Reklama

Reklama

Keoni Waxman

Keoni Waxman

nar. 30.06.1968 (55 let)
Honolulu, Hawaii, USA

Biografie

Keoni Waxman je americký filmový režisér, scénarista a producent. Narodil se 30. června 1968 v Honolulu na Havajských ostrovech. Tam byl také vychováván svými rodiči. Jeho otec ja Kanaďan, matka je původem z Havaje.

Filmový debut si odbyl v roce 1992 filmem ALMOST BLUE, poté následovaly snímky jako I SHOT A MAN IN VEGAS(1995) a COUNTDOWN(1996). Ani jeden z nich však nedosáhl významného komečního úspěchu. V roce 1998 dostal větší příležitost, když režíroval akční film ODSTŘELOVAČ s Dolphem Lundgrenem. Tento film sice zaznamenal větší výdělek, ale kvalitou kritiky ani diváky příliš neoslnil. V novém miléniu natočil Keoni několik thrillerů a dramat, ale ani jeden film nedosáhl výrazného úspěchu, a tak se rozhodl zkusit tv režii. Natočil dva snímky pro jednu kanadskou televizní stanici. A to v letech 2006 a 2007.

Šance na větší úspěch přišla až v roce 2008, kdy Keoni podepsal smlouvu na tři filmy s produkční společností Voltage Pictures. Ve všech filmech spolupracuje s akční hvězdou Stevenem Seagalem. Akční film THE KEEPER měl premiéru v říjnu roku 2009 a vzbudil pozitivní ohlasy. Jeho dalšími filmy budou akční snímky ON THE RUN a BORN TO RAISE HELL. Oba by měly mít premiéru roku 2010.

Keoni si napsal k většině svých filmů i scénař a třikrát se podílel i na produkci. S manželkou Michel má dceru Story a syna Kainoa.

ssfan

Režisér

Scenárista

Producent

Herec

Seriály
2010

Strážce spravedlnosti

Reklama

Reklama