foto

Ľubomír Paulovič

  • nar. 7.11.1952 (67 let)
    Prašice, Slovensko, Československo

Biografie

Pôsobil v Divadle SNP v Martine, v Slovenskom národnom divadle a ako umelecký šéf činohry DJGT vo Zvolene. Okrem herectva sa venuje divadelnej a televíznej réžii. V STV režíroval filmy Maškaráda, Pod agátmi či Zuzka Turanová. Diváci ho však vnímajú predovšetkým ako vynikajúceho filmového a televízneho herca: Otec, Noční jazdci, Pásla kone na betóne, Hody, Lepšie je byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý, ...kone na betóne, Peacemaker, Ako divé husi, Záchranári, Konečná stanica či Ticho.

Zdroj: Forza Production House

Herecká filmografie

Filmy

2020 Perinbaba a dva světy
2019 Budiž světlo
Ostrým nožem
2014 Premiér (studentský film)
2012 Do You Love Me? (studentský film)
Martin a Venuše
2011 Mŕtvola musí zomrieť
2010 Filmoviedky: Výstrel navyše (TV film)
Kajínek
Legenda o létajícím Cypriánovi
Orest z rodu čarodejníkov (TV film)
2009 3 sezóny v pekle
Nedodržený slib
Pokoj v duši
Ženy mého muže
2006 Ábelův černý pes (studentský film)
2005 Rajónové blues (TV film)
Ticho (TV film)
2004 Konečná stanice
Zůstane to mezi námi
1999 Carův kurýr (TV film)
1998 Knieža (TV film)
1997 Peacemaker
1996 Starožitné zrkadlo (TV film)
1995 ...kone na betóne
Antigona v New Yorku (TV film)
Medzihra (TV film)
Pod agátmi (TV film)
Sny podľa Renoira (TV film)
1994 Dvadsaťštyri hodín zo života istej ženy (TV film)
Kúzelník Tobiáš (TV film)
Na krásnom modrom Dunaji
1993 Podozrenie (TV film)
Zurvalec (TV film)
1992 Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný
1991 Gemini (TV film)
Mário, zapískaj...! (TV film)
Ružová Anička (TV film)
1990 Celý deň obchádzam panelák (TV film)
Fuente ovejuna (TV film)
Nežiadúci účinok (TV film)
1989 Kráľovstvo kaluží (TV film)
Letiace tiene (TV film)
Nastúp na svoj vlak (TV film)
Počkaj ma v parku (TV film)
Rabaka
Reverend (TV film)
Svätopluk (TV film)
1988 O Džaudarovi a jeho bratoch (TV film)
Príbeh písacieho stroja (TV film)
Prípad poručíka Seeborna (TV film)
Samo, kupec a kráľ (TV film)
Stratený raj (TV film)
1987 Hody
Juro Jánošík (TV film)
Kradnúť sa predsa nesmie (TV film)
Kto ste, Jozef Gabčík? (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
1986 Hra s ohňom (TV film)
Hriech (TV film)
1985 Búrka (TV film)
Mladší brat (TV film)
Muž, ktorý nemal strach (TV film)
Prípad Archieho Mixa (TV film)
Vivat academia (TV film)
Za hranicou dospelosti (TV film)
1984 Dies irae (TV film)
Dom pod morušou (TV film)
Jazda na spiacom obrovi (TV film)
Kto chce získať princeznú (TV film)
Múdry Maťko a blázni (TV film)
Profesionál života (TV film)
Právom lásky (TV film)
Stalo sa v našom mestečku (TV film)
V bludisku pamäti
1983 Kozubovci (TV film)
Kľúče od mesta (TV film)
Letný strom radosti
Partia (TV film)
Predohra v mol (TV film)
Radikální řez
1982 Chlapec a husle (TV film)
Clavijo (TV film)
Cukor (TV film)
Najkrajší kvet (TV film)
Obyčajný príbeh (TV film)
Pásla kone na betóne
Sůl nad zlato
1981 Bičianka z doliny (TV film)
Noční jezdci
Otec
Vták nociar
1980 Anonym (TV film)
Karline manželstvá
O dievčine Rozprávočke (TV film)
Pomocník (TV film)
1979 Ako listy jedného stromu (TV film)
Hra na telo
Monsieur Batmanov (TV film)
Opis života, utrpenia a smrti M. L. Kinga (TV film)
Tri svadby (TV film)
Tuctové dievča (TV film)
Vynes na horu svoj hrob (TV film)
1978 Já jsem Stěna smrti
Kristína (TV film)
Poéma o svedomí I., II.
1977 Ťapákovci (TV film)
1976 Postup (TV film)
1975 Pani Heléne (TV film)
1974 Studené podnebie (TV film)

TV seriály

2019 Bez vědomí (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Delukse (TV seriál)
Madonna (E14)
Hotelové lásky (E13)
Prorock (E12)
další epizody (14)
Hrobári (TV seriál)
Veľká noc (E08)
Jánošík (E07)
Bratia (E06)
další epizody (8)
Prázdniny (TV seriál)
Sme v tom nevinne! (S03E10)
Horí! (S03E09)
Honba za pokladom (S03E08)
další epizody (10)
2018 Inspektor Max (TV seriál)
Výstřel (E11)
Obraz (E08)
Trpké vítězství (E07)
další epizody (7)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Zapomenuté děti (S05E40)
2017 Prázdniny (TV seriál)
Všude dobře, na chalupě nejlíp! (S01E10)
Kuny a bikiny (S01E09)
Letní škola (S01E08)
další epizody (10)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Slzy (S04E34)
Láska až do smrti (S04E17)
Lázně v lázních (S04E15)
2015 Divocí koně (TV seriál)
Kolabs (TV seriál)
Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Svět podle Evelyn (TV seriál)
Otec (E03)
2014 Doktori (TV seriál)
2013 Klan (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
Pod povrchem (TV seriál)
Epizoda 52 (E52)
Epizoda 51 (E51)
Epizoda 50 (E50)
další epizody (15)
2012 Pod povrchem (TV seriál)
Epizoda 37 (E37)
Epizoda 36 (E36)
Epizoda 35 (E35)
další epizody (37)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Hon na legendu (E09)
2009 Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Šebesta (S01E12)
Marianna (S01E11)
Dano (S01E10)
další epizody (12)
2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
2003 Záchranáři (TV seriál)
2000 Ako divé husi (TV seriál)
1989 Chlapec a pes (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Rekonstrukce (S01E07)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Volanie vetra (E06)
Kamenné labute (E05)
Okná dokorán (TV seriál)
1985 Materské znamienko (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Hromy divo bijú (E06)
Augustové dni (E05)
Vynálezy hodinára Aurela (TV seriál)
1981 Na baňu klopajú (TV seriál)
1975 Naši synovia (TV seriál)

Dokumentární

2013 Návraty k hereckým legendám (TV seriál)
1987 Labyrint (TV seriál)
1984 Boje v mene bohov - vyp.
Človek zrušil nebo - vyp.

Divadelní záznam

2016 Sissi (úteky Alžbety Rakúskej) (divadelní záznam)
2015 LENI (divadelní záznam)
Prorok Štúr a jeho tiene (divadelní záznam)
2014 Chrobák v hlave (divadelní záznam)
1994 Divadelná komédia (divadelní záznam)
1992 Chaos (divadelní záznam)
1988 Peter a Pavel (divadelní záznam)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
1986 Zvon bez veže (divadelní záznam)
1983 Barbari (divadelní záznam)
1981 Kubo (divadelní záznam)
1978 Kocúrkovo (divadelní záznam)

Režijní filmografie

Filmy

1995 Pod agátmi (TV film)
Zuzka Turanová (TV film)
1994 Maškaráda (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

1995 Zuzka Turanová (TV film)

Host

TV pořady

2017 Všechno, co mám rád (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)
1992 Hudba je len jedna (TV pořad)
Varím, varíš, varíme (TV pořad)
1987 Pozvanie do Topoľčian (TV pořad)
1985 Každý si rád zaspieva... (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)