foto

Lindsay Duncan

  • nar. 7.11.1950 (67 let)
    Edinburgh, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celé jméno této herečky zní Lindsay Vere Duncan. Studovala na Central School of Speech and Drama. Její otec sloužil 21 let v armádě a když bylo Lindsay 15, zemřel při automobilové nehodě. Matka zemřela v roce 1994.

Začínala na scéně Hampstead Theare v Londýně. Za roli v divadelní hře Les Liaisons Dangereuses obdržela Laurence Olivier Award a Theatre World Award. O dva roky později v roce 1988 ztvárnila postavu Maggie v Kočce na rozpálené plechové střeše. Za svůj herecký výkon v Private Lives získala nejen další Olivier Award ale i Drama Desk Award a Tony Award.

Hrála po boku Diane Lane ve snímku POD TOSKÁNSKÝM SLUNCEM postavu Katherine, dále se například objevila v minisérii PERFECT STRANGERS, nebo v TV seriálu ŘÍM. V roce 1979 také natočila TV reklamu na šampon Head & Shoulders.

Jejím manželem je herec Hilton McRae, se kterým se seznámila v polovině 80. let. V roce 1991 se jim narodil syn Cal. Momentálně žijí v Kentish Town v Londýně.

Bára "sidda" M.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Velký dar
2016 Alenka v říši divů: Za zrcadlem
Churchill's Secret (TV film)
2014 Birdman
2013 Lásky čas
Le Week-End
Pekelná jízda
2012 V kruhu koruny: Richard II. (TV film)
2011 Sbohem Berlíne (TV film)
2010 Alenka v říši divů
Slečna Marplová: Rozbité zrcadlo (TV film)
Zkáza lodi Laconia (TV film)
2009 Burlesque Fairytales
Margaret (TV film)
Margot (TV film)
Pán času: Vody Marsu (TV film)
2007 Frankenstein (TV film)
2006 Lord Longford (TV film)
Zahřívací kolo
2004 Perly královny ze Sáby
2003 Pod toskánským sluncem
Život potom
2001 Hamilton Mattress (TV film)
Witness of Truth: The Railway Murders (TV film)
2000 Dirty Tricks (TV film)
1999 Ideální manžel
Letters to a Street Child
Mansfieldské sídlo
Shooting the Past (TV film)
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
1996 Midsummer Night's Dream, A
Vyšší zájem
1994 Rector's Wife, The (TV film)
1991 Implantáty
Redemption (TV film)
1990 Zrcadlivá kůže
1988 Manifesto
1987 Nastražte uši
1985 Samson and Delilah
Ztracené vztahy
1984 Rainy Day Women (TV film)
1982 On Approval (TV film)
1980 Grown-Ups (TV film)
1975 Further Up Pompeii! (TV film)

TV seriály

2017 Pozůstalí (TV seriál)
Dobrý den, Melbourne (S03E04)
Myšlenky bláznivého bělocha (S03E03)
Nebuďte absurdní (S03E02)
Sherlock (TV seriál)
Skomírající detektiv (S04E02)
Šest Železných dam (S04E01)
2016 Close to the Enemy (TV seriál)
2014 The Honourable Woman (TV seriál)
Playhouse uvádí (TV seriál)
Únos (S03E05)
Sherlock (TV seriál)
Poslední přísaha (S03E03)
2013 Count Arthur Strong (TV seriál)
You, Me & Them (TV seriál)
2012 White Heat (TV seriál)
Wallander (TV seriál)
Než přijde mráz (S03E03)
2011 Černé zrcadlo (TV seriál)
Národní hymna (S01E01)
2010 Pojďte se mnou létat (TV seriál)
2008 Criminal Justice (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 3 (S01E03)
Lost in Austen (TV seriál)
2007 Řím (TV seriál)
Posmrtná maska (S02E07)
Hrdinové Republiky (S02E05)
Želva a zajíc (S02E04)
další epizody (6)
2005 Pán času (TV seriál)
Řím (TV seriál)
Únorové kalendy (S01E12)
Kořist (S01E11)
Slavnost (S01E10)
další epizody (12)
Hercule Poirot (TV seriál)
Záhada modrého expresu (S10E01)
2004 Slečna Marplová (TV seriál)
2001 Perfect Strangers (TV seriál)
1999 Oliver Twist (TV seriál)
1998 Get Real (TV seriál)
1997 The History of Tom Jones, a Foundling (TV seriál)
1995 Jake's Progress (TV seriál)
1993 Year in Provence, A (TV seriál)
1991 G.B.H. (TV seriál)
1990 Storyteller: Greek Myths, The (TV seriál)
1989 Traffik (TV seriál)
1986 Dead Head (TV seriál)
Screenplay (TV seriál)
1983 Reilly: Ace of Spies (TV seriál)

Dokumentární

2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2006 Behind the Scenes: Agatha Christie's Poirot (TV film)
2005 RSC Meets USA: Working Shakespeare
2002 Arena: Harold Pinter (TV film)
2000 Beastly Business - Tactics of Terror (TV film)
1990 Cutting Edge (TV seriál)
1975 Arena (TV seriál)
1964 Horizon (TV seriál)

TV pořady

2013 Šálek čaje s Victorií Wood (TV pořad) - a.z.
2000 Victoria Wood with All the Trimmings (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace