foto

Ádám Szirtes

  • nar. 10.2.1925
    Tápiósáp, Maďarsko
  • zem. 27.7.1989 (64 let)
    Budapest, Maďarsko

Biografie

Herec, zaslúžillý umelec, nositeľ viacerých umeleckých ocenení, Jászai a Kossuthovej ceny. Diplom zíslal v roku 1950 na Divadelnej a filmovej akadémii. Začínal v Armádnom a Baníckom divadle. Potom jeho cesta viedla v roku 1952 do Miskolca. Od roku 1957 bol členom Národného divadla v Budapešti, a to do roku 1973. Neskôr pôsobí v Gyori v divadle Kisfaludi, potom v divadle Thália (od 1976 až do odchodu do dôchodku v roku 1985). Vynikajúco vedel zahrať úlohy robotníkov a sedliakov, prispôsobiť prejav jednoduchej šťavnatej reči. Účinkoval vo vyše 100 filmoch.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

1989 A legényanya
Erdély aranykora (TV film)
Gaudiopolis - In memoriam Sztehlo Gábor (TV film)
Álombrigád
1988 Pravá Amerika
Trn pod nehtem
Ítéletidő (TV film)
Öcsi, a sztár (TV film)
1987 A fészek melege (TV film)
Koldus Napóleon (TV film)
1986 Dráma a vadászaton
Máz (TV film)
Stunde des Leon Bisquet, Die (TV film)
1985 Bevégezetlen ragozás (TV film)
Eltüsszentett birodalom, Az
Gyerekrablás a Palánk utcában
1984 Csodatopán (TV film)
Milenci na odpoledne
1983 A Mi Ügyünk, avagy az utolsó hazai maffia hiteles története (TV film)
Elcserélt szerelem
Hamlet (TV film)
1982 Jiný pohled
Mikkamakka, gyere haza! (TV film)
1980 A Sipsirica (TV film)
Kojak Budapesten
Színes tintákról álmodom
Wiener Walzer (TV film)
1979 Cesta za spravedlností (TV film)
Énekek éneke (divadelní záznam)
1978 Az elefánt (TV film)
Az ünnepelt (TV film)
Mrtvá schránka
Tengerre nézö cellák
1977 Ékezet
1976 A vihar (TV film)
Chudobka
1975 A fekete macska (TV film)
Chléb a cigareta
Holnap lesz fácán
Legenda a nyúlpaprikásról
1974 Embersirató (TV film)
Fürdés (TV film)
Ki vágta fejbe Hudák elvtársat? (TV film)
Kočičí hra
Napraforgó
1973 Kakuk Marci
Kouzelný kožíšek
Od vítězství k vítězství
Szerelem hétköznapjai, A
Álljon meg a menet!
1972 Romantika
1971 Ember a vízben (TV film)
Pillangó (TV film)
1970 Arc
Cesta kolem mé lebky
Csak egy telefon
Egy örült éjszaka
Krebsz, az isten
Muž z obrazovky
Mérsékelt égöv
Sny lásky
Szemtöl szembe
Érik a fény
1969 Mluvící plášť
1968 A holtak visszajárnak
Byl jsi prorokem, miláčku
Cseppben a tenger (TV film)
Irány Mexikó (TV film)
Odešlo slunce
Vrabec je taky pták
1967 Agův poklad
Ahoj, Věro!
Az özvegy és a százados
Jak ty stromy běží
Platonov szerelmei (TV film)
Ünnepnapok
1966 Chladné dny
Minden kezdet nehéz I-II
Szentjános fejevetele
1965 20 hodin
Háry János
1964 Hattyúdal
Idegen ember, Az (TV film)
Rab Ráby (TV film)
Szeptember (TV film)
Čtyři děvčata
1963 Dialog
Tücsök
1962 Felmegyek a miniszterhez
Megszállottak
Menekülés a börtönbe (TV film)
Mezi muži
Áprilisi riadó
1961 Vojenská hudba
1960 A megfelelö ember
Daleká je cesta domů
Důstojnická čest
Město bez tváře
Virrad
1959 Devětatřicátá brigáda
Gebék és paripák
Hranice na dosah ruky
Kölyök
1958 Dům pod skálou
Osamělá
Razzia
1957 Dvojí sukno
1956 Keserű igazság
Kolotoč
Slavnostní večeře
1955 Chudák manžel
Deštivý večer
Láska v kočáře
Zvláštní znamení žádné
1954 Zrození Menyhérta Simona
1953 Föltámadott a tenger
Krejcárek
1952 Na hranici dvou světů
Tankista Andráš
1951 Osvobozená země
1950 Kateřina se vdává
1949 Její úspěch
1948 Píď země

TV seriály

1985 Széchenyi napjai (TV seriál)
1984 Különös házasság (TV seriál)
Episode 1 (E01)
1982 Dániel (TV seriál)
1978 Varjúdombi meleghozók (TV seriál)
Zokogó majom - Egy élhetetlen család kálváriája (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
1974 Szép maszkok (TV seriál)
A Z. utcai postarablás hiteles története (E05)
Minden út hozzád vezet (E03)
1973 Pocok, az ördögmotoros (TV seriál)
És mégis mozog a föld (TV seriál)
Episode 1 (E01)
1972 György barát (TV seriál)
Černé město (TV seriál)
Szeszélyes gondviselés (E07)
Egy szál rózsa (E06)
Az áruló (E05)
další epizody (7)
1971 Rózsa Sándor (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
další epizody (11)
Za hodinu jsem zpátky (TV seriál)
Bors (TV seriál)
A zsokékirály (S02E01)
1969 Bors (TV seriál)
A futár (S01E05)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace