foto

Petr Vacek

  • nar. 1.1.1965 (52 let)
    Slaný, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr se narodil v roce 1965 ve Slaném. Po úspěšném ukončení střední školy šel na DAMU, kterou také zvládl. Pak se angažoval v Divadle vítězného února v Hradci Králové. Od začátku 90. let je ve stálém angažmá Studiu Ypsilon v Praze, kde hrál např. Duška v Mozartovi, Vaška v Prodané nevěstě, Rádce v Rusalce, Odpovědníka v Praze stověžaté aj.

Také ho můžeme často vídat v televizi. Z mnoha uveďme např. AMERIKA, SATURNIN, UČITEL TANCE, ELIŠKA MÁ RÁDA DIVOČINU, MAZANÝ FILIP, ZDIVOČELÁ ZEMĚ, DUNA a nesmíme zapomenout ani na jeho roli v seriálu ULICE, kde hraje Tomáše Jordána. Moderuje televizní pořady NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ a POMÁHEJME SI.

Věnuje se také zpěvu a překladatelství. Zpívá v židovském pěveckém souboru Mišpacha. Velice se také zajímá o ekologii a o projekty zaměřené na podporu dětí v dětských domovech. Stal se členem Rady Greenpeace ČR.

V posledních letech se věnuje občanskému sdružení Letní dům, které pečuje o děti v dětských domovech. Dále o víkendech pořádá semináře pro děti, které brzy opustí dětské domovy a začnou žít normální život. Projekt nese název Život nanečisto.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2018 Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
2016 Praha stověžatá (divadelní záznam)
Řachanda
2015 Správnej dres (TV film)
2014 Prodaná nevěsta (divadelní záznam)
2005 Kousek nebe
2003 Mazaný Filip
2001 Vyhnání z ráje
1999 Eliška má ráda divočinu
Hlava Medúzy (divadelní záznam)
1998 Já a Karel (TV film)
Jak se Matěj učil čarodějem (TV film)
O příliš malém zázraku (TV film)
Ukradená babička (TV film)
1996 Chladné srdce (TV film)
1994 Amerika
Diamantové meče
Saturnin
Učitel tance
1992 Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
1989 Útěk ze seriálu (TV film)
1985 Gobseck (TV film)
1977 Ať žijí duchové!

TV seriály

2016 Jetelín (TV seriál)
Malej Karlík (E12)
Irské překvapení (E07)
Róza v nesnázích (E05)
další epizody (4)
2014 České století (TV seriál)
Je to jen rock'n'roll (1976) (E07)
2005 Ulice (TV seriál)
2000 Duna (TV seriál)
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
Zdivočelá země (TV seriál)
1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
Saturnin (TV seriál)
1993 Česká soda (TV seriál)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Justiční omyl (E04)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
1988 Druhý dech (TV seriál)
1986 Zlá krev (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
1985 Černá země (TV seriál)
1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka (TV seriál)

Dokumentární

2015 13. komnata Jana Hrušínského (TV film)
2014 František Kupka: Cesta k abstrakci (TV film)
2013 Hádanky domů života (TV seriál)
2011 Maestra Ayahuasca - vyp.
2010 Za tajemstvím šumavských lesů - vyp.
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
13. komnata Jany Synkové (TV film)
2005 Co znamená demokracie (TV film)
2001 ABCD ekologie aneb Životabudič (TV seriál)
2000 Příběh duhových bojovníků - Greenpeace (TV film) - vyp.
1998 Kázání rybám (TV seriál)
1996 Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)
1993 Václav Havel - česká pohádka (TV film)

TV pořady

2017 Tajemství těla (TV pořad) - mod.
2016 Pevnost Boyard (TV pořad)
2015 Písničkohraní (TV pořad)
2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Česká hlava 2013 (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Koule (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Kolo plné hvězd (TV pořad)
Partička (TV pořad)
2010 Mazec (TV pořad)
Nikdo není dokonalý speciál (TV pořad)
45 let Ypsilonky (TV pořad)
2008 Přísně tajné (TV pořad)
2006 Párty s kuchařem (TV pořad)
Pomáhejme si (TV pořad)
2005 Pocta V+W (TV pořad)
2004 Kinobazar (TV pořad)
2003 Telebazar (TV pořad)
2000 Velký rodinný souboj (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Silvestr ’99 aneb Paráda z Kavčích hor (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Silvestrovský koncert Jiřího Korna (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
Vsaďte se! (TV pořad)
1994 Na vlastní nebezpečí (TV pořad)
Ptákoviny (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
1991 Vánoce v Ypsilonce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace