foto

Antonio Frazzi

  • nar. 1944
    Florence, Tuscany, Itálie

Biografie

Andrea a Antonio Frazziovi (1944, Florencie) vystudovali filozofii a od roku 1972 pracují pro divadlo, zejména v Miláně. Současně s divadelními aktivitami se věnují také práci pro televizi a film. Z jejich televizní tvorby jmenujme snímky Impostore, La cosa sulla soglia, Diari di uomo di cinquant'anni, A Prato un giorno, Dopo la tempesta či minisérie La biondina, Nel gorgo del peccato, La storia spezzata, Due madri per Rocco, Don Milani: il priore di Barbiana, Come l'America nebo Marcinelle. První hraný film Il cielo cade natočili v roce 1999 a mimo jiné získal cenu na festivalu v Giffoni, Zvláštní ocenění mezinárodní poroty na 51. ročníku Festivalu dětských filmů v Berlíně, italský Zlatý glóbus, Cenu diváků na francouzském festivalu ve Villerupt či Cenu Federica Felliniho. Film Takové děti natočili podle stejnojmenného románu Diega De Silvy, který se podílel také na tvorbě scénáře.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Per amore del mio popolo (TV film)
2011 Violetta (TV film)
2008 Komisař De Luca: Nepovolené vyšetřování (TV film)
2006 Giovanni Falcone, l'uomo che sfidò Cosa Nostra (TV film)
2005 Angela (TV film)
2004 Ukradené dětství
2003 V moci pekla (TV film)
2001 Vysněná země (TV film)
2000 Nebe padá
1997 Don Milani - Il priore di Barbiana (TV film)
Il nostro piccolo angelo (TV film)
1996 Herzen im Sturm (TV film)
Osudná párty (TV film)
1994 Dvě matky pro Rocca (TV film)
1982 Biondina, La (TV film)

TV seriály

1997 L'avvocato delle donne (TV seriál)
1990 Vítězství lásky (TV seriál)
1987 Nel gorgo del peccato (TV seriál)
1980 Il fascino dell'insolito (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Per amore del mio popolo (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky