foto

Jason Schwartzman

  • nar. 26.6.1980 (36 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nepříliš známý, ale talentovaný Jack Schwartzman pochází z věhlasné Coppolovic familie. Je synem herečky Talie Coppolové/Shireové, synovcem Francise Forda Coppoly a bratrancem Nicolase Cage a Sofie Coppolové.

Na filmovém plátně se Jason poprvé objevil v roce 1998 a to hned v hlavní roli ve snímku Jak jsem balil učitelku, kde si kromě něj zahráli např. ještě Bill Murraym nebo bratři Owen a Luke Wilsonovi. Jason získal za svou roli v tomto filmu řadu cen. Pak si ale překvapivě dal pauzu a vrátil se až v roce 2001 filmem CQ, kde se objevil v režii svého bratrance Romana Coppoly. Následně se objevil po boku Ala Pacina v zajímavém, ale divácky neúspěšném snímku Simone a ve filmu Šňup. V roce 2004 si zahrál svoji druhou hlavní roli v intelektuální komedii I Heart Huckabees, kde mu sekundovali Mark Wahlberg nebo Dustin Hoffman. O rok později se objevil ve svém vůbec prvním ryze hollywoodském projektu – v komedii natočené podle seriálu ze 60. let s názvem Moje krásná čarodějka. Hrál zde po boku Willa Ferrella a Nicole Kidmanové.

A jak to s tímto zajímavým hercem vypadá v budoucnu? Z jeho projektů vypadá rozhodně nejambiciózněji film jeho sestřenice Sofie s názvem Marie-Antoinette. Jak je vidět, další Coppolovic osoba se ve filmovém světě neztratí.

Jirka "Indiana" Vosátka

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Adventurer's Handbook
2017 Golden Exits
The Polka King
2016 Dreamland
Jak se mi potopila střední škola
Trollové
2015 A Very Murray Christmas
Overnight, The
7 Chinese Brothers
2014 Big Eyes
Grandhotel Budapešť
Je prostě báječná
Listen Up Philip
9 Kisses
2013 Castello Cavalcanti
Choose You
Movie: The Movie 2V
Rides Dirty with Jerry
Zachraňte pana Bankse
2012 Až vyjde měsíc
Cousin Ben Troop Screening with Jason Schwartzman
Die Again, Undead One
Prozření Charlieho Swana III
2011 Fight For Your Right Revisited
2010 Scott Pilgrim proti zbytku světa
2009 Fantastický pan Lišák
Komici
Zašlá sláva Marca Pease
2007 Darjeeling s ručením omezeným
Hotel Chevalier
Neuvěřitelný život rockera Coxe
2006 Marie Antoinetta
2005 Jeden navíc
Moje krásná čarodějka
2004 Mám rád Huckabees
2003 Just Like Mona
2002 Julius and Friends: Yeti, Set, Go
Simone
Šňup
Ulejváci
2001 CQ
Odessa Or Bust
1998 Jak jsem balil učitelku

TV seriály

2015 Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
2013 Ghost Ghirls (TV seriál)
Out There (TV seriál)
Tim and Eric's Bedtime Stories (TV seriál)
2009 Znuděný k smrti (TV seriál)
2004 Cracking Up (TV seriál)

Dokumentární

2010 Catch My Disease
2006 Annie Leibovitz: Život objektivem
2003 Phantom Planet Live at the Troubadour (koncert)

TV pořady

2013 The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2006 The Bazura Project (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Make Some Noise (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2012 Die Again, Undead One
2007 Darjeeling s ručením omezeným

TV seriály

2017 Mozart in the Jungle (TV seriál)
Epizoda 1 (S04E01)

Skladatelská filmografie

Filmy

2012 Here

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(35)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace