foto

Šun Oguri

  • nar. 26.12.1982 (35 let)
    Kodaira, Tokio, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Japonský herec, narozený 26. prosince roku 1982 v Tokiu se herectví věnuje od svých 13. let. Větší pozornost na sebe však strhl až dvanácti dílným seriálem GOKUSEN z roku 2002, kde hrál Uchiyamu Haruhiko, mladého delikventa. Větší úspěch pak zaznamenal jednou z hlavních rolí v seriálu HANA YORI DANGO, kde hrál pohledného a navíc bohatého studenta Hanazawa Ruie, do kterého se zamiluje hlavní hrdinka. V současné době patří Oguri Shun k oblíbeným a velmi úspěšným japonským hercům.

Mimo to, že hraje ve filmech se živý také jako dabér, hraje v divadle a pracuje také jako Dj, má navíc pořad v rádiu "All night Nippon". V roce 2009 vychází nový film KURÔZU ZERO II, v němž hraje hlavní roli, přičemž za první díl dostal ocenění 17th Japan Movie Critics Awards: Best Actor.

V roce 2008 celkově získal 8 cen, jednu za objev roku na Elan d'or Awards, další ocenění byly např: MTV Student Voice Awards: Best Actor(2008) nebo DVD Data Awards: Best Talento (2008). Na svém kontě má víc než 20 filmů a víc jak 40 TV show. Jeho koníčky jsou počítače, auta a surfování. Má staršího bratra a sestru, měří 184cm.

ChibiGirl

Herecká filmografie

Filmy

2018 Gintama 2: Okite hajaburu tame ni koso aru
Hibiki
2017 BORDER 2 šokuzai (TV film)
Cuioku
Gintama
Kimi no suizó o tabetai
2016 Museum
Nobunaga Concerto
Terra Formars
2015 Gjarakuší kaidó
2014 Eiga Doraemon: Šin Nobita no daimakjó – Peko to gonin no tankentai
Lupin III
Oie san (TV film)
2013 Shônen H
Vesmírný pirát Kapitán Harlock
髑髏城の七人 (divadelní záznam)
2012 Arakawa Under the Bridge
Eiga Doraemon: Nobita to kiseki no šima
Guskō Budori no denki
Odoru Daisosasen THE TV SPECIAL (TV film)
Odoru daisósasen The Final aratanari kibó
Rich Man, Poor Woman in New York (TV film)
Učú kjódai
2011 Gaku: Minna no Yama
Kicucuki to ame
2010 Kikoku (TV film)
Odoru daisósasen: The movie 3
Surely Someday
2009 Crows Zero II
Gokusen: The Movie
Tajomaru
2008 Hana jori dango: Fainaru
Hana zakari no Kimitachi e - Special (TV film)
Hebi ni piasu
Yume wo Kanaeru Zo (TV film)
2007 Crows Zero
Highlander: The Search for Vengeance
Kisaragi
Kudo Shinichi no Fukkatsu! Kuro no Soshiki to no Taiketsu (TV film)
Nemilosrdný střelec
2006 Densha otoko Deluxe (TV film)
Júki (TV film)
Meitantei Conan: Kudo Shinichi he no Chosenjo (TV film)
Otošimono
Sakuran
ウォーターズ
2005 Gekidžóban Hagane no renkindžucuši: Šambala o juku mono
Koto (TV film)
Rendžin 13-gó
Taika no kaišin (TV film)
2004 [Is A.]
2003 Azumi
Robokon
Spring Story (TV film)
Tengoku no Daisuke e (TV film)
2001 Ao to Shiro de Mizuiro (TV film)
Hicudži no uta
2000 Šiawase kazoku keikaku

TV seriály

2018 Hana noči hare: Hanadan Next Season (TV seriál)
Sego-don (TV seriál)
2017 CRISIS (TV seriál)
Gintama: Micuba-hen (TV seriál)
2016 Daisho (TV seriál)
Tokyo Sentimental (TV seriál)
2015 Kónodori (TV seriál)
Uroborosu: keisacu o sabaku wa ware ni ari (TV seriál)
2014 Border (TV seriál)
Nobunaga Concerto (TV seriál)
Ojadži no senaka (TV seriál)
2013 Jae no sakura (TV seriál)
Woman (TV seriál)
2012 Rich Man, Poor Woman (TV seriál)
2011 Arakawa Under the Bridge (TV seriál)
Júša Jošihiko to maó no širo (TV seriál)
2010 Džúi Doritoru (TV seriál)
Sayonara Aruma (TV seriál)
Wagaja no rekiši (TV seriál)
2009 Smile (TV seriál)
Tenčidžin (TV seriál)
Tokyo Dogs (TV seriál)
2008 Binbó danši (TV seriál)
Jume o kanaeru zó (TV seriál)
2007 Hana jori dango 2 (TV seriál)
Hana zakari no kimitači e: ikemen paradaisu (TV seriál)
Wangan Midnight (TV seriál)
2006 Džúósei (TV seriál)
Eru Poporačči ga juku!! (TV seriál)
2005 Aikurushii (TV seriál)
Doraemon (TV seriál)
Hana jori dango (TV seriál)
Jošicune (TV seriál)
Kjúmei bjótó 24dži (TV seriál)
2004 Division 1 (TV seriál)
Fire Boys (TV seriál)
2003 Okaasan to issho (TV seriál)
Stand Up!! (TV seriál)
2002 Gokusen (TV seriál)
2001 Hâto (TV seriál)
Kimi ga boku o wasurete mo (TV seriál)
2000 Ashita wo Dakishimete (TV seriál)
Hensyuo (TV seriál)
Summer Snow (TV seriál)
1998 GTO: Great Teacher Onizuka (TV seriál)
1996 Shouri no Megami (TV seriál)
1995 Hačidai šógun Jošimune (TV seriál)
Kaiki Club (TV seriál)

Dokumentární

1998 Jônetsu tairiku (TV seriál)

TV pořady

2008 Šabekuri 007 (TV pořad)
2007 Bokura no džidai (TV pořad)
1982 Waratte iitomo! (TV pořad)
1976 Tecuko no heja (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Superúchyl

Režijní filmografie

Filmy

2010 Surely Someday

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(48)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace