foto

Kevin J. O'Connor

  • nar. 15.11.1963 (55 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kevin James O´Connor se narodil 15. listopadu, v americkém Illinois. Jeho rodiče, učitelka a policista, ho od malička vedli k umění, ačkoli neměli moc peněz. Vystudoval "DePaul University" v Chicagu.

Jeho první role byla v komedii F.F.Coppoly PEGGY SUE SE VDÁVÁ, kde se objevil po boku dalších budoucích hvěz, Nicolase Cage a Jima Carreyho. OCELOVÉ MAGNÓLIE mu zase pomohly poznat Julii Roberts. Romantický film Alana Rudolpha HLEDÁ SE LÁSKA a SMRTÍCÍ TRIKY 2 po kterých hrál v HRDINA PROTI SVÉ VŮLI,což znamenalo zlom v jeho dosavadní kariéře. Pak nastal úpadek a z filmů ve kterých se objevil stojí za zmínku především PÁN KOUZEL, díky němuž mu Steven Spielberg nabídnul roli v historickém dramatu AMISTAD. Horor CHOBOTNICE mu zajistil velkou přízeň režiséra Stephena Sommerse.

Potom získal menší roli v BOHOVÉ A MONSTRA, kde se poprvé setkal s Brandenem Fraserem, s nímž později hrál v MUMII. Sci-fi seriál TI DRUZÍ pouze potvrdil to, že hraje především záporné hrdiny. Jako například sluha Igor z VAN HELSINGA. Očekávaný film své ambice nenaplnil. To si ovšem vynahradil v oscarovém dramatu AŽ NA KREV.

Dellylah

Herecká filmografie

Filmy

2018 Blame it on Toby
Buck Run
Vdovy
2016 The Cleanse
2014 Šílenství Debory Loganové
2012 Mistr
2009 G. I. Joe
2007 Až na krev
Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane
2006 Muž proti muži
Nejlepší úlovek
2004 Van Helsing
1999 If... Dog... Rabbit...
Mrazivý faktor
Mumie
1998 Bohové a monstra
Běh černé kočky (TV film)
Chobotnice
1997 Amistad
Chicago Cab
The Love Bug (TV film)
1996 Hit Me
1995 Kanadská slanina
Pán kouzel
Virtuozita
1994 Barva noci
Útěk z Absolomu
1992 Equinox - den zúčtování
Hrdina proti své vůli
1991 Smrtící triky 2
1990 Hledá se láska
1989 Ocelové magnólie
Příznaky života
1988 Candy Mountain
Modernisté
Vojenský soud se vzbouřenci z lodi Caine (TV film)
1986 One More Saturday Night
Peggy Sue se vdává

TV seriály

2017 Outcast (TV seriál)
The Day After That (S02E02)
Černá listina (TV seriál)
The Travel Agency (No. 90) (S05E06)
2016 11.22.63 (TV seriál)
The Day in Question (E08)
Soldier Boy (E07)
Happy Birthday, Lee Harvey Oswald (E06)
další epizody (7)
2015 Chicago P.D. (TV seriál)
Debts of the Past (S03E04)
Actual Physical Violence (S03E03)
Push the Pain Away (S02E22)
další epizody (10)
Constantine (TV seriál)
Quid Pro Quo (E10)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
Called in Dead (S02E09)
They'll Have to Go Through Me (S02E07)
Prison Ball (S02E06)
další epizody (4)
Banshee (TV seriál)
Zabijáci (S02E06)
2013 Banshee (TV seriál)
Šílená posedlost (S01E10)
Jezdec z Apokalypsy (S01E07)
Wicks (S01E06)
2009 Zvíře (TV seriál)
2005 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Růst (S05E01)
2000 Gideon's Crossing (TV seriál)
Ti druzí (TV seriál)
1994 Birdland (TV seriál)
1991 Právo a pořádek (TV seriál)
The Troubles (S01E20)
1988 Tanner '88 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace