foto

Zach Braff

  • nar. 6.4.1975 (43 let)
    South Orange, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zach Braff, celým jménem Zachary Israel Braff, je americkým filmovým a televizním režisérem, hercem, scénaristou a producentem. Jak napovídá jméno, je původem z židovské rodiny. Zach se narodil v South Orange ve státě New Jersey. Otec Hal Braff je profesorem a matka Anne Brodzinsky je klinickou psycholožkou.

Zach jako malý říkával, že jeho životní sen je dělat filmy. Ve stáři deseti let mu byla diagnostikována Obsedantně kompulzivní porucha. Vystudoval Vysokou školu v Maplewoodu, kde pracoval pro školní televizi. Poté vystudoval Northwesternskou univerzitu s titulem bakalář svobodných filmových umění. Byl členem slavného spolku "Phi Kappa Psi".

Svou kariéru začal v newyorských divadlech a také se objevil v roce 1993 ve filmu Woodyho Allena TAJEMNÁ VRAŽDA NA MANHATTANU. Až rolí v televizním seriálu stanice NBC nazvaným SCRUBS, kde hrál doktora Johna Doriana, vešel Zach v širší povědomí publika. Za ztvárnění role byl nominován na tři Zlaté Globy a Emmy. Jako přídavek k režírování několika epizod SCRUBS, napsal a zrežíroval GARDEN STATE, ve kterém si i zahrál jednu z hlavních postav. Film točil v rodném New Jersey po malých městečkách jako Maplewood, South Orange, Tenafly. Producenti byli zpočátku neochotni financovat Zachův projekt do kterého vložil šest měsíců času k napsání scénáře. Po vítězství následovala šťastná odměna. V roce 2005 výhrál cenu Grammy za nejlepší filmový soundtrack, který ke GARDEN STATE vybíral.

Ve stejném roce si zkusil namlouvání animované postavičky ve filmu CHICKEN LITTLE a ve video hře Kingdom Hearts II. Zach zrežíroval také několik hudebních klipů jako například Gavin DeGraw "Chariot" a klip k Lazlo Bane "Superman", mimo jiné původní písni SCRUBS. Objevil se v romantickém dramatu THE LAST KISS. V roce 2007 uzavřel roční smlouvu s NBC, pro kterou se zavázal udělat sedmou, poslední řadu SCRUBS. Zahrál si i ve filmu PRODÁM ŠÉFA ZN. SPĚCHÁ, který popsal jako "hloupou komedii". Ve svém blogu navíc uvedl, že natáčení neprobíhalo podle jeho očekávání.

Krátkou roli vystřihl i v 31. sezóně SATURDAY NIGHT LIVE, kde sehrál vysokoškoláka, co se snaží vysvětlit, jak je film GARDEN STATE důležitý pro jeho vrstevníky. Zahodil možnost hrát v FLETCH WON a pustil se do práce na novém projektu OPEN HEARTS.

Jan "gruvacek" Martinů

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Disaster Artist: Úžasný propadák
2016 In Dubious Battle
2014 Wish I Was Here
2013 Mocný vládce Oz
Open Hearts
2012 C.K. Williams: Tar
2010 High Cost of Living, The
2006 Nobody's Watching (TV film)
Poslední polibek
Prodám šéfa zn. spěchá
2005 Strašpytlík
2004 Procitnutí v Garden State
2002 Vánoční příběh (TV film)
2000 Blue Moon
Endsville
Klub zlomených srdcí
1999 Chci tě poznat
1994 My Summer As a Girl (TV film)
1993 Tajemná vražda na Manhattanu

TV seriály

2018 Alex, Inc. (TV seriál)
The Rube Goldberg Contraption (E10)
The Fever (E09)
The Internet Trolls (E08)
další epizody (10)
2017 BoJack Horseman (TV seriál)
Underground (S04E07)
2014 Amyino plodné lůno (TV seriál)
I'm So Bad (S02E02)
2012 Město žen (TV seriál)
Krabí invaze (S03E05)
2010 Město žen (TV seriál)
Až přijde čas (S02E09)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše bolestivá realita (S09E09)
2009 Scrubs: Interns (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše záhada (S09E05)
Naše poslední rozhovory (S09E04)
Naše vzory (S09E03)
další epizody (24)
2008 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje princezna (S07E11)
Moje ztráta času (S07E10)
Moje klika (S07E09)
další epizody (5)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejoblíbenější doktor (S07E06)
Moje rostoucí bolesti (S07E05)
Moje krize identity (S07E04)
další epizody (25)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje kafe (S06E03)
Dítě mého nejlepšího přítele a moje dítě (S06E02)
Můj zrcadlový obraz (S06E01)
další epizody (27)
2005 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje životní změny (S04E25)
Moje projížďka (S04E24)
Moje víra v lidskost (S04E23)
další epizody (13)
2004 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejlepší okamžik (S04E12)
Můj jednorožec (S04E11)
Moje potíže se ženami (S04E10)
další epizody (25)
2003 Arrested Development (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Mé nemravné tajemství (S03E09)
Můj přítel doktor (S03E08)
Mých patnáct vteřin (S03E07)
další epizody (21)
2002 Clone High (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje příšera (S02E10)
Můj šťastný den (S02E09)
Můj sladký život (S02E08)
další epizody (23)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj soukromý Ježíš (S01E11)
Moje přezdívka (S01E10)
Můj den volna (S01E09)
další epizody (11)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney - a.z.
Video Games: The Movie
2008 Speechless (TV film)

TV pořady

2017 Bill Nye Saves the World (TV pořad)
The IMDb Show (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2013 Circus Halligalli - Best of (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
2012 Sunday Brunch (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1989 The More You Know (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Loupež ve velkém stylu
2015 Self Promotion (TV film)
2014 Wish I Was Here
2013 Open Hearts
Swingles
2008 Night Life (TV film)
2004 Procitnutí v Garden State

TV seriály

2018 Alex, Inc. (TV seriál)
The Grande Apologano (E07)
The Cop Car (E06)
The Wax Museum (E02)
další epizody (4)
2009 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje největší starost (S08E17)
2008 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje princezna (S07E11)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje rostoucí bolesti (S07E05)
Moje zbytečné důvody (S06E14)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje cesta domů (S05E07)
2005 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Mé nejlepší úmysly (S04E19)
2004 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje poslední šance (S04E08)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(440)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace