foto

Claudia Gerini

  • nar. 18.12.1971 (48 let)
    Řím, Itálie

Biografie

Claudia Gerini se narodila 18. prosince 1971 v Římě ve čtvrti S. Giovanni. Už jako dítě se bavila tím, že s kamarádkami uspořádala talent show. Ve třinácti letech se přihlásila do soutěže Miss Teenager. Pilně doma trénovala zpěv i tanec a její vytrvalost byla odměněna prvním místem v roce 1985. V porotě této soutěže byl tehdy 53 letý Gianni Boncompagni, který se stal později oficiálním partnerem Claudie. To vyvolalo velkou vlnu nevole z důvodu mládí Claudie a věkového rozdílu. Jak to brali rodiče Claudie asi není třeba komentovat.

Claudia začala studovat tanec na IALS (Istituto di addestramento lavoratori dello spettacolo). Navštěvovala střední školu a byla v několika reklamách jako Piaggio, Baci Perugina či Schweppes. V roce 1987 přišel její filmový debut v roli přidrzlé dcery Lina Banfiho a Laury Antonelli v komedii LUXUSNÍ PRÁZDNINY (ROBA DI RICCHI). Claudia ztrávila nějaký čas v Paříži, kde se naučila jazyk a mohla se účastnit i natáčení francouzských filmů. V roce 1989 hrála jako Cristina v Corbucciho komedii NIGHT CLUB. Zde se také objevila její sestra Romina Gerini.

Když vystupovala Claudia v divadle Teatro Colosseo v Římě. Ten večer byl mezi diváky v přízemí, také Carlo Verdone. Claudia ho velmi zaujala a když v roce 1995 natočil povídkový film VIAGGI DI NOZZE (1995), film se stal hlavní trhákem co se týká peněžního zisku v posledních deseti letech. Samozřejmě to mělo také kladný vliv na popularitu Claudie, jak u kritiky, tak u médií i veřejnosti. V tomto povídkovém filmu hrála Jessicu mladou ženu vydávající se na svatební cestu do Florencie se svým novomanželem. Spolu s Carlo Verdonem se rozhodli, že natočí další film SONO PAZZO DI IRIS BLOND (1996), kde se konečně podařilo Claudii také zpívat. Hrála zde smyslnou servírku Iris, která zpívá popové písničky a hlavní hrdina, starší muzikant Carlo Verdone pro ní úplně ztrácí hlavu. Spolupráce se vrátila ještě roku 2008 při snímku GRANDE, GROSSO E VERDONE.

Claudia se koncem devadesátých let vydala na cestu do USA a po návratu pokračovala ve své italské filmové kariéře. Přicházejí snímky LA VESPA E LA REGINA (1999) či LUCIGNOLO (1999). V roce 2004 hrála Claudii Procles v dramatu Mela Gibsona UMUČENÍ KRISTA. V roce 2011 Claudia hraje silnou dramatickou roli Monicy ve filmu IL MIO DOMANI. V roce 2012 se Claudia vrací ke komedii a to rolí Giulie ve snímku COME BELLO FAR L´AMORE od Fausta Brizziho. Rovněž se od roku 2012 objevuje v koprodukčním televizním seriálu LABYRINTH. Film inspirovaný skutečným osudem Kaspara Hausera, osmnáctiletého mladíka, který se poprvé objevil v Norimberku v roce 1828, poté, co strávil mládí unesen a držen v naprosté samotě je snímek LA LEGGENDA DI KASPAR HAUSER. Claudia zde přesvědčivě ztvárnila roli vévodkyně.

Její talent nezůstal nepovšimnut, a tak znamenalo Flaiano International Prizes v roce 1997 pro Claudii ocenění pro nejlepší herečku „Golden Pegasus“ za roli Iris ve filmu SONO PAZZO DI IRIS BLOND (1996). Stříbrnou stuhu roku 2008 obdržela díky snímku GRANDE, GROSSO E VERDONE (role Enza Sessa). Na Stříbrnou stuhu byla ještě nominována v letech 2005 a 2007. Třikrát byla také nominována na David di Donatello Awards (1997, 2004 a 2009). Roku 2004 také získala ocenění „Capri Actress Award“.

Manželem Claudie byl Alessandro Enginoli od roku 2002 do roku 2004, poté se rozvedli. Mají spolu dceru Rosu, narozenou 22. května 2004. Od roku 2005 žije Claudia po boku zpěváka a skladatele Federica Zampaglioneho. Federico je frontmanem hudební skupiny Tiromancino. Spolu mají také dceru jménem Linda. Ta se narodila 28. září 2009.

V roce 2003 byla Claudia hostitelem populárního hudebního festivalu Sanremo. Spolu s ní festival uváděli Pippo Baudo a Serena Autieri. V roce 2009 vydala také hudební album „Like Never Before“. Claudie je zastánce středo-levé italské Demokratické strany (PD), vedené Walterem Veltronim. Pravidelně cvičí Taekwondo a v současné době má již červený pásek v italské federaci Taekwondo. Sama přiznává, že má mánii na nejrůznější pleťové krémy. Kočičí kouzlo krásných zelených očí spojené s dynamickým hereckým talentem, to je dnes jedna z nejpopulárnějších žen italské kinematografie Claudia Gerini.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

2020 Hammamet
2019 A mano disarmata
Dolceroma
Non sono un assassino
The Poison Rose
2018 A casa tutti bene
Detective per Caso
2017 John Wick 2
Láska a podsvětí
Nove lune e mezza
2016 Il traduttore
Nemiche per la pelle
2015 L'esigenza di unirmi ogni volta con te
2014 Tutta colpa di Freud
2013 Amiche da morire
Indovina chi viene a Natale?
2012 Com'è bello far l'amore
Labyrint (TV film)
Legenda o Kašparu Hauserovi
Reality Show
Tulpa - Perdizioni mortali
Una famiglia perfetta
Velitel a čáp
2011 Il mio domani
2009 Diverso da chi?
Ex
Le segretarie del sesto (TV film)
Meno male che ci sei
2008 Aspettando il sole
Grande, grosso e Verdone
2007 Noční můra od vedle
2006 La Terra
Neznámá
Tajná cesta
2004 Guardiani delle nuvole
Nehýbej se
Umučení Krista
2003 Al cuore si comanda
Pod toskánským sluncem
Sindibád: Legenda sedmi moří
2002 Playa de los galgos, La
2001 Francesca e Nunziata (TV film)
HS - hors service
Láska, život, lži
Off Key
1999 Gioco, Il
La vespa e la regina
Lucignolo
Tutti gli uomini del deficiente
1998 Sotto la luna (TV film)
1997 Fuochi d'artificio
1996 Escoriandoli
Jsem blázen do blondýny Iris
1995 Anno prossimo vado a letto alle dieci, L'
Femme de passions (TV film)
Viaggi di nozze
1994 Padre e figlio
1992 Atlantide, L'
Favola crudele
1991 Gioco perverso (TV film)
Madre padrona
1989 Noční klub
1988 Ciao ma'...

TV seriály

2019 Suburra: Krvavé předměstí (TV seriál)
Trovatela (S02E01)
2017 Suburra: Krvavé předměstí (TV seriál)
Cani arrabbiati (S01E03)
Patrizi e plebei (S01E02)
21 giorni (S01E01)
2008 Ti lascio una canzone (TV seriál)
2006 48 ore (TV seriál)
2003 Camera Café (TV seriál)
1991 Nejsme sami (TV seriál)

Dokumentární

2019 Speciale Colazione da Tiffany (TV film)
2004 The Big Question

Host

TV pořady

1993 Quelli che... il calcio (TV pořad)
1992 Non è La Rai (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky