foto

Matej Landl

  • nar. 12.6.1963 (54 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je synom herečky Evy Landlovej a jeho rozvoj bol ňou istou mierou ovplyvnený. K hereckému remeslu prvýkrát privoňal už v detskom veku, v polovici sedemdesiatych rokov. Ako nezbedného chlapca Lapku si ho diváci môžu pamätať z rodinnej komédie Nekonečná nevystupovať, kde hral s dvojicou najväčších osobností slovenskej humoristickej scény - s Júliusom Satinským a Milanom Lasicom či z obľúbeného seriálu Spadla z oblakov.

Absolvoval Vysokú školu múzických umení a po jej dokončení sa uplatnil v martinskom divadle. Po rokoch prešiel do Divadla Astorka Korzo '90. Vo svojej kariére si zahral v desiatkach filmov, inscenácií a seriálov. Z posledného obdobia jeho hereckej kariéry stoja za zmienku známe tituly Polčas rozpadu a Občiansky preukaz či seriály Susedia, Keby bolo keby, Panelák, Ako som prežil a Dr. Ludsky. Matej Landl momentálne žije v Bratislave, je druhý raz ženatý a má dvoch synov.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2016 Zázračný nos (TV film)
2015 Johančino tajemství (TV film)
Vojtěch
2014 Gazdova krv (divadelní záznam)
2013 Křehkost (studentský film)
2011 Mŕtvola musí zomrieť
2010 Aj kone sa hrajú (TV film)
Občanský průkaz
2009 Chuť leta (TV film)
2008 Malé oslavy
Veľký rešpekt
2007 Poločas rozpadu
2006 Vyznanie na cestu
2004 O dve slabiky pozadu
Zůstane to mezi námi
2002 Útěk do Budína
2001 Čarovala ryba, aby bola chyba... (TV film)
2000 Prekliaty služobník lásky (TV film)
Vyhnanci (TV film)
Zámok na juhu (TV film)
1998 Amine emlékezete (TV film)
Ja nič neviem (TV film)
1997 Macocha (divadelní záznam)
Orbis Pictus
V zajatí lásky (TV film)
Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas (TV film)
1996 Matúš (TV film)
1995 Dušička (TV film)
Zlatý kolovrátok (TV film)
1994 Doloroso (TV film)
Hon na čarodejnice (TV film)
Hra o láske a smrti (TV film)
Na krásnom modrom Dunaji
Noc lukostřelce
Spoveď (TV film)
Trýzeň svedomia (TV film)
Vášnivý polibek
1993 Slepý Geronimo a jeho brat
Zurvalec (TV film)
1992 Jahňa chudobného (TV film)
1991 Amonina pomsta (TV film)
Bolo a nebolo (TV film)
Konečná dolina
Lorenzaccio (TV film)
Machinko (TV film)
1990 Faidra (TV film)
Keď hviezdy boli červené
1989 Mediteránske rozprávky (TV film)
1988 Génius jednej noci (TV film)
Tvár v rose (TV film)
Vianočná etuda (TV film)
1987 Hajtman z Kopenicku (divadelní záznam)
Narozeniny režiséra Z. K.
1986 Pohyb (TV film)
Poľovačka na otca (TV film)
1985 Borgis (TV film)
Deti (TV film)
Karabínka (TV film)
S Marienkou do Bumbácova (TV film)
1980 Návrat kráľovho muža (TV film)
Prvé lásky (TV film)
1979 Čtyři na sněhu (TV film)
Manželčatá (TV film)
Peter (TV film)
1978 Nekonečná - nevystupovat
1977 Kamarátka Jana (TV film)
Kamarátka Šuška
1976 Prázdniny u starej mamy (TV film)
1975 Čenkovej deti (TV film)
Simultánka s Aľjochinom (TV film)

TV seriály

2017 1890 (TV seriál)
Démon z Tiesňavy (E01)
Policie Modrava (TV seriál)
Hajný, který zmizel (S02E06)
2016 Dovidenia, stará mama! (TV seriál)
2015 Horná Dolná (TV seriál)
Tour de... (E13)
Nákaza (E12)
Svadba (E11)
další epizody (13)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Svět podle Evelyn (TV seriál)
Tajné životy (TV seriál)
2014 Dr. Ema (TV seriál)
Superhrdinovia (TV seriál)
České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
Poslední hurá (1989) (E08)
2013 Klan (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
2012 Policajti z centra (TV seriál)
Časová tíseň (E04)
Než řekneš švec (E01)
Mesto tieňov (TV seriál)
Veľký hráč (S02E03)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Sterilní pravda (E08)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
2008 Áno, miláčik! (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Susedia (TV seriál)
2004 Mať tak o koliesko viac! (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
1995 Dnes večer hrám ja (TV seriál)
1986 Chlap v dome (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)
1978 Spadla z nebe (TV seriál)
1977 Rachotilkovia (TV seriál)

Dokumentární

2016 Cooltúra
2015 Král nebes: Orel skalní (TV film) - vyp.
Krásy divokého Slovenska (TV film) - vyp.
Spoločne chránime orla krikľavého - vyp.
2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2011 Neviditeľný nepriateľ (TV film)
1998 118 dní v zajatí ľadu - vyp.
1996 Divokí psi (TV film)

TV pořady

2017 Všechno, co mám rád (TV pořad)
2016 Zlaté časy (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)
2002 Chalupárium alebo Keď v meste padla... (TV pořad)
1983 Smejeme sa storočiami (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Horkýže Slíže - Vojtech (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace