foto

Mike Vogel

  • nar. 17.7.1979 (41 let)
    Abington, Pennsylvania, USA

Biografie

Michael James Vogel přišel na svět v roce 1979. Narodil se ve městečku Abington, ale dětství prožil ve Warminsteru, v Pensylvánii. Studentská léta prožil v New Yorku, kde vystudoval hereckou školu Lynette Sheldon. Svoje první role získal v komediích VÍTR V SRDCI a SKŘÍPĚNÍ. Do širšího diváckého podvědomí se dostal až díky úspěšné předělávce hororu TEXASKÝ MASAKR MOTOROVOU PILOU, z roku 2003.

Následovaly vedlejší role ve filmech SPOUŠŤ a nebo v dívčí komedii SESTERSTVO PUTOVNÍCH KALHOT. Zatím největší zkušeností pro něho bylo natáčení velkofilmu Wolfganga Petersena POSEIDON. Musel zde zvládat náročné potápěcí scény, samozřejmě bez použití dýchacího přístroje.

Při natáčení se, ale setkal i se svým hereckým vzorem Kurtem Russellem, se kterým se spřátelil. Mike je šťastně ženatý. Se svou ženou mají dceru Courtny (2003). Kromě herectví ho ještě baví sport a částečně se věnuje i modelingu. Měří metr sedmdesát. Jeho příjmení pochází z němčiny. Má dva sourozence, bratra Orlanda a sestru Olivii.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2019 Tajná posedlost
2017 Souboj pohlaví
The Case for Christ
Wild Man
2015 The Boy
2014 Jako ve snu (TV film)
2013 Jake a Jake
McCanick: Útěk před minulostí
2011 Co ty jsi za číslo?
Černobílý svět
2010 Blue Valentine
Heaven's Rain
Na tuhle nemám
2009 Empire State (TV film)
Open Graves
Pokoj naproti
Revista Rossa
2008 Monstrum
2007 Lekce umírání
2006 Caffeine
Poseidon
2005 Co je šeptem...
Sesterstvo putovních kalhot
Spoušť
Supercross
2003 Skřípění
Texaský masakr motorovou pilou
Vítr v srdci (TV film)

TV seriály

2020 Sex/Life (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
2018 The Brave (TV seriál)
Close to Home: Part 2 (E13)
Grounded (E11)
Desperate Measures (E10)
2017 The Brave (TV seriál)
Desperate Times (E09)
Stealth (E08)
It's All Personal (E07)
další epizody (9)
2015 Childhood's End (TV seriál)
The Children (E03)
The Deceivers (E02)
The Overlords (E01)
Pod kupolí (TV seriál)
Nepřítel mezi námi (S03E13)
Úsvit nového světa (S03E12)
Láska jako bitevní pole (S03E11)
další epizody (13)
2014 Pod kupolí (TV seriál)
Odchod (S02E13)
Komprese (S02E12)
Černý led (S02E11)
další epizody (13)
2013 Batesův motel (TV seriál)
Muž v čísle 9 (S01E07)
Pravda (S01E06)
Výhled na oceán (S01E05)
další epizody (7)
Pod kupolí (TV seriál)
Opona (S01E13)
Mimořádné okolnosti (S01E12)
Podej čertu prst (S01E11)
další epizody (13)
2012 Pan Am (TV seriál)
1964 (E14)
Jazyky lásky (E13)
Nové obzory (E12)
další epizody (5)
2011 Pan Am (TV seriál)
Riskantní mise (E09)
Neplánovaný odjezd (E08)
Pravda nebo lež (E07)
další epizody (9)
2010 Pohotovost Miami (TV seriál)
2008 Myšlenky zločince (TV seriál)
Vlastně normální (S04E11)
2001 S dětmi na krku (TV seriál)

Dokumentární

2004 Chainsaw Redux: Making a Massacre

Hudební videoklipy

2003 The Donnas - Too Bad About Your Girl (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2017 Megyn Kelly Today (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce