foto

Maurice Denham

  • nar. 23.12.1909
    Beckenham, Kent, Anglie, Velká Británie
  • zem. 24.7.2002 (92 let)
    Northwood, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Maurice Denham se narodil v Kentu Eleanor Winifred a Normanu Denhamovi. Studoval na střední Tonbridgské škole, kde se vyučil jako elektrikář. K herectví se vlastně dostal náhodou a to v roce 1934, kdy se objevil v živém televizním vysílání. 

Své jméno ale proslavil díky komediálnímu seriálu Much Binding in the Marsh, který se vysílal pouze na rádiových stanicích. Měl velice výjimečný hlas a tak v roce 1954 dostal nabídku na dabing všech postav v animovaném filmu Farma zvířat (1954). Ve stejný rok byl nominován na cenu BAFTA v kategorii Nejlepší britský herec v hlavní roli za film Purpurová pláň (1954).

Za svůj pracovní život se objevil v několika televizních filmech a seriálech, většinou pouze jako vedlejší role. Objevil se například v televizním seriálu Doctor Who nebo v The Twin Dilemma. Pokud se nevěnoval televizní tvorbě, tak trávil čas v rádiu nahráváním spoustu pořadů. Od roku 1994 do 1999 se vysílali příběhy od spisovatele P.G. Wodehouse, také v rádiových příbězích ztvárnil Hercule Poirota.

Maurice Denham zemřel ve spánku v roce 2002 ve svých 92 letech.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

1997 Žebrácká nevěsta (TV film)
1996 Último viaje de Robert Rylands, El
1995 Bed (TV film)
Prisoners in Time (TV film)
1993 Poslední upír (TV film)
1992 Memento Mori (TV film)
1990 Hlupáček a létající koráb (TV film)
1989 Dog It Was That Died, The (TV film)
1988 Slzy v dešti (TV film)
1987 Charing Cross Road č. 84
Slečna Marpleová: Vlak z Paddingtonu (TV film)
1986 All Passion Spent (TV film)
1985 Dobrodružný výlet Orient expresem (TV film)
Monsignor Quijote (TV film)
Mr. Love
Píseň lásky (TV film)
1984 Chain, The
1983 Martin Luther, Heretic (TV film)
1981 From a Far Country
Recluse
1979 Schalken the Painter (TV film)
1977 Julie
1976 Volání na ďábla
1975 Love's Labour's Lost (TV film)
1974 Luther
1973 Šakal
1971 Countess Dracula
Mikuláš a Alexandra
Mizerná neděle
1970 Virgin and the Gypsy, The
1969 Best House in London, The
Dotek lásky
Julius Caesar (TV film)
Midas Run
Some Girls Do
1968 From Chekhov with Love (TV film)
Home Sweet Honeycombe (TV film)
Negatives
Of Public Concern (TV film)
Operace Vzteklý pes
St. Joan (TV film)
1967 Danger Route
Dlouhý souboj
Rocket to the Moon
Slight Ache, A (TV film)
Torture Garden
Willow House School, The (TV film)
1966 Hon na lišku
1965 Báječní muži na létajících strojích
Hrdinové z Telemarku
Hysteria
Legend of Young Dick Turpin, The (TV film)
Night Caller, The
Operace Crossbow
The Alphabet Murders
The Nanny
The Uncle
1964 Downfall
Sedmý úsvit
1963 Paranoiac
Set-Up, The
1962 H.M.S. Defiant
Very Edge, The
1961 Invasion Quartet
The Greengage Summer
The Mark
1960 Na každého jednou dojde
Potopte Bismarck!
1959 Kapitánův stůl
Náš člověk v Havaně
1957 Loď dobré pohody
Man with a Dog
Night of the Demon
1956 Checkpoint
23 Paces to Baker Street
1955 Carrington, V.C.
Doktor na moři
Simon and Laura
1954 Farma zvířat
Milionová bankovka
Purpurová pláň
1953 Malta Story
Street Corner
Terror on a Train
The Net
1952 Procházka v osm hodin
1951 Není cesty v oblacích
1950 Traveller's Joy
1949 A Boy, a Girl and a Bike
Don't Ever Leave Me
It's Not Cricket
Landfall
Madness of the Heart
Once Upon a Dream
Poet's Pub
Spider and the Fly, The
The Blue Lagoon
1948 Blanche Fury
Daybreak
Easy Money
Escape
Here Come the Huggetts
Londýn patří mně
Look Before You Love
Miranda
My Brother's Keeper
Oliver Twist
The Blind Goddess
1947 Dokonalý zločin
End of the River, The
Jak se lidé žení
Jassy
Jde o můj život
Kapitán Boycotte
Kvůli nim jsem uprchl
Mezi podloudníky
1946 Fame Is the Spur
1939 Edna's Fruit Hat (TV film)
1938 Badger's Green (TV film)
Hay Fever (TV film)
Hundred Years Old, A (TV film)
Laburnum Grove (TV film)
Many Waters (TV film)
Marvellous History of St. Bernard, The (TV film)
On the High Road (TV film)

TV seriály

1993 Venkovská praxe (TV seriál)
1989 Behaving Badly (TV seriál)
1986 Screenplay (TV seriál)
1985 Černá věž (TV seriál)
1983 Old Men at the Zoo, The (TV seriál)
The Home Front (TV seriál)
1979 Gate of Eden, The (TV seriál)
My Son, My Son (TV seriál)
1978 Edward & Mrs. Simpson (TV seriál)
Rumpole of the Bailey (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
Neuctivý státní zaměstnanec (S02E07)
1974 Fall of Eagles (TV seriál)
The Carnforth Practice (TV seriál)
Unofficial Rose, An (TV seriál)
1972 Lotus Eaters, The (TV seriál)
1966 Talking to a Stranger (TV seriál)
1959 ITV Sunday Night Drama (TV seriál)

Dokumentární

2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace