foto

Chad Michael Murray

  • nar. 24.8.1981 (36 let)
    Buffalo, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chad Michael Murray se narodil 24.9.1981 ve znamení vah. Má jednu sestru Shannon a čtyři bratry: Nicka, Rexe, Tylera a Brandona. V sedmnácti letech vyhrál stipendum modelingové agentury v Bufallu. Krátce nato dostal svou první filmovou roli, hrál v seriálu Gilmorova děvčata.

Na televizní obrazovce si zahrál i ve filmech Aftermath a The Lone Wolf, ve vedlejších rolích se pak objevil v seriálech CSI: Crime Scene Investigation, Diagnóza: Vražda, Murphy's Dozen a No Ordinary Girl. Herecky se podílel se také na dokumentu The Making of A Film Star.

V roce 2001 si zahrál Charlieho Todda v seriálu Dawsonův svět. Chad se dostal i na stříbrné plátno, zahrál si v komedii Mezi námi děvčaty s Jamie L. Curtis a s Lindsay Lohan, dále v Moderní popelce s Hilary Duff a naposledy v hororu Dům voskových figurín s Elishou Cuthbert a Jaredem Paladecki.

Nyní je hvězdou serálu One Three Hil, který běží v Americe. Rád sportuje, nejradši má fotbal a basketbal. Angažuje se v charitativních záležitostech a bojuje proti drogám. 16.4. 2005 se oženil v Santa Monice s přítelkyní Sophií Bush, ale bohužel ji o 5 měsíců později opustil kvůli jiné dívce.

Sue "Zuzínek" Svab

Herecká filmografie

Filmy

2016 Psanci a andělé
2015 Other People's Children
2014 Napospas osudu
2013 Cavemen
Fruitvale
Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie
Madea Christmas, A
2012 Scruples (TV film)
To Write Love on Her Arms
2011 Carrier, The
2010 Před očima (TV film)
Vánoční duch (TV film)
2006 Země zatracených
2005 Dům voskových figurín
2004 Moderní Popelka
2003 Mezi námi děvčaty
Osamělý strážce (TV film)
2001 Megiddo: The Omega Code 2
Murphy's Dozen (TV film)
Těžký návrat (TV film)

TV seriály

2017 Sun Records (TV seriál)
2016 Agent Carter (TV seriál)
Hollywood Ending (S02E10)
A Little Song and Dance (S02E09)
The Edge of Mystery (S02E08)
další epizody (6)
2015 Agent Carter (TV seriál)
Valediction (S01E08)
SNAFU (S01E07)
A Sin to Err (S01E06)
další epizody (8)
Hrdinové od Alama (TV seriál)
Scream Queens (TV seriál)
Thanksgiving (S01E10)
2013 Chosen (TV seriál)
2003 One Tree Hill (TV seriál)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nárok obviněných (S03E02)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Mladíček na útěku (S02E09)
Láska, kopretiny a trubaduři (S01E21)
Třetí Lorelai (S01E18)
další epizody (7)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Roryin ples (S01E09)
Narozeninové večírky pro Rory (S01E06)
Lovci jelenů (S01E04)
další epizody (4)
1999 Undressed (TV seriál)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)

TV pořady

2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2003 One Tree Hill (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(141)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace