foto

Aage Rais-Nordentoft

  • nar. 31.3.1969 (50 let)
    Århus, Dánsko

Biografie

Aage Rais-Nordentoft (1969, Åarhus) studoval nejdříve srovnávací literaturu na univerzitě v Åarhusu. Svoji filmovou dráhu zahájil v Kodani jako produkční a mezi jeho nejznámější filmy patří snímek Glasmuren (1994). Jeho celovečerní hraný debut pro děti Anton (1996) získal Zvláštní uznání na Kinderfilmfestu v Berlíně. V tvorbě pro mladé diváky režisér pokračoval i v dokumentárním dramatu o dospívajících Tøser og drengerøve (1998). Jeho další dokumentární film Operation Bilka (2002) se zaměřil na dva dánské vojáky v jednotkách Spojených národů (UN) vržených do víru balkánských válek. Film 2 ryk og en aflevering (2003) je režisérovým třetím hraným počinem.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2008 MollyCam
2003 Šup sem, šup tam
2000 På fremmed mark
1998 Tøser + Drengerøve
1996 Anton

Dokumentární

2001 Wonderkids (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2003 Šup sem, šup tam

Herecká filmografie

Filmy

1996 Anton

Dokumentární

2003 Det store lærred: 2 ryk og 1 aflevering (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace