foto

Chad Michael Murray

  • nar. 24.8.1981 (38 let)
    Buffalo, New York, USA

Biografie

Chad Michael Murray se narodil 24.9.1981 ve znamení vah. Má jednu sestru Shannon a čtyři bratry: Nicka, Rexe, Tylera a Brandona. V sedmnácti letech vyhrál stipendum modelingové agentury v Bufallu. Krátce nato dostal svou první filmovou roli, hrál v seriálu Gilmorova děvčata.

Na televizní obrazovce si zahrál i ve filmech Aftermath a The Lone Wolf, ve vedlejších rolích se pak objevil v seriálech CSI: Crime Scene Investigation, Diagnóza: Vražda, Murphy's Dozen a No Ordinary Girl. Herecky se podílel se také na dokumentu The Making of A Film Star.

V roce 2001 si zahrál Charlieho Todda v seriálu Dawsonův svět. Chad se dostal i na stříbrné plátno, zahrál si v komedii Mezi námi děvčaty s Jamie L. Curtis a s Lindsay Lohan, dále v Moderní popelce s Hilary Duff a naposledy v hororu Dům voskových figurín s Elishou Cuthbert a Jaredem Paladecki.

Nyní je hvězdou serálu One Three Hil, který běží v Americe. Rád sportuje, nejradši má fotbal a basketbal. Angažuje se v charitativních záležitostech a bojuje proti drogám. 16.4. 2005 se oženil v Santa Monice s přítelkyní Sophií Bush, ale bohužel ji o 5 měsíců později opustil kvůli jiné dívce.

Zuzínek

Herecká filmografie

Filmy

2020 Alice in Winterland (TV film)
Survive the Night
2019 Max Winslow and the House of Secrets
Write Before Christmas (TV film)
2018 Camp Cold Brook
Road to Christmas (TV film)
The Beach House (TV film)
2016 Psanci a andělé
2015 Other People's Children
2014 Napospas osudu
2013 A Madea Christmas
Cavemen
Fruitvale
Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie
2012 Scruples (TV film)
To Write Love on Her Arms
2011 Carrier, The
2010 Před očima (TV film)
Vánoční duch (TV film)
2006 Země zatracených
2005 Dům voskových figurín
2004 Moderní Popelka
2003 Mezi námi děvčaty
Osamělý strážce (TV film)
Těžký návrat (TV film)
2001 Megiddo: The Omega Code 2
Murphy's Dozen (TV film)

TV seriály

2019 Riverdale (TV seriál)
Kapitola 60: „Líné odpoledne“ (S04E03)
Kapitola 57: „Přežít noc“ (S03E22)
Kapitola 56: „Tajemství temného domu“ (S03E21)
další epizody (7)
Star (TV seriál)
When Stars Fall (S03E10)
2018 Star (TV seriál)
Zion (S03E09)
Roots and Wings (S03E08)
Karma (S03E07)
další epizody (6)
2017 Sun Records (TV seriál)
Finishing School (E08)
No Favors Here (E07)
Who They Were Meant to Be (E06)
další epizody (8)
2016 Agent Carter (TV seriál)
Hollywood Ending (S02E10)
A Little Song and Dance (S02E09)
The Edge of Mystery (S02E08)
další epizody (6)
2015 Agent Carter (TV seriál)
Valediction (S01E08)
SNAFU (S01E07)
A Sin to Err (S01E06)
další epizody (8)
Hrdinové od Alama (TV seriál)
The Rise of the Republic (E05)
Vengeance Is Mine (E04)
Blood for Blood (E03)
další epizody (4)
Scream Queens (TV seriál)
Thanksgiving (S01E10)
2014 Chosen (TV seriál)
Monsters (S03E06)
Downward Spiral (S03E05)
Prisoners (S03E04)
další epizody (6)
2013 Chosen (TV seriál)
Protect Your Own (S02E06)
Collision Course (S02E05)
Killers (S02E04)
další epizody (6)
Policajti z L. A. (TV seriál)
Heat (S05E02)
Hats and Bats (S05E01)
2012 One Tree Hill (TV seriál) - herec, a.z.
Danny Boy (S09E11) - a.z.
Last Known Surroundings (S09E07)
2009 One Tree Hill (TV seriál)
Remember Me as a Time of Day (S06E24)
Forever and Almost Always (S06E23)
Show Me How to Live (S06E22)
další epizody (12)
2008 One Tree Hill (TV seriál)
You Have to Be Joking (Autopsy of the Devil's Brain) (S06E12)
We Three (My Echo, My Shadow and Me) (S06E11)
Even Fairy Tale Characters Would Be Jealous (S06E10)
další epizody (30)
2007 One Tree Hill (TV seriál)
All of a Sudden I Miss Everyone (S04E21)
The Birth and Death of the Day (S04E20)
Ashes of Dreams You Let Die (S04E19)
další epizody (11)
2006 One Tree Hill (TV seriál)
Songs to Love and Die By (S04E10)
Some You Give Away (S04E09)
Nothing Left to Say But Goodbye (S04E08)
další epizody (23)
2005 One Tree Hill (TV seriál)
How a Resurrection Really Feels (S03E09)
The Worst Day Since Yesterday (S03E08)
Champagne for My Real Friends, Real Pain for My Sham Friends (S03E07)
další epizody (22)
2004 One Tree Hill (TV seriál)
Don't Take Me for Granted (S02E10)
The Trick Is to Keep Breathing (S02E09)
Truth, Bitter Truth (S02E08)
další epizody (23)
2003 One Tree Hill (TV seriál)
With Arms Outstretched (S01E09)
The Search for Something More (S01E08)
Life in a Glass House (S01E07)
další epizody (9)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nárok obviněných (S03E02)
Dawsonův svět (TV seriál)
Separate Ways (Worlds Apart) (S05E20)
100 Light Years from Home (S05E19)
Cigarette Burns (S05E18)
další epizody (6)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Mladíček na útěku (S02E09)
Láska, kopretiny a trubaduři (S01E21)
Třetí Lorelai (S01E18)
další epizody (7)
Dawsonův svět (TV seriál)
Appetite for Destruction (S05E10)
High Anxiety (S05E06)
Use Your Disillusion (S05E05)
další epizody (6)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Roryin ples (S01E09)
Narozeninové večírky pro Rory (S01E06)
Lovci jelenů (S01E04)
další epizody (4)
1999 Undressed (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2008 One Tree Hill (TV seriál)
We Three (My Echo, My Shadow and Me) (S06E11)

Režijní filmografie

TV seriály

2009 One Tree Hill (TV seriál)
A Hand to Take Hold of the Scene (S06E14)

Host

TV pořady

2017 Daily Pop (TV pořad)
2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(141)