foto

Marc Brummund

  • nar. 3.3.1970 (50 let)
    Diepholz, Dolní Sasko, Západní Německo

Biografie

Marc Brummund (1970) je německý scenárista a režisér. V Hamburku studoval psychologii a žurnalistiku, filmové vzdělání získal na školách Zelig v italském Bolzanu a na Hamburské škole médií. Natáčel reklamní snímky, za něž dostal významná ocenění, stejně úspěšný byl i ve své filmové tvorbě. Realizoval krátké snímky, např. Domov (Heim, 2005) či Gaining Ground (Land gewinnen, 2007), dokumenty i TV seriály. Drama Svatyně (Freistatt, 2015) je jeho celovečerním debutem.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2016 Der Athen Krimi - Trojanische Pferde (TV film)
2014 Freistatt
2009 Land gewinnen
2005 Heim

TV seriály

2017 Kriminálka Istanbul (TV seriál)
Tödliche Gier (E20)
Der verlorene Sohn (E18)
Ein Dorf unter Verdacht (E17)
2014 Veterinář vyšetřuje (TV seriál)
Kapitán Hook (E01)
2009 Tlusťoch (TV seriál)
Pod falešnou vlajkou (S03E10)
Za zavřenými dveřmi (S03E09)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Freistatt

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky