foto

Şener Şen

  • nar. 26.12.1941 (79 let)
    Adana, Turecko

Biografie

Začiatky neboli ružové, spočiatku hrával bezvýznamné roly v divadelných hrách, prevrat v jeho kariére nastal, keď prijal rolu vo filme "Hababam Sinifi", ktorý je dodnes obľúbený v tureckej kinematografii. Ďalej hral dôležité roly vo viacerých úspešných filmoch, ako "Tosun Pasa" či "Davaro". Neskôr mal úlohy vo filmoch kritizujúcich tureckú spoločnosť pre svoje mravné nedostatky, napríklad v "Milyarder", "Çiplak Vatandas" a tých, ktoré odrážajú dobový sociálny vývoj a problémy – "Zügürt Aga". Hral taktiež v "Gönül Yarasi", ktorý bol nominovaný na Oscara v roku 2005. Získal rad národných i medzinárodných ocenení. Vynikajúci výkon podal tiež vo filmoch "Eskiya", "Kabadayi", "Av mevsimi" atď. V súčastnosti patrí medzi najdrahších tureckých hercov.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Yol Ayrımı
2010 Av Mevsimi
2007 Kabadayi
2005 Gönül Yarasi
1996 Eşkıya
1993 Amerikalı
1992 Gölge Oyunu
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
1989 Arabesk
1988 Yasemin
Zengin Mutfağı
1987 Muhsin Bey
Selamsız Bandosu
1986 Değirmen
Milyarder
1985 Aşık Oldum
Bin yil önce
Namuslu
Züğürt Ağa
Çıplak Vatandaş
1984 Gizli Duygular
Gırgıriyede Büyük Seçim
1983 Adile Teyze
Gırgıriyede Cümbüş
Sekerpare kiz
Şalvar Davası
1982 Çiçek Abbas
1981 Davaro
Gırgıriyede Şenlik Var
1980 Banker bilo
1979 Ne Olacak Şimdi
1978 Hababam Sınıfı: Dokuz Doğuruyor
Kibar Feyzo
Neşeli Günler
Sultan
1977 Gülen gözler
Hababam Sınıfı: Tatilde
Çöpçüler krali
Şaban Oğlu Şaban
1976 Hababam Sınıfı: Uyanıyor
Kuklalar
Süt Kardeşler
Tosun Paşa
1975 Aptal Şampiyon
Bak yesil yesil
Bizim Aile
Hababam Sınıfı
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
Yatık Emine
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
1974 Ayrı Dünyalar
Düşmanlarım Çatlasın
1973 Arap Abdo
Aşk Mahkumu
Bir Demet Menekşe
Bitirimler Sosyetede
Şeytanın Kurbanları
1972 Asi Kalpler
Dinmeyen Sızı
Kadın Yapar...
Katerina 72
1971 Ali Cengiz Oyunu
Altın Prens Devler Ülkesinde
Görünce Kurşunlayın
Kadırgalı Ali
1970 Kadın Satılmaz
1968 Sözde Kızlar
1967 Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
1964 Hizmetçi Dediğin Böyle Olur
Yasasin hayat

TV seriály

2002 Biz Size Aşık Olduk (TV seriál)
2001 İkinci Bahar (TV seriál)
Elveda Samatya (S03E14)
Canım Minibüsüm (S03E13)
2000 İkinci Bahar (TV seriál)
Aceleci Misafir (S03E12)
Daha Yeni Başladık (S03E11)
Aile Olmak (S03E10)
další epizody (27)
1999 İkinci Bahar (TV seriál)
Kızın Mı Var (S01E08)
Aslan Gibi Bir Evlat (S01E07)
1998 İkinci Bahar (TV seriál)
Peki Ya Aşk? (S01E06)
Muhabbet Kuşları (S01E05)
Tuhaf Bir Adam (S01E04)
další epizody (6)

Video kompilace

2004 Mucizeler Komedisi (video kompilace)

Scenáristická filmografie

Filmy

1968 Sözde Kızlar

Host

TV pořady

1996 Beyaz Show (TV pořad)
1994 Siyaset Meydanı (TV pořad)