foto

Rudolf Blaháček

  • nar. 27.3.1965 (54 let)
    Praha, Československo

Biografie

Rudolf (Rudi) Blaháček se narodil v Praze roku 1965 a strávil většinu svého dětství v Německu, když v roce 1968 opustil se svou rodinou Československo. Ve svých 18 letech odešel do Kanady, kterou pojal jako svůj domov.

Podílel se na úspěšných seriálech jako např. SLING AND ARROWS od Rhombus Media; dále REGENESIS a THE LISTENER od Shaftesbury Films. Dostal ocenění za celovečerní dokument THE HERD a CYBERMAN v režii Petera Lynche.

Rudolf získal nominaci Gemini za snímek DEATH AND THE MAIDEN od Rhombus Media. Podílel se také na SCORE: THE MUSICAL, jenž byl úvodním snímkem na filmovém festivalu v Torontu v roce 2010.

Spolupracoval s mnoha předními režiséry v Kanadě, se všemi hlavními kanadskými a americkými stanicemi a produkčními společnostmi včetně CBC, CBS, BTV, ABC, NBC, Universal, Global, Disney, Rhombus, Shaftsbury, E1 atd.

Rudi má evropský pas a hovoří plynně česky, německy a anglicky.

Michal "kill-tec" Staněk

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 It's Hard To Be Human
Northern Lights of Christmas (TV film)
2017 Buckout Road
Love Blossoms
2016 Antibirth
Apoštol Petr
Joseph and Mary
2013 The Privileged
2010 Moje chůva upírka (TV film)
Skore - Hokejový muzikál
2008 Hodina života
Záchrana boha
2005 Cyber Seduction: His Secret Life (TV film)
2004 Bouře v Brooklynu (TV film)
Celesta ve městě (TV film)
Wilby Wonderful
2003 Control Factor (TV film)
Death and the Maiden (TV film)
Syndrom (TV film)
2002 Eddie a Tru (TV film)
Invaze (TV film)
Past Perfect
Pilotova žena (TV film)
2001 Nebezpečné dluhy (TV film)
1996 My Summer Vacation
1988 Plaza Real

TV seriály

2018 Posedlý pomstou (TV seriál)
Viceroy (S02E16)
Carapace (S02E14)
Imperium (S02E12)
další epizody (8)
2013 Cracked (TV seriál)
Voices (S02E08)
Hideaway (S02E07)
Ghost Dance (S02E06)
další epizody (8)
2011 Kingová (TV seriál)
2009 Aaron Stone (TV seriál)
The Listener (TV seriál)
2006 Angelin tým (TV seriál)
2004 ReGenesis (TV seriál)
2003 Slings and Arrows (TV seriál)

Dokumentární

2002 Cyberman
2000 Thin Ice
1993 Vision 2000

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace