foto

Chester Bennington

  • nar. 20.3.1976
    Phoenix, Arizona, USA
  • zem. 20.7.2017 (41 let)
    Los Angeles County, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Nenávisť, pýcha, pomsta a strach sú morom zeme. Láska, dobrotivosť, súcit, empatia a služba ostatným sú liek.“

Chester Charles Bennington sa narodil 20. marca v roku 1976 vo Phoenixe policajtovi a zdravotnej sestre. Jeho rodičia sa rozišli, keď mal 11 rokov. Do opatery bol pridelený otcovi. V detstve prežíval mnohé traumy, najmä sexuálne zneužívanie zanechalo na ňom následky. V neskoršej fáze puberty nachádzal útechu v drogách.

Chazy Chaz, ako ho prezývajú, sa zaujímal o hudbu už v ranom veku, jeho najväčšie vzory vtedy boli kapely Depeche Mode a Stone Temple Pilots, ktorej sa dokonca neskôr stal aj členom. Ako malý behal vraj po dome, spieval a sníval, že raz bude 5. členom skupiny Depeche Mode. To však ešte netušil, že bude členom – spevákom jednej z najúspešnejších skupín súčasnosti. Bol posledným dielikom skladačky v skupine Linkin Park. S Linkin Parkom zažil celosvetový úspech a uznanie, skupina s Chesterom nahrala spolu 8 albumov, za ktoré obdržali množstvo ocenení.

Chesterov osobný život je trocha komplikovaný. So svojou prvou ženou Samanthou, s ktorou sa oženil na Halloween v roku 1996, má syna Dravena Sebastiana (meno dostal podľa hlavnej postavy z filmu Vrana). V máji 2005 sa rozviedli a ešte 31. decembra toho roku sa oženil s modelkou Talindou Ann Bentley, s ktorou mal tri deti, Tylera Leeho (marec 2006) a dvojičky Lilly a Lilu (marec 2011).

Svoje myšlienky a pocity sa snažil vyjadriť nielen cez piesne, ale aj skrz tetovania. Na svojom tele ich mal nespočetne, prvé si dal urobiť, keď mal 18 rokov.

Vo filmoch sa vyskytoval ako herec výnimočne, piesne Linkin Parku však zazneli hneď v niekoľkých desiatkach filmov (Transformers, Crank, Abraham Lincoln – Lovec upírov, Ako vycvičiť draka 2...).

Dňa 18. mája 2017 zasiahla Chestera smutná správa, zomrel totiž jeho veľmi blízky priateľ, spevák a hudobník, Chris Cornell. Chestera táto udalosť veľmi zasiahla a 20. júla 2017, len deň po nedožitých 53. Cornellových narodeninách, sa Chester rozhodol ukončiť svoj život. Okrem rodiny a blízkych smútia za Chesterom aj milióny fanúšikov. Po celom svete sa organizovali pietne akcie (mimo iných aj v Prahe alebo Bratislave), kde sa fanúšikovia zhromaždili a spoločne si uctili tohto skvelého človeka a výnimočného speváka.

„Sometimes goodbye's the only way.“

Peter "Makky" Makyta

Herecká filmografie

Filmy

2010 Saw 3D
2009 Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí
2006 Zastav a nepřežiješ
2005 The Work of Director Mark Romanek (video kompilace)

Dokumentární

2017 Linkin Park & Friends Celebrate Life in Honor of Chester Bennington (koncert) - a.z.
2014 Linkin Park - KROQ Almost Acoustic Christmas 2014 (koncert)
2012 Linkin Park: Live in São Paulo (koncert)
2011 Linkin Park - koncert v Madison Square Garden (koncert)
Linkin Park: A Thousand Suns World Tour (koncert)
Linkin Park: MTV World Stage (koncert)
2008 Linkin Park: Road to Revolution (Live at Milton Keynes) (koncert)
2007 Linkin Park: Live Earth (koncert)
2005 Live 8 (koncert)
2004 Linkin Park: Rock am Ring (koncert)
2003 Linkin Park: Live in Texas (koncert)
Making of Meteora, The
2001 Linkin Park: Live at the Rock and Roll Hall (koncert)

TV pořady

2012 Billboard Music Awards 2012 (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
MTV Icon: Metallica (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
New Tom Green Show, The (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2000 MTV Cribs (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Linkin Park - Battle Symphony (hudební videoklip)
Linkin Park - One More Light (hudební videoklip)
Linkin Park feat. Kiiara - Heavy (hudební videoklip)
Linkin Park feat. Pusha T & Stormzy - Good Goodbye (hudební videoklip)
2014 Linkin Park: Final Masquerade (hudební videoklip)
Linkin Park: Until It's Gone (hudební videoklip)
2012 Linkin Park - Burn It Down (hudební videoklip)
Linkin Park: Castle of Glass (hudební videoklip)
Linkin Park: Lost in the Echo (hudební videoklip)
2011 Linkin Park - Burning In The Skies (hudební videoklip)
Linkin Park - Iridescent (hudební videoklip)
2010 Linkin Park - Not Alone (hudební videoklip)
Linkin Park - The Catalyst (hudební videoklip)
Linkin Park - Waiting For The End (hudební videoklip)
2009 Linkin Park - New Divide (hudební videoklip)
2008 Busta Rhymes feat. Linkin Park - We Made It (hudební videoklip)
Linkin Park - Given Up (hudební videoklip)
Linkin Park: Leave Out All the Rest (hudební videoklip)
2007 Linkin Park: Bleed It Out (hudební videoklip)
Linkin Park: Shadow Of The Day (hudební videoklip)
Linkin Park: What I've Done (hudební videoklip)
2003 Linkin Park - Somewhere I Belong (hudební videoklip)
Linkin Park: Breaking the Habit (hudební videoklip)
Linkin Park: Faint (hudební videoklip)
Linkin Park: From The Inside (hudební videoklip)
Linkin Park: Numb (hudební videoklip)
2001 Linkin Park - Points Of Authority (hudební videoklip)
Linkin Park: Crawling (hudební videoklip)
Linkin Park: Frat Party at the Pankake Festival (hudební videoklip)
Linkin Park: In The End (hudební videoklip)
Linkin Park: Papercut (hudební videoklip)
2000 Linkin Park: One Step Closer (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace