foto

Riker Lynch

  • nar. 8.11.1991 (28 let)
    Littleton, Colorado, USA

Biografie

Riker Lynch druhým jménem Anthony. Je americký zpěvák-skladatel, hudebník, herec a tanečník. Narodil se a vyrůstal v Littletonu v Coloradu. Pochází z velmi početné rodiny. Je nejstarší bratr z pětice dětí (sestra Rydel a tři bratři, Rocky, Ross, a Ryland). V roce 2008 se Riker v 16 letech rozhodl, že se chce přestěhovat do Los Angeles a začít se věnovat herecké kariéře. Takže se jeho rodiče rozhodli přestěhovat celou rodinu do Los Angeles, Kalifornie, aby mohli zůstat spolu. V říjnu 2009 se setkal v tanečním studio "Rage" v Kalifornii s Ellington Ratliff  který umí hrát na klavír a bicí. Ellington je  posledním přidaným členem kapely . A aby byla rodina úplná, tak se ke kapele přidal nejmladší člen rodiny Ryland Lynch jako manažer a záhy kapela dostala jméno R5.

Původně byl obsazen jako Jeff, jeden z členů Dalton Academy pěvecké skupiny, televizního seriálu Glee. Získal druhé místo ve 20 serii Dancing with the Stars s Allison Holker jako svou taneční partnerkou. Jednu chvíli vystupoval s americkou taneční skupinou "Rage Boyz Crew" ve které byli i členy jeho bratři Ross, Rocky a Ryland.

Denča "Deansi" Hořovská

Herecká filmografie

Filmy

2019 Purge of Kingdoms: The Unauthorized Game of Thrones Parody
Turnover
2012 Lost Angeles
2010 Suicide Dolls
2008 Sunday School Musical

TV seriály

2013 Glee (TV seriál)
Sadie Hawkins (S04E11)
2012 Wedding Band (TV seriál)
Glee (TV seriál)
Thanksgiving (S04E08)
Dynamic Duets (S04E07)
Hned jsem tam (S03E14)
další epizody (4)
2011 Glee (TV seriál)
Poprvé (S03E05)
Takoví jsme se narodili (S02E18)
Původní píseň (S02E16)
další epizody (6)
2010 Glee (TV seriál)
Kurtova válka (S02E09)
2009 Zeke a Luther (TV seriál)

Dokumentární

2011 Glee Live! 3D (koncert)
2008 Mladí průzkumníci (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 Radio Disney Music Awards 2015 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2012 Teens Wanna Know (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Umíte tančit? (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)