foto

William B. Davis

  • nar. 13.1.1938 (79 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

William Bruce Davis se narodil otci advokátovi a matce psycholožce. V roce 1959 absolvoval jako bakalář filosofie University of Toronto. Poté pokračoval v dalších studiích a stal se profesorem dramatu na University Bishop. Založil William Davis Centrum pro studium herectví ve Vancouveru v Britské Kolumbii. Je bývalým mistrem ve vodním lyžování.

Známý je zejména svou rolí "Cigarette Smoking Man" ve veleúspěšném misteriózním seriálu AKTA X. Zajímavé je, že Davis získal toto angažmá již jako odnaučený kuřák (1970) a tak dostal na výběr mezi bylinnými a skutečnými cigaretami. Zprvu si vybral skutečné, ale přešel na bylinné krátce poté, co dostal strach, že se opět stane závislým.

V dalších rolích jsme jej mohli zahlédnout jako plukovníka Whitleyho v Carpenterově VĚCI, jako Damarise v seriálu STARGATE SG-1. V jedné z hlavních rolí v epizodě Worlds Within seriálu KRAJNÍ MEZE ztvárnil nemilosrdného ředitele tajných vědeckých projektů. V poslední době se rovněž objevil v roli stárnoucího gangstera v pořadu HUMAN TARGET televizní společnosti FOX.

Davis také vystupuje jako hostitel a vypravěč vědecko-populárního seriálu CRITICAL EYE na televizní stanici Science Channel.

Roman "kikulin" Porteš

Herecká filmografie

Filmy

2016 Abduct
Residue
2BR02B: To Be or Naught to Be
2015 Signed, Sealed, Delivered: The Impossible Dream (TV film)
Signed, Sealed, Delivered: Truth Be Told (TV film)
2014 Focus
2013 Bostonské tornádo (TV film)
Singularity Principle
2012 Tajemný muž
2011 Behemot (TV film)
2010 Amazon Falls
Medium Raw: Night of the Wolf (TV film)
2009 Caprica (TV film)
Pouliční rváč
Smrtící parazit
Zlo přichází (TV film)
2008 Cestující
Nebezpečná posedlost
Nebezpečný internet (TV film)
Reverse
2007 Prokletí domu slunečnic
Rozpolcení (TV film)
Zmatená duše
2006 Goose on the Loose
Sestry
Slepá důvěra (TV film)
Temná bouře (TV film)
Vražedná sezona: Tajemství Hidden Lake (TV film)
2005 Max Rules
2004 Lyon King
Zločiny podle Mary Higgins Clark: Ruce nad kolébkou (TV film)
Znamení hada
2003 Arbor Vitae
Broken Saints
Na mou čest (TV film)
2002 Nepříjemná dohra
Polished
Svatý hříšník (TV film)
100 dní v džungli (TV film)
2001 Antrax
Mindstorm
Překročená mez
The Proposal
2000 Recept na úspěch (TV film)
1999 Kriminálníci
Let 535 (TV film)
Skutečně vražda? (TV film)
1998 Akta X - Film
Last Tzaddik, The
Plavba smrti (TV film)
1997 Akta X – Akta 9: Redux (video kompilace)
1996 Akta X – Akta 6: Plán (video kompilace)
Akta X – Akta 7: Tunguzská záhada (video kompilace)
Akta X: Piper Maru (video kompilace)
Skrytá posedlost (TV film)
V labyrintu smrti
1995 Akta X – Akta 1: Neotevřená akta (video kompilace)
Akta X – Akta 2: Hnízdo (video kompilace)
Akta X – Akta 3: Únos (video kompilace)
Akta X – Akta 5: 82517 (video kompilace)
Dangerous Intentions
Nejasné okolnosti (TV film)
When the Vows Break (TV film)
1994 Beyond Suspicion (TV film)
Heart of a Child (TV film)
Nemluv s cizinci (TV film)
1992 Diagnóza vražda - Bez varování (TV film)
1991 Hitman 3: Likvidátor
1990 Cokoli za přežití (TV film)
To (TV film)
1989 Kdopak to mluví
Matinee (TV film)
1987 Deadly Deception (TV film)
Děvčátko se zápalkami (TV film)
1985 The Cuckoo Bird (TV film)
Vedoucí místo
1983 Mrtvá zóna
After Frankenstein

TV seriály

2016 Akta X (TV seriál)
Můj boj 2 (S10E06)
Babylon (S10E05)
Můj boj 1 (S10E01)
2015 Continuum (TV seriál)
Final Hour (S04E06)
Zero Hour (S04E04)
Lost Hours (S04E01)
2014 Continuum (TV seriál)
Revolutions Per Minute (S03E10)
Waning Minute (S03E07)
2013 Continuum (TV seriál)
Second Time (S02E13)
Second Listen (S02E08)
Second Degree (S02E07)
další epizody (4)
2012 Continuum (TV seriál)
End Times (S01E10)
A Stitch in Time (S01E01)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
2007 Mistři science fiction (TV seriál)
2006 Lovci duchů (TV seriál)
Scarecrow (S01E11)
Hvězdná brána (TV seriál)
Čtvrtý jezdec apokalypsy, část druhá (S09E11)
2005 Hvězdná brána (TV seriál)
Babylon (S09E08)
2004 Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Except the Dying (E01)
2002 Body & Soul (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Pravda (S09E19)
2000 Akta X (TV seriál)
Rekviem (S07E22)
Jako přátelé (S07E15)
Konec cesty (S07E11)
1999 Akta X (TV seriál)
Šestý zánik II: Láska osudu (S07E02)
Biogeneze (S06E22)
Jedináček (S06E12)
další epizody (4)
1998 Terminal City (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Trojúhelník (S06E03)
Začátek (S06E01)
Konec (S05E20)
další epizody (4)
1997 Akta X (TV seriál)
Podvod II (S05E02)
Podvod I (S05E01)
Nulový součet (S04E21)
další epizody (4)
1996 Akta X (TV seriál)
Terma (S04E09)
Tunguska (S04E08)
Kouřící muž (S04E07)
další epizody (8)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Změna (S01E12)
Akta X (TV seriál)
731 (S03E10)
Kancelářská spona (S03E02)
Požehnaná cesta (S03E01)
další epizody (5)
1994 Akta X (TV seriál)
Jedním dechem (S02E08)
Výstup (S02E06)
Nespavost (S02E04)
další epizody (7)
1993 Akta X (TV seriál)
Akta X: Úvod (S01E01)

Dokumentární

2004 X Files: The Making of 'The Truth', The
1999 Cigarette Smoking Man Revealed, The
1998 Making of 'The X Files: Fight the Future', The

TV pořady

1998 X-Files Movie Special, The (TV pořad)
1997 Jack Docherty Show, The (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2008 Reverse

TV seriály

2000 Akta X (TV seriál)
Jako přátelé (S07E15)

Režijní filmografie

Filmy

2008 Reverse

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace