foto

Jessica Hausner

  • nar. 6.10.1972 (47 let)
    Vídeň, Rakousko

Biografie

Jessica Hausnerová studovala na vídeňské filmové akademii. Zaujala již svými krátkými filmy Flora (1996), který byl oceněn na MFF v Locarnu, a Inter-View (1999), jenž získal cenu v Cannes. Její celovečerní debut, drama o dospívání Lovely Rita (2001), byl uveden v sekci Un certain regard na festivalu v Cannes, kde se promítal i její druhý film, nekonvenční psychologický thriller Hotel (2004). Oba snímky mohlo vidět i karlovarské publikum. Lurdy jsou jejím třetím celovečerním dílem. Podílela se na něm rovněž jako autorka scénáře. Film byl uveden v soutěži benátského festivalu, kde získal čtyři ocenění včetně Ceny FIPRESCI.

Zdroj: MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Malý Joe
2014 Láska šílená
2009 Lurdy
2006 Toast
2004 Hotel
2001 Lovely Rita
1999 Inter-View
1995 Flora
1994 Kilometer 123,5

Režijní filmografie

Filmy

2019 Malý Joe
2014 Láska šílená
2009 Lurdy
2006 Toast
2004 Hotel
2001 Lovely Rita
1999 Inter-View
1995 Flora

Producentská filmografie