foto

John Sessions

  • nar. 11.1.1953 (65 let)
    Largs, Ayrshire, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Gibb Marshall, známější pod uměleckým jménem Sessions, je skotský herec a komik. Proslavil se účinkováním v anglické improvizační show – Whose line is it anyway? Hrál v mnoha filmech, jak ve Velké Británii, tak i v Hollywoodu.
Sessions se narodil v Largs. Má staršího bratra a dvě sestry – dvojčata. Sessions se otevřeně hlásí k tomu, že je gay. Absolvoval Bangor univerzitu, graduoval v oboru anglická literatura. Později se rozhodl pro McMaster univerzitu v Kanadě, kde chtěl získat doktorát. Toto období svého života označuje za jedno z nejhorších. Kanadské studené počasí mu způsobovalo deprese, které zaháněl kouřením cigaret a alkoholem. Svoji dizertační práci označil jako 200 stránek odpadu.
V sedmdesátých letech studoval po boku Kennetha Brenagha Královskou akademii dramatických umění. (V současné době je jejím členem). Právě toto jejich setkání vedlo ke společné spolupráci na mnoha filmech. V osmdesátých letech se stal členem skupiny komediantů zaměřených na improvizační show. V této době se začíná poprvé objevovat i ve filmu. Prvním jeho počinem byl a role ve filmu THE SENDER z roku 1982, následovaly další role např. ve filmu BOUNTY z roku 1984.
Koncem osmdesátých let on a Stephen Fry patřili k pravidelným účastníkům rozhlasového vysílání WHOSE LINE IS IT ANYWAY.  Pro transformaci rozhlasového vysílání na televizní show, jsme ho mohli vidět v první, druhé sérii a ve třech dílech série 3. Po skončení účinkování v této show přichází na televizní obrazovky se svojí vlastní one-man show, založenou na interakci mezi ním a diváky. V roce 1994 se přiznal, že některé scénky nebyly improvizované, ale předem domluvené s diváky, tak aby jeho show byla vtipnější. Po skončení show, následovaly epizodní role v seriálech, video filmy, televizní filmy, menší role ve filmech jako KUPEC BENÁTSKÝ nebo GANGY NEW YORKU.

Jaroslav "Jardismo" Lepšík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Finding Your Feet
S láskou Vincent
2016 Alenka v říši divů: Za zrcadlem
Božská Florence
Popírání holocaustu
2015 Mr. Holmes
We're Doomed! The Dad's Army Story (TV film)
2014 Pudsey the Dog: The Movie
The Silent Storm
2013 Sviňák
2012 Domino Effect, The
2010 Jak se točí film
Vyrobeno v Dagenhamu
2009 Breaking the Mould (TV film)
Margaret (TV film)
Poslední neděle
2007 Intervention
Reichenbach Falls (TV film)
2006 Kauza CIA
Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku (TV film)
2005 English Harem, The (TV film)
2004 Hawking (TV film)
Kupec benátský
Legend of the Tamworth Two, The (TV film)
Lighthouse Hill
Loch Ness Kelpie, The
Stella Street
5 dětí a To
2003 Ztracený princ (TV film)
2002 Dalziel a Pascoe: Hovory s mrtvým (TV film)
Gangy New Yorku
Případy inspektora Lynleyho: Vražda podle osnov (TV film)
2001 Vražedná místa: Království kostí (TV film)
Zloději a vyděrači
2000 One of the Hollywood Ten
Profile of Brief Encounter, A
1999 Around the World in 80 Days
Comedy Trail: A Shaggy Dog Story, The (TV film)
Man, The (TV film)
Sen noci svatojánské
V říši víl a skřítků
1998 Live from the Lighthouse (TV film)
Madam Bette
Queen's Park Story (TV film)
Scarlet Tunic, The
1997 My Night with Reg
1996 Pinocchiova dobrodružství
Treasure Seekers (TV film)
1995 Za zimního slunovratu
1994 Princezna Caraboo
1993 Boswell & Johnson's Tour of the Western Islands (TV film)
1992 Žabák Freddie
1991 Jute City (TV film)
Papežem proti své vůli
1990 Fledermaus, Die (TV film)
Sladká pomsta
1989 Day in Summer, A (TV film)
Jindřich V.
1988 Bláznivá apokalypsa
1987 Spitting Image: The Ronnie and Nancy Show (TV film)
1986 Banditi nebe
Madness Museum, The (TV film)
Spitting Image: Down and Out in the White House (TV film)
Trosečník
1984 Bounty
1982 Smrtící síla

TV seriály

2017 The Loch (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2016 Páteční večeře (TV seriál)
The Carpet Cleaner (S04E02)
2015 Jonathan Strange & Mr. Norrell (TV seriál)
Cizinka (TV seriál)
Už mi chutí v palci cuká (S01E10)
2014 Cizinka (TV seriál)
Cesta zpátky (S01E03)
Pán času (TV seriál)
Mummy on the Orient Express (S08E08)
2013 Blandings (TV seriál)
Pan Selfridge (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
2012 Skins (TV seriál)
Franky (S06E04)
2011 Skins (TV seriál)
Franky (S05E01)
2010 Já, William (TV seriál)
Sherlock (TV seriál)
Velká hra (S01E03)
2007 Oliver Twist (TV seriál)
Ronni Ancona & Co. (TV seriál)
2003 The Key (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Malované krví (S06E03)
2000 Gormenghast (TV seriál)
1998 In the Red (TV seriál)
1997 Stella Street (TV seriál)
The History of Tom Jones, a Foundling (TV seriál)
1994 John Sessions' Likely Stories (TV seriál)
Nice Day at the Office (TV seriál)
1991 John Sessions' Tall Tales (TV seriál)
1989 Hercule Poirot (TV seriál)
Dvacet čtyři černých kosů (S01E04)
John Sessions (TV seriál)
1988 Menace Unseen (TV seriál)
1987 Porterhouse Blue (TV seriál)
1986 Screenplay (TV seriál)
1985 Tender Is the Night (TV seriál)
1984 Laugh??? I Nearly Paid My Licence Fee (TV seriál)
Spitting Image (TV seriál)

Dokumentární

2011 QI Genesis (TV film)
Skutečný Američan - Joe McCarthy
2007 British Film Forever (TV seriál)
2006 King's Head: A Maverick in London, The
2003 Grumpy Old Men (TV seriál)
2000 Richard Briers: A Good Life (TV film)
1997 In Search of Hamlet (TV film)
1994 Drug-Taking and the Arts

TV pořady

2003 QI (TV pořad)
1990 The Best of 'The Lenny Henry Show' (TV pořad)
1988 Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace