foto

Matej Landl

  • nar. 12.6.1963 (56 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Je synom herečky Evy Landlovej a jeho rozvoj bol ňou istou mierou ovplyvnený. K hereckému remeslu prvýkrát privoňal už v detskom veku, v polovici sedemdesiatych rokov. Ako nezbedného chlapca Lapku si ho diváci môžu pamätať z rodinnej komédie Nekonečná nevystupovať, kde hral s dvojicou najväčších osobností slovenskej humoristickej scény - s Júliusom Satinským a Milanom Lasicom či z obľúbeného seriálu Spadla z oblakov.

Absolvoval Vysokú školu múzických umení a po jej dokončení sa uplatnil v martinskom divadle. Po rokoch prešiel do Divadla Astorka Korzo '90. Vo svojej kariére si zahral v desiatkach filmov, inscenácií a seriálov. Z posledného obdobia jeho hereckej kariéry stoja za zmienku známe tituly Polčas rozpadu a Občiansky preukaz či seriály Susedia, Keby bolo keby, Panelák, Ako som prežil a Dr. Ludsky. Matej Landl momentálne žije v Bratislave, je druhý raz ženatý a má dvoch synov.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2019 Amnestie
Mohyla
Roboto
2018 Videnie po kázni (studentský film)
2016 Zázračný nos (TV film)
2015 Johančino tajemství (TV film)
Vojtěch
2013 Křehkost (studentský film)
2011 Mŕtvola musí zomrieť
2010 Aj kone sa hrajú (TV film)
Občanský průkaz
2009 Chuť leta (TV film)
2008 Malé oslavy
Veľký rešpekt
2007 Poločas rozpadu
2004 O dve slabiky pozadu
Zůstane to mezi námi
2002 Útěk do Budína
2000 Prekliaty služobník lásky (TV film)
Vyhnanci (TV film)
Zámok na juhu (TV film)
1998 Amine emlékezete (TV film)
Ja nič neviem (TV film)
1997 Orbis Pictus
V zajatí lásky (TV film)
Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas (TV film)
1996 Matúš (TV film)
Starožitné zrkadlo (TV film)
1995 Dušička (TV film)
Zlatý kolovrátok (TV film)
1994 Doloroso (TV film)
Hra o láske a smrti (TV film)
Na krásnom modrom Dunaji
Noc lukostřelce
Spoveď (TV film)
Trýzeň svedomia (TV film)
Vášnivý polibek
1993 Hon na čarodejnice (TV film)
Majstrovský kurz (TV film)
Slepý Geronimo a jeho brat (TV film)
Zurvalec (TV film)
1992 Jahňa chudobného (TV film)
1991 Amonina pomsta (TV film)
Bolo a nebolo (TV film)
Lorenzaccio (TV film)
Machinko (TV film)
1990 Faidra (TV film)
Keď hviezdy boli červené
Konečná dolina (TV film)
1989 Génius jednej noci (TV film)
Mediteránske rozprávky (TV film)
Profesor Raat (TV film)
1988 Tvár v rose (TV film)
Vianočná etuda (TV film)
1987 Narozeniny režiséra Z. K.
1986 Hra s ohňom (TV film)
Pohyb (TV film)
Poľovačka na otca (TV film)
1985 Borgis (TV film)
Deti (TV film)
Karabínka (TV film)
S Marienkou do Bumbácova (TV film)
Vyznanie na cestu (TV film)
1984 Haló, mami! (TV film)
1980 Návrat kráľovho muža (TV film)
Prvé lásky (TV film)
Samorasty (TV film)
Šachová partia (TV film)
1979 Manželčatá (TV film)
Peter (TV film)
Čtyři na sněhu (TV film)
1978 Nekonečná - nevystupovat
1977 Kamarátka Jana (TV film)
Kamarátka Šuška
1976 Prázdniny u starej mamy (TV film)
1975 Pacho, hybský zbojník
Simultánka s Aľjochinom (TV film)
Čenkovej deti (TV film)

TV seriály

2020 Nový život (TV seriál)
Horná Dolná (TV seriál)
Služobka (S11E01)
2018 Hotel (TV seriál)
Čo si kto navarí (E04)
Horná Dolná (TV seriál)
Asistentka (S08E07)
Kakaovník (S08E06)
Milionárka (S08E05)
další epizody (7)
2017 1890 (TV seriál)
Démon z Tiesňavy (E01)
Policie Modrava (TV seriál)
Hajný, který zmizel (S02E06)
2016 Dovidenia, stará mama! (TV seriál)
2015 Horná Dolná (TV seriál)
Tour de... (S02E05)
Nákaza (S02E04)
Svadba (S02E03)
další epizody (13)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Svět podle Evelyn (TV seriál)
Práca snov (E04)
Tajné životy (TV seriál)
2014 Dr. Ema (TV seriál)
Tajomstvo (E07)
Superhrdinovia (TV seriál)
Lupa (E01)
České století (TV seriál)
Ať si jdou (1992) (E09)
Poslední hurá (1989) (E08)
2013 Klan (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
2012 Policajti z centra (TV seriál)
Gleb (E07)
Časová tíseň (E04)
Než řekneš švec (E01)
Mesto tieňov (TV seriál)
Veľký hráč (S02E03)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Sterilní pravda (E08)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Kontrola (E06)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Dieťa za život (E02)
Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Zuzka (S01E06)
2008 Panelák (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
Áno, miláčik! (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Susedia (TV seriál)
2004 Mať tak o koliesko viac! (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
2001 Čarovala ryba, aby bola chyba... (TV seriál)
Veronika (E02)
1995 Dnes večer hrám ja (TV seriál)
1986 Chlap v dome (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)
1978 Spadla z nebe (TV seriál)
Rozlúčka (E13)
Strelnica (E12)
Únos (E11)
další epizody (13)
1977 Rachotilkovia (TV seriál)

Dokumentární

2016 Cooltúra
2015 Ferraty (TV film) - vyp.
Krásy divokého Slovenska (TV film) - vyp.
Spoločne chránime orla krikľavého - vyp.
2014 Fetiše socializmu (TV seriál)
Orel skalní: Král hor (TV film) - vyp.
2013 Prvá (TV seriál) - vyp.
2011 Neviditeľný nepriateľ (TV film)
2008 Bhután - Hledání štěstí - vyp.
1998 118 dní v zajatí ľadu - vyp.
1996 Divokí psi (TV film)

Hudební videoklipy

2015 Horkýže Slíže - Vojtech (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2014 Gazdova krv (divadelní záznam)
1997 Macocha (divadelní záznam)
1987 Hajtman z Kopenicku (divadelní záznam)
1980 Macbeth (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2019 Po škole (TV pořad)
Čau, Lujza! (TV pořad)
2017 Všechno, co mám rád (TV pořad)
Záhady tela (TV pořad)
2016 Zlaté časy (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2006 Portrét (TV pořad)
2002 Chalupárium alebo Keď v meste padla... (TV pořad)
1983 Smejeme sa storočiami (TV pořad)