Reklama

Reklama

Kareena Kapoor

Kareena Kapoor

nar. 21.09.1980 (43 let)
Mumbaí (Bombaj), Indie

Biografie

Exotická kráska Kareena Kapoor se narodila do rodiny s bohatou hereckou tradicí. Z aktuální generace této linie Kapoorů je také herečkou její sestra Karisma.

Po nejrůznějších studiích a cestování Kareena debutovala ve filmu REFUGEE (2000) společně s Abhishkem, synem Amitabha Bachchana. To jí vyneslo její první cenu Filmfare, další čtyři pak získala za filmy CHAMELI (2003), DEV (2004), OMKARA (2006) a JAB WE MET (2007).

Českým divákům je známá především ze Sharukhova AŠOKY (2001) jako kalingská princezna Kaurwaki. Ve Variety o ní tehdy napsali, že je kombinací Jennifer Lopez a Michelle Yeoh.

Jedním z jejích prvních filmů bylo velice úspěšné melodrama KABHI KHUSHI KABHIE GHAM... (2001), ve kterém se ve zcela ideální symbióze potkaly již zavedené hvězdy s nově nastupujícími. Byly zde Amitabh Bachchan, Sharukh Khan, Kajol a Rani Mukherjee nebo Hrithik Roshan. Její první zápornou rolí byla titulní FIDA (2004).

První velkou pauzu v natáčení nových filmů si dopřála po vedlejší roli ve snímku DON (2006). V tom roce se vyšvihla na 6. příčku seznamu Top bollywoodských hereček a mohla si dovolit odpočinout. Tomu předcházelo speciální ocenění Style Diva of the Year. Následující rok byl veřejně oznámen její vztah se Saifem Ali Khanem, se kterým se chce nyní usadit. Před ním chodila se Shahidem Kapoorem.

Mezi poslední Kareeniny hity z let 2009 a 2010 patří KAMBAKKHT ISHQ, bollywoodská pocta Hollywoodu, 3 IDIOTS, film, který zahýbal pokladnami indických kin jako žádný jiný a romantická komedie MILENGE, MILENGE.

Kareena patří mezi současné stálice bollywoodského nebe a mimo filmové plátno zastupuje nejrůznější prestižní produkty, věnuje se charitě a společně s dalšími bollywoodskými velikány realizuje koncertní turné po celém světě.

Markéta "NinadeL" Nedvědová

Herečka

Host

Producentka

Reklama

Reklama