foto

Ján Gallovič

  • nar. 22.11.1960 (60 let)
    Poprad, Slovensko, Československo

Biografie

Ján Gallovič sa narodil 22. novembra 1960. Bol študentom gymnázia. V roku 1983 sa stal absolventom VŠMU a jeho prvé herecké kroky viedli do divadla Nová scéna v Bratislave. V rokoch 1983 – 1996 sa jeho pôsobiskom stalo aj nitrianske Divadlo Andreja Bagara, kde sa jeho talentu diváci tešili štyri sezóny. Ján Gallovič sa popri umeleckej tvorbe v divadle venoval aj komerčnej stránke filmu. V deväťdesiatych rokoch stvárnil mnoho filmových postáv zo slovenskej produkcie. Vďaka svojmu charizmatickému hlasu si našiel uplatnenie aj v dabingovej tvorbe, za čo bol aj ocenený v roku 1997 cenou Zlatá slučka za najlepší mužský výkon. Od polovice roku 1996 sa uplatnil v Národnom divadle, ktorého stabilným členom je dodnes.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2018 O zakletém králi a odvážném Martinovi (TV film)
2015 Spievankovo 5: O povolaniach
2014 V tichu
2013 Smrtonosná past: Opět v akci
2011 Čerešňový chlapec (TV film)
2009 Smrť ministra (TV film)
2002 Na konci hry (TV film)
2001 Zlatý chléb (TV film)
1999 Rozum nadovšetko (TV film)
1998 Posteľ plná hostí (TV film)
1996 Všetci ľudia budú bratia (TV film)
Ženský vtip (TV film)
1995 Medzihra (TV film)
1994 Heloisa (TV film)
Noc je môj nepriateľ (TV film)
Tri poviedky so Zdenou Gruberovou (TV film)
Zlatohláska (TV film)
1993 Domovníkov syn (TV film)
Jakubov rebrík (TV film)
Mátohy rárohaté (TV film)
Zurvalec (TV film)
1992 Kaviareň Lýra (TV film)
Kto hodil kameňom?
Nové modlitbičky (TV film)
Romulus Veľký (TV film)
Zrkadlo (TV film)
1991 Ježišova matka (TV film)
1990 Faidra (TV film)
Jezuliatko (TV film)
Rieka Sumida (TV film)
Čarovné kresadlo (TV film)
1989 Domáce strašidlá (TV film)
Jablonka (TV film)
Modrá katedrála (TV film)
Núraddín Ali a Anísaldžalísa (TV film)
Prelúdiá (TV film)
Staroružová dráma (TV film)
Tanec nad plačom (TV film)
V službách zákona: Kleptomanka (TV film)
1988 Dunajské rozprávky (TV film)
Rýchliková rozprávka (TV film)
Čertovo vrece (TV film)
1987 Hľadanie šťastnej chvíle (TV film)
Kto ste, Jozef Gabčík? (TV film)
Noc pred Kračúnom (TV film)
Zbojnícke fašiangy (TV film)
1986 Marcové Ídy (TV film)
1985 Borgis (TV film)
Plánka (TV film)
1984 Dovolenka na zotavenie (TV film)
Neživý spánok (TV film)
1983 A počúvaj brata (TV film)
Magma (TV film)
1982 Dievčatko z predmestia (TV film)
Najkrajší kvet (TV film)
Predčasné leto
Zimný semester (TV film)
1981 Katera (TV film)
1980 Hodina zažíhania sviec (TV film)

TV seriály

2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 8 (S01E08)
2014 České století (TV seriál)
Musíme se dohodnout (1968) (E06)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Bouřlivé víno (TV seriál)
Dr. Dokonalý (TV seriál)
Mesto tieňov (TV seriál)
Biele mäso (S02E10)
2010 Luníček & Perešníček (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Celebrita (E11)
2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Obchod so šťastím (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2000 Ako divé husi (TV seriál)
1999 Nakresli si rozprávku (TV seriál)
1995 O kráľovi Fiškusovi (TV seriál)
1994 Buvirozprávky (TV seriál)
1990 Čo trápi Tomáša (TV seriál)
Cesta (E05)
1988 Posledný drak (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Na život a na smrť (E07)
Hromy divo bijú (E06)
Vel'ký projekt (E03)
další epizody (5)
1983 V službách zákona (TV seriál)

Dokumentární

2015 Sokol rároh, klenot našich nížin (TV film) - vyp.
2013 Návraty k hereckým legendám (TV seriál)
2012 Prešiel som hranicu (TV film) - vyp.
2009 Príbehy starého lesa (TV film) - vyp.
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Kamily Magálové (S05E06)
2008 V hlavní roli Gustáv Husák (TV film)
2001 V očakávaní... (TV film)
2000 Epilóg milénia (TV film) - vyp.
1984 Dych domova (TV film)
1980 Hra na Veľkú Moravu (TV film)

Divadelní záznam

2017 Spievajúci dom (divadelní záznam)
2016 Morálka 2000+ (divadelní záznam)
2015 Prorok Štúr a jeho tiene (divadelní záznam)
2013 Tančiareň (divadelní záznam)
2007 Cudzia žena a muž pod posteľou (divadelní záznam)
1992 Evanjelium o Márii (divadelní záznam)
1987 Vidiecka lady Mackbeth (divadelní záznam)
1982 Karneval lásky (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2018 Ján Smrek - Chvíľka poézie (TV pořad)
2002 Večer plný secesie (TV pořad)
1999 Variácie (TV pořad)
1998 Budmerické literárne rozhovory (TV pořad)
1997 A teraz tú moju (TV pořad)
1985 Láskou sa mení každý tvor (TV pořad)