foto

Tristán Ulloa

  • nar. 6.5.1970 (50 let)
    Orleans, Francie

Biografie

Tristán Ulloa (1970, Orléans, Francie) absolvoval španělskou Královskou školu dramatického umění. Populárním se stal díky účinkování v TV seriálech Más que amigos a El comisario. Film Salvadora Garcíi Mensaka (1998) mu vynesl cenu za nejlepší herecký výkon na festivalu v Toulouse a nominaci na cenu Goya. Na stejnou cenu byl nominován i za hlavní roli ve filmu Sex a Lucía (Lucía y el sexo, 2001, r. J. Medem), díky níž jeho herecká kariéra (spolu s filmem Volverás, r. A. Chavarrías, 2002) vstoupila do mezinárodního povědomí.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2007

Herecká filmografie

Filmy

2019 Terminátor: Temný osud
2017 Crash Test Aglaé
2016 Altamira
2014 Le dernier coup de marteau
2010 K čertu s ošklivci
Lugar lejano, Un
2009 After
Dobrý člověk
The Frost (La escarcha)
2007 Agentky v nesnázích
2006 El castigo
Salvador (Puig Antich)
2005 Diario de un skin (TV film)
D´Artagnan a tři mušketýři (TV film)
Maroa
Salvador
2004 Hra na pravdu
Tú la llevas
2003 Las voces de la noche
Tesařova tužka
2002 No debes estar aquí
Ty se vrátíš
2001 Sex a Lucía
2000 Km. 0
Pleure pas Germaine
1999 Bezejmenní
Cabras de Freud, Las
Marta y alrededores
Rewind
1998 Mensaka
Paměti padlého anděla
1997 Otevři oči

TV seriály

2020 Válečná jeptiška (TV seriál)
Žalm 46:5 (E01)
2018 Fariña (TV seriál)
1981 (E01)
Katedrála moře (TV seriál)
Secretos (E06)
No somos como ellos (E05)
Arrepentíos (E04)
další epizody (5)
Podfu(c)k (TV seriál)
Job Done (S02E10)
Close Quarters (S02E09)
Diamonds Ain't Forever (S02E08)
další epizody (9)
2017 Narcos (TV seriál)
Šach mat (S03E04)
2016 La embajada (TV seriál)
Diecisiete cuentas en el paraíso (E06)
Dinero público (E05)
Defina corrupción (E04)
další epizody (6)
2015 Los nuestros (TV seriál)
2012 El tiempo entre costuras (TV seriál)
2010 Trpké víno (TV seriál)
1999 El comisario (TV seriál)
1997 Vida en el aire, La (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2007 Ostych
2002 Ciclo

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Ostych

Host

TV pořady

1984 Cinema 3 (TV pořad)