foto

Jean-Baptiste Maunier

  • nar. 22.12.1990 (28 let)
    Brignoles, Var, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se ve francouzském městě Bignoles otci Thierrymu a matce Muriel roku 1992, téměř celé dětství ale prožil na předměstí francouzského města Lyon, zde také navštěvoval katolickou školu. Po ukončení této školy odjel do New Yorku studovat Lee Strasberg Institute.
 
Poprvé mohli diváci Mauniera spatřit ve francouzském filmu Christophea Barratiera LES CHORISTES (Slavíci v kleci), ve kterém ztvárnil Pierra Morhange, výjimečně nadaného chlapce, studujícím v nápravné škole Fond de L' Étang. Do role byl vybrán díky svému skvělému hlasu a krásném zjevu, díky tomu se stal po natočení filmu idolem spoustu dívek po celém světě.   V roce 2005 se objevil v pár epizodách francouzského filmu Le Cri.

Za zmínku také stojí role Francoise Seurela ve filmu LE GRAND MEAULNES, jehož předlohou byla kniha Alaina- Fourniera. Ve filmu hráli také Cleménce Poésy (Harry Potter a Ohnivý Pohár, V Bruggách) a Nicolas Duvauchelle (Uvnitř).

Svou pěveckou kariéru začal v 6. třídě, když se rozhodl zpívat ve známém francouzském sboru Les Petits Chanteurs de Saint-Marc. Po natočení Les Choristes objel s Le Petits Chanteurs de Saint-Marc celý svět. V roce 2006 se Jean-Baptiste kvůli změně hlasu už nadále nemohl věnovat sopránovému zpěvu, proto musel opustit sbor. Stále se věnuje zpěvu, např. s francouzským souborem Le Enfoires.

Brigitte15

Herecká filmografie

Filmy

2011 Louis la Chance
2007 Hellphone
L'Auberge rouge
2006 Kouzelné dobrodružství
Pikola a saxofon
2004 Slavíci v kleci

TV seriály

2014 Mes chers disparus! (TV seriál)
2012 Merlin (TV seriál)
2006 Cri, Le (TV seriál)

Dokumentární

2009 Cinéma français est en voyage d'affaires, Le (TV film)
2006 Village des enfoirés, Le (TV film)

TV pořady

2009 C à vous (TV pořad)
2006 Jour de fête (TV pořad)
T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1999 C'est au programme (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace