foto

Stefania Rocca

  • nar. 24.4.1971 (47 let)
    Turín, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stefania Rocca se narodila 24.4.1971 v Itálii v Turíně. Později se přestěhovala do Říma, kde studovala filmografii na „Centro Sperimentale di Cinematografia“. Následně odešla do New Yorku, kde navštěvovala studio herectví.

Filmový debut měla s režisérem Federico Cagnonim v krátkometrážním snímku EFFETTO (1994). První větší filmová role pak přišla v roce 1995 v „mafiánském“ dramatu PALERMO MILANO SOLO ANDATA. První větší úspěch zaznamenala Stefania jako Naima v koprodukčním sci-fi NIRVANA (1997). Navzdory ne vždy pozitivní kritice, byl tento snímek finančně velmi výnosný. V roce 1999 si zahrála v Hollywoodském dramatu TALENTOVANÝ PAN RIPLEY (film měl několik nominací na Oscara a obdržel Zlatého Medvěda). Stefania Rocca se stává známou herečkou a dále jsme mohli vidět v roce 2005 ve snímku, který režírovala Cristina Comencini na základě vlastního románu BESTIE V SRDCI. V roce 2006 si zahrála v „uvolněné“ komedii COMMEDIASEXI. V letech 2008 a 2009 hrála v televizním seriálu TUTTI PAZZI PER AMORE roli Laura del Fiore. Nově je spolu s Alessandro Preziosim hlavní hvězdou televizního dramatu EDDA CIANO E IL COMUNISTA (2011), zde Stefanie vystupuje jako Edda Ciano.

V roce 2000 se stala tváří reklamy pro privatizaci společnosti Enel S.p.A. (Národní agentura pro výrobu elektrické energie). 2x byla Stefania Rocca nominována na David di Donatello Awards (2003 jako nejlepší herečka za roli Stefanie ve filmu CASOMAI a v roce 2006 jako nejlepší herečka ve vedlejší roli LA BESTIA NEL CUORE – role Emilie). 3x byla nominována na Stříbrnou stuhu (1999 jako nejlepší herečka ve filmu VIOL@, v roce 2002 za již zmiňovaný snímek CASOMAI a v roce 2004 jako Giorgia ve filmu LA VITA COME VIENE). Snímek CASOMAI pomohl Stefanii i potřetí k nominaci a to i na Zlatý glóbus za nejlepší herečku v roce 2004. Zatím pouze jedinkrát se nominace změnila ve vítězství a to v roce 2001, kdy Stefania obdržela Zlatý glóbus za roli Rosy jako „Best Breakthrough Actress“ ve filmu ROSA E CORNELIA (2000).

Manželem Stefanie je Carlo Capasa. V říjnu roku 2007 se jim narodil první potomek Leone, v roce 2010 pak druhý syn Zeno.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

2018 Sono tornato
2017 Hochzeit in Rom (TV film)
Mamma o papà?
2016 Abbraccialo per me
Non si ruba a casa dei ladri
2015 One More Day
2014 Un matrimonio da favola
2013 Adriano Olivetti: La forza di un sogno (TV film)
Altri tempi (TV film)
Il Terzo tempo
2012 Die Kleine Lady (TV film)
2011 Amore fa male, L'
Edda Ciano e il comunista (TV film)
L'envahisseur
2010 A Woman
2009 Bakhita (TV film)
2007 Candidat libre (TV film)
Go Go Tales
Kandidát
Voce del verbo amore
2006 Commediasexi
Gorila
Mafalda di Savoia - Il coraggio di una principessa (TV film)
2005 Aspects of Love
Bestie v srdci
Marie
2004 Amore è eterno finché dura, L'
Karetní hráč
Stauffenberg (TV film)
2003 La vita come viene
Náměstí Pěti měsíců
Prima dammi un bacio
2002 Drákula (TV film)
Jak na manželství
Nebe
2001 Hotel
Vzkříšení (TV film)
2000 Lourdes (TV film)
Marná lásky snaha
Rosa e Cornelia
1999 Biblické příběhy: Ježíš (TV film)
In principio erano le mutande
Senso unico
Stíny (TV film)
Talentovaný pan Ripley
1998 Amiche davvero!! (TV film)
Giochi d'equilibrio
Viol@
Voglio una donnaaa!
1997 Amico di Wang, L'
Biblické příběhy: Šalamoun (TV film)
Corti stellari
Inside/Out
La storia di Gigi 2 (TV film)
Nei secoli dei secoli (TV film)
Nirvana
1996 Correre contro
Effetto placebo
I virtuali
Misura dell'amore, La
1995 Cronaca di un amore violato
Palermo Milano solo andata
1994 Effetto
Poliziotti

TV seriály

2012 Mai per amore (TV seriál)
Rodinná sága (TV seriál)
2008 Bláznivé lásky (TV seriál)
1995 Voci notturne (TV seriál)

Dokumentární

2018 1938 Diversi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace