foto

Ľubomír Paulovič

  • nar. 7.11.1952 (66 let)
    Prašice, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pôsobil v Divadle SNP v Martine, v Slovenskom národnom divadle a ako umelecký šéf činohry DJGT vo Zvolene. Okrem herectva sa venuje divadelnej a televíznej réžii. V STV režíroval filmy Maškaráda, Pod agátmi či Zuzka Turanová. Diváci ho však vnímajú predovšetkým ako vynikajúceho filmového a televízneho herca: Otec, Noční jazdci, Pásla kone na betóne, Hody, Lepšie je byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý, ...kone na betóne, Peacemaker, Ako divé husi, Záchranári, Konečná stanica či Ticho.

Zdroj: Forza Production House

Herecká filmografie

Filmy

2019 Nech je svetlo
Perinbaba 2
2015 LENI (divadelní záznam)
Prorok Štúr a jeho tiene (divadelní záznam)
2014 Chrobák v hlave (divadelní záznam)
Premiér (studentský film)
2012 Do You Love Me? (studentský film)
Martin a Venuše
2011 Mŕtvola musí zomrieť
Výstrel navyše (TV film)
2010 Kajínek
Legenda o létajícím Cypriánovi
Orest z rodu čarodejníkov (TV film)
2009 3 sezóny v pekle
Nedodržený slib
Pokoj v duši
Ženy mého muže
2006 Ábelův černý pes (studentský film)
2005 Rajónové blues (TV film)
Ticho (TV film)
2004 Konečná stanice
Zůstane to mezi námi
1999 Carův kurýr (TV film)
1998 Knieža (TV film)
1997 Peacemaker
1996 Starožitné zrkadlo (TV film)
1995 ...kone na betóne
Antigona v New Yorku (TV film)
Medzihra (TV film)
Pod agátmi (TV film)
1994 Divadelná komédia (divadelní záznam)
Dvadsaťštyri hodín zo života istej ženy (TV film)
Na krásnom modrom Dunaji
Sny podľa Renoira (TV film)
1993 Podozrenie (TV film)
Zurvalec (TV film)
1992 Chaos (divadelní záznam)
Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný
1991 Gemini (TV film)
Mário, zapískaj...! (TV film)
Ružová Anička (TV film)
1990 Celý deň obchádzam panelák (TV film)
Fuente ovejuna (TV film)
Nežiadúci účinok (TV film)
1989 Kráľovstvo kaluží (TV film)
Letiace tiene (TV film)
Nastúp na svoj vlak (TV film)
Počkaj ma v parku (TV film)
Rabaka
Reverend (TV film)
Svätopluk (TV film)
1988 O Džaudarovi a jeho bratoch (TV film)
Peter a Pavel (divadelní záznam)
Príbeh písacieho stroja (TV film)
Prípad poručíka Seeborna (TV film)
Samo, kupec a kráľ (TV film)
Stratený raj (TV film)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Hody
Juro Jánošík (TV film)
Kto ste, Jozef Gabčík? (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
1986 Hriech (TV film)
1985 Mladší brat (TV film)
Muž, ktorý nemal strach (TV film)
Prípad Archieho Mixa (TV film)
Vivat academia (TV film)
Za hranicou dospelosti (TV film)
1984 Búrka (TV film)
Dies irae (TV film)
Dom pod morušou (TV film)
Jazda na spiacom obrovi (TV film)
Kto chce získať princeznú (TV film)
Múdry Maťko a blázni (TV film)
Profesionál života (TV film)
Právom lásky (TV film)
Stalo sa v našom mestečku (TV film)
V bludisku pamäti
1983 Barbari (divadelní záznam)
Kozubovci (TV film)
Kľúče od mesta (TV film)
Letný strom radosti
Predohra v mol (TV film)
Radikální řez
1982 Chlapec a husle (TV film)
Clavijo (TV film)
Cukor (TV film)
Najkrajší kvet (TV film)
Obyčajný príbeh (TV film)
Pásla kone na betóne
Sůl nad zlato
1981 Bičianka z doliny (TV film)
Noční jezdci
Otec
Vták nociar
1980 Anonym (TV film)
Karline manželstvá
O dievčine Rozprávočke (TV film)
Pomocník (TV film)
1979 Ako listy jedného stromu (TV film)
Hra na telo
Monsieur Batmanov (TV film)
Opis života, utrpenia a smrti M. L. Kinga (TV film)
Tri svadby (TV film)
Tuctové dievča (TV film)
Vynes na horu svoj hrob (TV film)
1978 Já jsem Stěna smrti
Kocúrkovo (divadelní záznam)
Kristína (TV film)
Poéma o svedomí I., II.
1976 Postup (TV film)
1975 Pani Heléne (TV film)
1974 Studené podnebie (TV film)

TV seriály

2019 Prázdniny (TV seriál)
"Sajgon" (S03E05)
Plavba po Baťovom kanáli (S03E04)
Novozélandská farma (S03E03)
další epizody (5)
2018 Inspektor Max (TV seriál)
Výstřel (E11)
Obraz (E08)
Trpké vítězství (E07)
další epizody (7)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Zapomenuté děti (S05E40)
2017 Prázdniny (TV seriál)
Všude dobře, na chalupě nejlíp! (S01E10)
Kuny a bikiny (S01E09)
Letní škola (S01E08)
další epizody (10)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Slzy (S04E34)
Láska až do smrti (S04E17)
Lázně v lázních (S04E15)
2015 Kolabs (TV seriál)
Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Svět podle Evelyn (TV seriál)
Otec (E03)
2014 Divocí koně (TV seriál)
Doktori (TV seriál)
2013 Klan (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
2012 Pod povrchem (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Hon na legendu (E09)
2009 Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Šebesta (S01E12)
Marianna (S01E11)
Dano (S01E10)
další epizody (12)
2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
2003 Záchranáři (TV seriál)
2000 Ako divé husi (TV seriál)
1989 Chlapec a pes (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Rekonstrukce (S01E07)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Volanie vetra (E06)
Kamenné labute (E05)
Okná dokorán (TV seriál)
1985 Materské znamienko (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Hromy divo bijú (E06)
Augustové dni (E05)
Vynálezy hodinára Aurela (TV seriál)
1981 Na baňu klopajú (TV seriál)
1975 Naši synovia (TV seriál)

Dokumentární

1987 Labyrint (TV seriál)

TV pořady

2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)
1992 Hudba je len jedna (TV pořad)
1985 Každý si rád zaspieva... (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1995 Pod agátmi (TV film)
Zuzka Turanová (TV film)
1994 Maškaráda (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace