foto

Benny Keung-Kuen Lai

  • nar. 4.12.1954 (63 let)
    Hong Kong
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, akční režisér a kaskadér Benny Lai Keung-Kuen, se narodil 4.12.1954, v Hong Kongu, v Číně. Bojové umění kung fu se učil od svých 17 let. Benny Lai patří se svým bratrem Rockym, mezi nejlepší kaskadéry Jackie Chan´s stuntman group. Svou filmovou premiéru si odbyl v The 36 Crazy Fists (1977), kde se poprvé setkává s Jackie Chanem. Následují vedlejší role a souboje v klasice The Challenger (1979), legendárním Odd Couple (1979) samotného Lau Kar Winga a vtipná role opilce v Last Hurrah for Chivalry (1979) akčního režiséra Johna Woo. 

S Jackie Chanem se znovu setkává v kultovní kung fu pecce The Young Master (1980) a za zmínku stojí i účast na kontroverzní poctě Bruce Lee Tower of Death (1981). Od 80.let patří k Jackie Chan´s stuntman group a při známém hitu Dragon Lord (1982) se s Jackiem vážně zranil, přesto oba dále pokračovali v natáčení. V čenovkách měl vedlejší role, ale i akční choreografii, ještě v Project A (1983), Police Story (1985), Twinkle Twinkle Lucky Stars (1985), nebo v Project A II (1987). Jednu z mála hlavních úloh bravurně ztvárnil v úspěšné Police Story Part II (1988), kde svůj bojový arzenál předvádí naplno, byť neřekne ani slovo, protože hraje němého pyrotechnika. Následují další vedlejší důležité role v čenovkách, které netřeba jmenovat.

Se svým mladším bratrem, rovněž kaskadérem Rockym, se setkává v Into the Fire (1989). Na plátně se Benny Lai často setkával s další neznámou kaskadérskou hvězdou, bojovým umělcem, Benzem Kong To-Hoi. Větší prostor mu nabídl akční režisér Fung Hak On, v Godfather's Daughter Mafia Blues (1991) a v 90.letech dále pokračuje ve spolupráci s Jackie Chanem i jako akční režisér. Benny Lai, s přestávkama dodnes natáčí. Jako herec má na kontě přes 80 filmů a jako akční choreograf kolem 30.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2016 Chong tian huo
2010 Black Ransom
2007 He yue qing ren
2006 Da que ying xiong chuan
2003 Xin han
2001 Angel Cop "Final Crisis"
Ji su jiang shi
Outburst
Spy Gear
2000 Legend of Wind
Lei ting te jing
Pursuit of a Killer
Romancing Bullet
Sheng hua te jing: Sang shi ren wu
Tale of Two Dragons
1999 Hei dao feng yun zhi shou shu wang
Shang di zhi shou
1998 A Killer's Expiry Date
1996 Yun cai wu fu xing
1995 Blesk
Strážní andělé
1994 Bao yu jiao yang
My Friend Roy
Sha shou de tong hua
Shen tan Power zhi wen mi zhui xiong
Zhan huo gao yang
Zui sheng meng si: Wan Zai zhi hu
1993 Bosonohý kluk
Chi luo kuang ben
Liang xiang qing yuan
She diao ying xiong zhi dong cheng xi jiu
Tian shi kuang long
Yi ben man hua chuang tian ya II miao xiang tian kai
1992 Gangs '92
Hua jie kuang ben
Xing qi wu zhi wu nan
You jian shao ye
1991 Božská relikvie 2
Dračí dvojčata
Dvojitý zásah
Huo bao lang zi
Lie huo qing chou
The Angels
Zi dan chu zu
1990 Bullet to Survive
Xiao gui da ge da
1989 Kantonský kmotr
Lie huo jie tou
Shen yong fei hu ba wang hua
1988 Ba wang hua
Navěky drakem
Police Story 2
1987 Bat ye tin
Jiang shi shao ye
Project A 2
1986 Ha lin hang dong
1985 Police Story
Šťastné hvězdy
1984 公僕
1983 Boh ngau
Ma tou
Projekt A
1982 Demi-Gods and Semi-Devils
Pán draků
1981 Hra smrti 2
Lao shu jie
Wu ting
1980 A Deadly Secret
Bo za
Fighting Fool
Král kung-fu
Mistr úderu
Mladý mistr
The Cheeky Chap
1979 Bo ming chan dao duo ming qiang
Hao xia
Lamač kostí 2
The Challenger
The Hellfire Angel
The Tigress of Shaolin
Zhuang ju zai yu Niu gan yan
1977 San shi liu mi xing quan

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace