoho světa
Žhavé nápady
2005 The Moguls
2004 Hněv duší
Černá ovce
2002 Bílý oleandr
Šňup
2000 Na pokraji slávy
1999 Stray Dog (TV film)
1998 Marabunta: Mravenci útočí (TV film)

TV seriály

2019 Treadstone (TV seriál)
The Mckenna Erasure (E08)
The Hades Awakening (E06)
The Berlin Proposal (E03)
další epizody (5)
2017 Outcast (TV seriál)
To the Sea (S02E10)
This Is How It Starts (S02E09)
Mercy (S02E08)
další epizody (10)
2016 Outcast (TV seriál)
This Little Light (S01E10)
Close to Home (S01E09)
What Lurks Within (S01E08)
další epizody (10)
2006 Dr. House (TV seriál)
Plácni krtka (S03E08)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Tisíc jeřábů (S09E16)
Mladík, který spadl z nebe (S09E15)
Bez jakýchkoliv výhrad (S09E14)

Dokumentární

2017 Looking for David
2007 Living with Lew
2000 All Access: The Making of 'Almost Famous' (TV film)

Producentská filmografie

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)

Fanoušci tvůrce