foto

Sébastien Lifshitz

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sébastien Lifshitz (1968, Paříž) studoval v letech 1987 až 93 v Paříži dějiny umění. V tomto období pracoval mimo jiné také jako asistent kameramanky Suzanne Lafontové. V roce 1994 natočil svůj první krátký film Il faut que je l´aime. Další filmografie: jako režisér spolupracoval na filmu Claire Denisové Nénette et Boni (1996), natočil středometrážní snímek Les corps ouverts (1998), televizní film Les terres froides (1999), mezinárodního úspěchu dosáhl romantickým příběhem o coming outu Presque rien (2000, uveden na 40 festivalech), La traversée (2001) a Wild Side (2003).  Režisér Lifshitz o filmu říká: „V první části filmu jsou to postavy, kdo vytváří příběh, ale pak vede příběh postavy. Chtěl jsem dosáhnout dokumentární věrohodnosti života lidí na okraji společnosti. Nejdříve film sleduje hrdiny tam, kde žijí: v ulicích Paříže, a podřizuje se jejich rytmu, rychlosti, nervozitě a záhadnosti. Ve druhé části film mění tón. Neočekávané životní události vyvedou postavy z jejich přirozeného teritoria na venkov v severní Francii."

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2009 Plein sud
2004 Wild Side
2000 Presque rien
1999 Les Terres froides (TV film)
1998 Corps ouverts, Les

Dokumentární

2016 Les Vies de Thérèse
2013 Bambi
2012 Neviditelné lásky
2001 Traversée, La

Herecká filmografie

Filmy

1999 Les Terres froides (TV film)
1998 Corps ouverts, Les

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2013 Bambi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace