foto

Patrick Bauchau

  • nar. 6.12.1938 (78 let)
    Bruselský region, Belgie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se jako Patrick Nicolas Jean Sixte Ghislain Bauchau v Bruselu v Belgii, ruské matce Marii, která pracovala jako správce školy a vydavatelka a Henrymu Bauchaovi, který pracoval jako správce školy, nakladatel, spisovatel, psychoanalitik a za druhé světové války sloužil jako důstojník. Má dva bratry a žili v Belgii, Švýcarsku a Anglii.

Díky stipendiu mohl Patrick navštěvovat v Anglii Oxfordskou Univerzitu. Hovoří německy, francouzsky, anglicky, španělsky, italsky a trochu rusky a vlámsky.

Svou hereckou kariéru začal ve francouzské filmové nové vlně. Ale nejvíce je známý z televizních a seriálových rolí (BOY CULTURE, 2012). V roce 2004 se objevil v oscarovém snímku RAY, kde si zahrál postavu Dr. Hackera. V roce 2005 hostoval v seriálech jako ALIAS, DR. HOUSE A 24 HODIN. Hlavní roli si ztvárnil v roce 2007 v thrilleru ŠEDOVLASÝ PÁN.

Jeho žena je herečka a spisovatelka Mijanou Bardot, sestra slavné Brigitte Bardot. Mají spolu dceru Camille.

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Knife Thrower
2017 Headlock
2015 Amnesiac
Já a Kaminski
Královna Kristýna
Vše bude v pořádku
2013 Four Senses
Monstrpavouk
2012 Ghost Soldiers
Moje letní prázdniny
Pearl
Satellite of Love
2010 Glenn 3948
Těžká rozhodnutí
2009 Dharma Guns
Perfect Sleep, The
Smell of Success, The
2012
2008 La possibilité d'une île
2007 Chrysalis
Memory Thief, The
Šedovlasý pán
Zlodějíčkové
9 Lives of Mara
2006 Bestie Karla
Boy Culture
Suzanne
2005 Upíři: Návrat
2004 Ray
Země zaslíbená
2003 Hráči
Making 'Carnivàle': The Show Behind the Show (TV film)
2002 C.E.O.
Sekretářka
Úkryt
2001 Chameleon a strašidelný ostrov (TV film)
Chameleon: Souboj vyvolených (TV film)
Jackpot
2000 BeatNickové
Cela
Sochařka
1999 Twin Falls Idaho
1996 Enfants de salaud
Magi randagi, I
1995 Ďáblovo pokušení
Jenipapo
OP Center (TV film)
1994 Dark Side of Genius
Hra o život
Jasné nebezpečí
Lisabonský příběh
Nová éra
Strážce moudrosti (TV film)
1993 A kapela hrála dál (TV film)
Beatnicks, The
Hra na zradu (TV film)
Komisař Moulin: Ať krev nečistá… (TV film)
1992 Complicazioni nella notte
From Time to Time
Havanera 1820
Chain of Desire
Robert's Movie
1991 Blood Ties (TV film)
Cómo levantar 1000 kilos
Craven
Extáze
Lo más natural
Terra Nova
Uzel na kravatě
1990 Double Identity (TV film)
Mujer de tu vida: La mujer perdida, La (TV film)
Tinikling ou 'La madonne et le dragon' (TV film)
1989 Austrálie
Columbo: Vražda jako autoportrét (TV film)
Erreur de jeunesse
Komedie lásky
Visioni private
1988 Maître de musique, Le
Paysage d'un cerveau (TV film)
1987 Accroche-coeur
Arhangelos tou pathous
Balada da Praia dos Cães
Cross
Friendship's Death
Láska mezi zloději (TV film)
Motten im Licht
Riviera (TV film)
1986 Lola
Rodinná rada
1985 Folie suisse
La nuit porte jarretelles
Phenomena
Vyhlídka na vraždu
1984 Emmanuelle 4
Femme publique, La
Nucleo zero (TV film)
Voyage d'hiver, Le
Vyber si mě
1983 Coup de foudre
Enigma
Îles, Les
První touhy
1982 Crystal Gazing
Stav věcí
1981 Petit pommier, Le (TV film)
1980 Guns
1967 Sběratelka
Tuset Street
1963 La carrière de Suzanne

TV seriály

2017 Aféra (TV seriál)
310 (S03E10)
2016 Aféra (TV seriál)
303 (S03E03)
2015 Bez hranic (TV seriál)
Heat (S03E08)
2013 Boy Culture TV (TV seriál)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Sběratelé šperků (S01E07)
Vražedná čísla (TV seriál)
Sběratel bot (S05E14)
2007 Kruhy v obilí (TV seriál)
2006 24 hodin (TV seriál)
Day 5: 2:00 p.m.-3:00 p.m. (S05E08)
Day 5: 1:00 p.m.-2:00 p.m. (S05E07)
2005 Zjevení (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Prokletý (S01E13)
Carnivale (TV seriál)
New Canaan (S02E12)
Cheyenne (S02E10)
Ingram (S02E03)
další epizody (4)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
2003 Carnivale (TV seriál)
A toho dne... (S01E12)
Den smrti (S01E11)
Stržen hněvem (S01E10)
další epizody (12)
Situace: Ohrožení (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)
1996 Chameleon (TV seriál)
Kindred: The Embraced (TV seriál)
1988 Haute tension (TV seriál)
Miguel Servet, la sangre y la ceniza (TV seriál)
1987 Mount Royal (TV seriál)
1985 Kane & Abel (TV seriál)
Kryštof Kolumbus (TV seriál)
1975 Cinéma 16 (TV seriál)

Dokumentární

2008 Derniers Mots
2003 Pět překážek
1998 Donald Cammell: The Ultimate Performance
1985 Il mondo dell'orrore di Dario Argento

TV pořady

1991 V premios Goya (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace