foto

Ján Gallovič

  • nar. 22.11.1960 (56 let)
    Poprad, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ján Gallovič sa narodil 22. novembra 1960. Bol študentom gymnázia. V roku 1983 sa stal absolventom VŠMU a jeho prvé herecké kroky viedli do divadla Nová scéna v Bratislave. V rokoch 1983 – 1996 sa jeho pôsobiskom stalo aj nitrianske Divadlo Andreja Bagara, kde sa jeho talentu diváci tešili štyri sezóny. Ján Gallovič sa popri umeleckej tvorbe v divadle venoval aj komerčnej stránke filmu. V deväťdesiatych rokoch stvárnil mnoho filmových postáv zo slovenskej produkcie. Vďaka svojmu charizmatickému hlasu si našiel uplatnenie aj v dabingovej tvorbe, za čo bol aj ocenený v roku 1997 cenou Zlatá slučka za najlepší mužský výkon. Od polovice roku 1996 sa uplatnil v Národnom divadle, ktorého stabilným členom je dodnes.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2015 Prorok Štúr a jeho tiene (divadelní záznam)
Spievankovo 5: O povolaniach
2014 V tichu
2013 Smrtonosná past: Opět v akci
Tančiareň (divadelní záznam)
2011 Čerešňový chlapec (TV film)
2009 Smrť ministra (TV film)
2007 Cudzia žena a muž pod posteľou (divadelní záznam)
2002 Na konci hry (TV film)
2001 Zlatý chléb (TV film)
2000 Ako divé husi (TV film)
1999 Rozum nadovšetko (TV film)
1996 Všetci ľudia budú bratia (TV film)
Ženský vtip (TV film)
1995 Medzihra (TV film)
1994 Tri poviedky so Zdenou Gruberovou (TV film)
Zlatohláska (TV film)
1993 Domovníkov syn (TV film)
Jakubov rebrík (TV film)
Mátohy rárohaté (TV film)
Zurvalec (TV film)
1992 Evanjelium o Márii (divadelní záznam)
Kto hodil kameňom?
Modlitbičky (TV film)
Romulus Veľký (TV film)
Zrkadlo (TV film)
1991 Ježišova matka (TV film)
1990 Čarovné kresadlo (TV film)
Faidra (TV film)
Jezuliatko (TV film)
Rieka Sumida (TV film)
1989 Jablonka (TV film)
Kleptomanka (TV film)
Modrá katedrála (TV film)
Núraddín Ali a Anísaldžalísa (TV film)
Staroružová dráma (TV film)
Tanec nad plačom (TV film)
1988 Čertovo vrece (TV film)
Dunajské rozprávky (TV film)
Rýchliková rozprávka (TV film)
1987 Hľadanie šťastnej chvíle (TV film)
Kto ste, Jozef Gabčík? (TV film)
Noc pred Kračúnom (TV film)
Vidiecka lady Mackbeth (TV film)
Zbojnícke fašiangy (TV film)
1985 Borgis (TV film)
Plánka (TV film)
1983 A počúvaj brata (TV film)
Magma (TV film)
1982 Dievčatko z predmestia (TV film)
Najkrajší kvet (TV film)
Predčasné leto
1981 Katera (TV film)
1980 Hodina zažíhania sviec (TV film)

TV seriály

2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 8 (S01E08)
2014 České století (TV seriál)
Musíme se dohodnout (1968) (E06)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Dr. Dokonalý (TV seriál)
Mesto tieňov (TV seriál)
Biele mäso (S02E10)
2010 Luníček & Perešníček (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Obchod so šťastím (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1999 Nakresli si rozprávku (TV seriál)
1995 O kráľovi Fiškusovi (TV seriál)
1994 Buvirozprávky (TV seriál)
1988 Posledný drak (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Na život a na smrť (E07)
Hromy divo bijú (E06)
Vel'ký projekt (E03)
další epizody (5)
1983 V službách zákona (TV seriál)

Dokumentární

2015 Sokol rároh, klenot našich nížin (TV film) - vyp.
2009 Príbehy starého lesa (TV film) - vyp.
13. komnata Kamily Magálové (TV film)
2008 V hlavní roli Gustáv Husák (TV film)
2001 V očakávaní... (TV film)
1984 Dych domova (TV film)

TV pořady

2002 Večer plný secesie (TV pořad)
1999 Variácie (TV pořad)
1998 Budmerické literárne rozhovory (TV pořad)
1985 Láskou sa mení každý tvor (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace